Menu
Afaceri / Casa si gradina

La ce se foloseste freonul?

La ce se foloseste freonul

Dupa cum bine stim cu totii, vara avem parte de temperaturi foarte mari. De aceea, cautam cele mai eficiente solutii pentru a ne racori. In masina de exemplu utilizam aerul conditionat atata timp cat exista freon, dupa care ducem masina la service pentru completarea de freon, iar aerul rece functioeneaza apoi fara probleme.

Despre acest subiect puteti citi mai multe insa si puteti acumula mult mai multe informatii, de pe Magazin-Virtual.net.

Cel mai mult folosim insa aerul conditionat acasa, de aceea vom discuta despre aparatele de aer conditionat pe care le folosim acasa, care pe masura ce cresc temperaturile, vor fi puse in functiune de catre proprietarii locuintelor.

De aceea, inca de pe la sfarsitul sezonului de primavara cand inca nu folositi aparatul de aer conditionat, ar trebui sa contactati un tehnician care sa soseasca la fata locului, pentru a vedea daca sistemul HVAC este incarcat cu freon, sau pentru a-l incarca cu freon.

Unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le stiti, si totodata unul dintre lucrurile despre care multi oameni cauta informatii, cu siguranta este freonul Oamenii se intreaba ce este Freonul si care este scopul sau intr-un aparat de aer conditionat. Puteti afla informatii si de pe Magazin-Virtual.net, de si din acest articol, despre acest subiect.

Freonulul este o clorofluorocarbona gazoasa (CFC), care este un grup de substante chimice netoxice, neinflamabile, care au carbon, clor si fluor. Aceste elemente alcatuiesc structura chimica a freonului. Acestea au fost utilizate in spray-uri cu aerosoli, materiale de ambalare cu spuma, solventi, dar mai ales ca agenti frigorifici.

Inainte de descoperirea CFC, cele mai vechi frigidere erau racite cu ajutorul gazelor toxice, cum ar fi amoniacul, clorura de metil si dioxidul de sulf. In anii 1920, o serie de accidente fatale s-au datorat unor scurgeri de clorura de metil in frigidere, au fortat producatorii sa reevalueze substantele chimice implicate in racire.

Intr-un efort de a preveni ranirea clientilor lor, GM si Du Pont au sintetizat primele CFC-uri in 1928 si le-au pus in aplicare ca aparate de aer conditionat. Natura lor non-toxica le-a facut ideale pentru utilizarea atat la domiciliu, cat si in spatii publice, iar pana in 1935, au fost vandute peste opt milioane de aparate de aer conditionat care foloseau Freon.

Ce este atat de rau totusi la Freon?

In timp ce Freonul este in general sigur pentru oamenii, trebuie facuta precizarea ca compusii sai sunt stabili si nereactivi in atmosferele inferioare, in atmosfera superioara si in stratosfera; si se descompun in abundenta radiatiilor UV. Un produs secundar al acestei descompuneri, clorul anorganic, degradeaza gazele de ozon gasite in mod natural in atmosfera.

Acest lucru este problematic deoarece ozonul absoarbe radiatiile ultraviolete care provoaca daune plantelor si animalelor. Pierderea de ozon a crescut semnificativ cantitatea de radiatii ultraviolete care a ajuns pe pamant. Se estimeaza ca 100.000 de molecule de ozon sunt distruse pe un atom de clor.

Guvernele mondiale care lucreaza spre o solutie

In 1987, 27 de natiuni au semnat Protocolul de la Montreal pentru reducerea substantelor care epuizeaza stratul de ozon, cu scopul de a reduce nivelul din 1986 al acestor compusi nocivi cu 50% inainte de anul 2000.

De la prima semnare, alte 148 de tari s-au alaturat initiativei. Eforturile au functionat in mare masura, iar stratul de ozon a dat semne de recuperare in ultimii ani.

Ma afecteaza interzicerea Freonului?

Cu exceptia cazului in care aparatul de aer conditionat a fost instalat inainte de 2010, nu trebuie sa va faceti griji. Noile frigidere si unitatile de aer conditionat utilizeaza diferiti agenti frigorifici si agenti de racire.

Daca aveti o masina mai veche care ruleaza freon, nu aveti de ce sa va faceti probleme, pentru ca nimeni nu vine sa va ia proprietatea. Interdictia freonului afecteaza importul activitatilor substantei, nu o restrictie a utilizarii directe si personale.

Ceea ce va face este sa va scumpeasca sistemul de service, deoarece freonul devine din ce in ce mai rar. In cele din urma, va fi imposibil de adaugat freon, dar numai atunci cand stocurile se epuizeaza. Desi acest lucru poate fi un inconvenient, este un pas important de facut pentru a ne proteja viitorul.

Daca sistemul dvs. foloseste freon, acestea sunt optiunile dvs.:

Modificati-va sistemul

Puteti sa va modificati sistemul pentru a elimina substantele chimice aprobate si in cantitati bune. Costurile variaza pentru aceste proiecte si numai un profesionist autorizat si calificat va poate spune care sunt optiunile dvs. si cat va costa tranzitia.

Inlocuiti-va sistemul

Pentru o optiune mai amanuntita care va imbunatati eficienta si costurile lunare ale functionarii AC, inlocuiti sistemul. Desi aceasta optiune este mai scumpa, va evita problemele intampinate cu unitatile vechi, va economisi costurile de reparatie si va elimina orice ingrijorare cu privire la epuizarea stocului Freon.

Acestea sunt cateva informatii pe care este important sa le cunoasteti despre Freon. Mai multe insa puteti afla de pe Magazin-Virtual.net.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.