Menu
Blog / Casa si gradina

Cumpararea unui apartament vs. Inchiriere – Avantajele de a detine propriul apartament

Buying an apartment vs. Renting – The advantages of owning your own apartment

Pentru multi oameni cumpararea unei locuinte este o realizare importanta si una dintre deciziile financiare vitale luate de-a lungul vietii. Atunci cand trebuie sa iei decizia de a inchiria sau de a cumpara apartamente Floreasca, exista doua mari categorii de factori de care trebuie sa tii cont: cei financiari si cei emotionali. Desi majoritatea oamenilor isi incep viata de adult cu inchirierea unui apartament, de-a lungul timpului apare o intrebare „Ar fi mai bine sa-mi cumpar propria locuinta?”

Avantajele achizitionarii unui apartament

Trebuie sa platesti ratele creditului doar pentru 20 sau 30 de ani, in functie de perioada ipotecara, sau chiar mai putin daca faci plati anticipate. Astfel, de-a lungul intregii tale vieti vei plati efectiv mai mult in chirie decat in ​​credit. In plus, in multe cazuri plata ipotecara lunara este similara (sau mai mica decat) costul lunar al chiriei.

Pe termen lung, aprecierea pretului apartamentelor poate fi semnificativa. Daca decizi sa vinzi apartamentul achizitionat dupa o perioada de timp, ai sanse mari sa obtii un pret mai bun decat cel pe care l-ai platit pentru achizitie. In plus, daca nu vinzi dupa un timp il poti transforma intr-o sursa de venit pasiv prin inchiriere.

Taxele pe proprietate, taxele si costurile de asigurare sunt mici la noi, asa ca nu reprezinta un impediment pentru achizitionarea unui apartament.

Esti capabil sa redecorezi, remodelezi sau sa faci imbunatatiri dupa cum credezi de cuviinta. Schimbarea radicala a mediului de viata pentru a se potrivi gusturilor tale este un mare avantaj al achizitionarii unui apartament fata de inchirierea. Nu trebuie sa te multumesti cu mobilierul vechi, incomod sau inadecvat din apartamentul inchiriat. Bineinteles, optiunea de a-ti cumpara propriul mobilier ramane deschisa si pentru varianta de inchiriere, dar asta face sa fie o misiune mult mai dificila si mai costisitoare de organizat in cazul in care te muti in alt loc dupa o perioada de timp.

Exista cateva reguli pe care chiriasul trebuie sa le urmeze, care includ pe cele legate de animale de companie, copii si zgomot. De multe ori este dificil sa inchiriezi o locuinta atunci cand ai un caine sau o pisica pentru ca proprietarii vor sa evite daunele pe care le-ar putea produce mobilierului si echipamentelor.

Ai intimitate si stabilitate. Nicio lege nu iti da dreptul sa ramai in unitatea de inchiriere pe termen nelimitat. Adesea, atunci cand alegi sa inchiriezi, s-ar putea sa te grabesti sa alegi o alta locuinta daca proprietarul decide sa vanda apartamentul sau sa mute el insusi sau membrii familiei sale acolo. De asemenea, proprietarul are capacitatea de a-ti creste chiria odata ce contractul de inchiriere actual expira.

Nu iti pierzi flexibilitatea. Daca trebuie sa locuiesti o perioada intr-un alt oras sau tara, ai mereu posibilitatea de a inchiria apartamentul si de a-ti acoperi imprumutul. De asemenea, daca familia iti creste, poti sa vinzi proprietatea si sa cumperi una mai mare. Daca veniturile iti scad, poti fie sa o vinzi si sa cumperi o casa la un pret mai mic, fie sa o inchiriezi la un pret bun si sa te muti pentru o perioada la rude sau la o chirie mai ieftina.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.