Menu
Blog

Curiozitati despre imbalsamare

Curiozitati despre imbalsamare

Atunci cand o persoana isi pierde viata, familia indoliata apeleaza la o firma de servicii funerare si pompe funebre Iasi, imediat ce anunta decesul. Este important acest lucru pentru ca de la firma respectiva va fi cumparat sicriul, si tot cei de la firma de servicii funerare Iasi se vor ocupa de imbalsamarea decedatului.

Imbalsamarea este definita ca fiind procesul de tratare chimica a corpului uman mort pentru a reduce prezenta si cresterea microorganismelor, pentru a inhiba temporar descompunerea organica si pentru a restabili un aspect fizic acceptabil.

Legea nu impune imbalsamarea, insa in anumite circumstante poate fi necesara sau considerata cea mai de dorita metoda de pregatire a corpului. Este bine cunoscut de catre toti profesionistii in inmormantari faptul ca imbalsamarea este metoda cea mai de dorit pentru a pregati corpul si pentru a obtine ocazia de a prezenta corpul pentru vizionare de catre familie si prieteni.

Contrar a ceea ce unii indivizi pot crede despre imbalsamarea, trebuie mentionat faptul ca aceasta nu este o procedura arhaica sau oribila. Ar trebui sa intelegem ca exista multe variabile ale procedurilor de imbalsamare si restaurare. Pentru a va permite sa intelegeti mai bine procesul, am enumerat pe scurt procedurile de baza de mai jos.

Imbalsamarea moderna consta acum in principal in indepartarea intregului sange si a gazelor din corp si in introducerea unui fluid dezinfectant. Incizii mici se fac fie in artera carotida sau femurala, cat si in vena jugulara sau femurala; lichidul dezinfectant este injectat prin artera carotida sau femurala, iar sangele este drenat din vena jugulara sau femurala.

Daca se efectueaza o autopsie, organele vitale sunt indepartate si scufundate intr-un fluid de imbalsamare si apoi inlocuite in corp, adesea inconjurate de o pulbere conservanta.

Daca nu se efectueaza autopsia, imbalsamatorul aspira lichide din cavitatea corpului facand o mica incizie in apropierea buricului si aspirand fluidele corporale.  Majoritatea trupurilor neinsufletite sunt imbalsamate, desi nu este cerut de lege in majoritatea cazurilor.

Proceduri chirurgicale restaurative sau reconstructive:

In urma unor decese naturale, masurile de restaurare pot implica proceduri de ingrijire de baza asociate cu imbalsamarea. Cu toate acestea, atunci cand a survenit moartea cauzata de un traumatism sever de desfigurare, poate fi necesar ca imbalsamatorul sa efectueze o varietate de proceduri suplimentare, similare chirurgilor plastici, pentru a obtine un corp acceptabil si identificabil.

Vatamarile pot aparea in timpul diferitelor tipuri de incidente fatale. Cand aceste decese sunt cercetate de oficiali corespunzatori, familiei i s-ar putea spune ca, din cauza starii corpului, acesta nu poate fi vizibil.

De obicei, medicii, legistul si personalul de aplicare a legii nu sunt calificati pentru a stabili daca un corp poate fi reconstruit in scopuri de vizionare.

Adesea, acesti oficiali nu sunt constienti de faptul ca un imbalsamator ar putea sa readuca corpul intr-o stare vizibila. Exista de asemenea imbalsamatori specializati in chirurgia reconstructiva care poate fi facuta in camera funerara.

Acesti specialisti au pregatire avansata si pot reconstitui unele dintre cele mai grave leziuni traumatice. Familiile ar trebui sa se consulte intotdeauna cu imbalsamatorul pentru a lua aceasta hotarare, si ar putea dori sa solicite o a doua opinie.

Avantajele procedurilor de imbalsamare si restaurare:

 • Intarzie procesul natural de descompunere a corpului.
 • Permite dispunerea finala intarziata.
 • Permite membrilor familiei si prietenilor timp suplimentar se adune impreuna cu scopul de a-si lua ramas bun de la persoana decedata.
 • Permite timp suplimentar pentru vizionare si ceremonii cu corpul prezent.
 • Permite timp suplimentar pentru proceduri reconstructive daca este necesar, pentru a restabili corpul intr-o stare mai acceptabila si mai identificabila pentru vizionare de catre familie si prieteni.
 • De obicei, ofera un confort suplimentar familiei si prietenilor, permitandu-le sa vada si sa petreaca timp suplimentar cu persoana iubita inainte de dispozitia finala.

Daca incineram avem nevoie de proceduri de imbalsamare sau de restaurare?

Numai daca familia ar dori o vizionare sau vizitare extinsa. Exista si situatii in care familia nu mai are de gand sa opteze pentru incinerare, mai ales ca la acest proces de incinerare nu participa rude sau persoane cunoscute.

De ce este important sa am o vizionare finala a persoanei dragi dupa o moarte naturala sau o moarte traumatica severa?

Indiferent de metoda pe care o alegeti pentru dispunerea finala, credem ca ar trebui sa luati in considerare beneficiile imbalsamarii, procedurilor de restaurare, vizionare si ceremonii. Acestea pot fi realizate si apoi va puteti lua ramas bun de la cel decedat.

Amintiti-va ca incinerarea este doar o metoda de dispunere finala si ar trebui inteles in mod clar ca odata ce procesul de incinerare are loc, oportunitatea de a vedea corpul a disparut pentru totdeauna.

Este foarte important, dupa moartea unei persoane dragi, sa permiteti familiei dvs. putin timp pentru a discuta cu privire la optiunile care se potrivesc cel mai bine. Cand discutati despre alegerile dvs., nu uitati sentimentele prietenilor apropiati ai familiei si ai decedatilor.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.