Menu
Blog / Mancare / Sanatate

De ce ar trebui sa urmaresti un stil de viata sanatos?

De ce ar trebui sa urmaresti un stil de viata sanatos?

Un stil de viata sanatos este cheia unei vieti fericite si implinite. Va ajuta sa va simtiti bine in pielea dumneavoastra, va creste productivitatea si reduce riscul de a dezvolta boli cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inima si hipertensiunea.

Sa incepi un nou stil de viata poate fi provocator, dar odata ce ai inceput si practicat pentru o perioada de timp, va fi greu sa te mai opresti.
Un stil de viata sanatos nu este ceva temporar; este un mod de viata pe termen nelimitat. Beneficii unui stil de viata sanatos vor fi mereu la indemana ta, de aceea nu exista niciun motiv pentru care sa nu te ingrijesti de acest aspect!

Ce este un stil de viata sanatos?

Un stil de viata sanatos este un stil de viata cu un risc scazut de imbolnavire, cu o stare buna de sanatate,  conditie fizica si claritate mintala, care permite unei persoane sa functioneze in echilibru si armonie. Alegerile unui stil de viata sanatos includ o dieta echilibrata, practicarea de exercitii fizice, renuntatul la fumat si gestionarea nivelului de stres.
Un stil de viata sanatos vor creste considerabil sansele de a va bucura de o viata lunga si implinita. Daca adoptati un stil de viata sanatos, diminuati riscul de a dezvolta boli de inima, accidente vasculare cerebrale, diabet si hipertensiune. De asemenea, aveti un risc mai mic de a dezvolta anumite tipuri de cancer, precum cel de intestin sau cel uterin.

Miscati-va!

Exercitiile fizice regulate reprezinta o parte esentiala a unui stil de viata sanatos. Acestea ofera multe beneficii precum: imbunatatirea starii de spirit, a nivelului de energie si a calitatii somnului. Exercitiul fizic este, de asemenea, excelent pentru imbunatatirea sanatatii fizice, ajutand la scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului si a riscului de boli de inima.

Miscarea este indicata indiferent de nivelul la care va fi practicata. Astfel, chiar si mersul pe jos 30 de minute pe zi, de 5 ori pe saptamana, va poate reduce riscul de boli de inima cu pana la 40%.

Mancati sanatos

Mancatul sanatos este mult mai putin provocator decat pare. De exemplu, simplul consum de fructe si legume, cereale integrale, leguminoase si peste poate reduce riscul de a dezvolta diabet cu pana la 80%.

O dieta echilibrata este bogata in fibre, proteine si nutrienti care va ajuta organismul sa ramana sanatos. Este saraca in calorii, zahar si grasimi saturate. O dieta sanatoasa va poate ajuta sa va gestionati greutatea si sa preveniti bolile cronice. De asemenea, s-ar putea sa aveti mai multa energie si sa va simtiti mai putin stresat.

Atunci cand va ganditi la un stil de viata sanatos, primele lucruri care va vin in minte sunt, probabil, o alimentatie corecta, exercitii fizice regulate si un somn bun. Desi aceste lucruri sunt importante pentru ca o persoana sa duca o viata activa, este nevoie de mult mai mult decat atat. Un stil de viata sanatos este unul echilibrat si lipsit de stres.

Un alt mod excelent de a va imbunatati calitatea vietii, este sa optati pentru o carte si ghid Simplu 1 de Cristela Georgescu.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.