Menu
Blog

De ce creste numarul incinerarilor umane?

De ce creste numarul incinerarilor umane?

Fiecare dintre noi ne dorim sa ducem o viata frumoasa alaturi de cei dragi, alaturi de parinti, frati, surori, prieteni, etc. Acest lucru este posibil, insa nu va tine la nesfarsit.

Din pacate, mai devreme sau mai tarziu, intr-un fel sau altul, fiecare dintre noi vom parasi aceasta scena a vietii; o scena a vietii care am dori sa dureze pentru totdeauna.

Nu avem ce face insa, asa ca trebuie sa ne resemnam cu faptul ca mai devreme sau mai tarziu vom muri, si trebuie sa ne gandim bine la acest lucru, chiar daca nu doar pare, ci este cu adevarat infiorator.

Multe persoane se gandesc deja la ziua in care nu vor mai exista, si isi doresc ca atunci cand acea ziua va sosi, familia indurerata sa opteze nu pentru inmormantarea lor, ci pentru incinerare.

Exista diferite motive pentru care oamenii isi doresc sa fie incinerati dupa moarte. Unii isi doresc sa fie alaturi de cei dragi si dupa moarte, si isi doresc ca ramasitele lor dupa moarte sa fie asezate intr-o urna, si pastrate in camera in care au trait atatia ani.

Altii se gandesc la binele celor dragi si nu doresc sa ii puna pe acestia la cheltuieli mari, asa ca opteaza pentru incinerare, datorita faptului ca incinerarea umana este mai ieftina decat inmormantarea.

Altii pur si simplu decid sa fie incinerati fara a avea un motiv anume, insa le comunica acest lucru celor dragi, care cand inevitabilul se va produce, vor apela la ProIgnis, pentru a urma pasii necesari in vederea incinerarii.

Incinerarea umana este permisa in Romania, iar mai nou se pare ca numarul incinerarilor creste foarte mult in tara noastra. Din ce in ce mai multe persoane lasa in scris mesaje, sau le transmit celor dragi ca ultima dorinta este sa fie incinerate si nu ingropate.

Costurile reduse ale incinerarii in comparatie cu costurile inmormantarii reprezinta un alt motiv datorita caruia, incinerarea umana creste foarte mult in popularitate in tara noastra.

In anul 2020, au existat multe cazuri de incinerare umana, nu doar in tara noastra, ci in toata Europa, si in SUA, in China si peste tot in lume, dat fiind faptul ca au murit atat de multe persoane din cauza pandemiei de coronavirus.

Exista situatii dramatice in unele orase mari, unde numarul locurilor libere de veci este aproape de a fi epuizat, si pur si simplu nu prea mai exista terenuri libere care sa fie amenajate drept cimitire, asa ca este de asteptat ca in viitorul nu foarte indepartat, numarul incinerarilor umane in Romania sa creasca din ce in ce mai mult.

Dupa cum se poate vedea asadar, exista multe motive datorita carora, crematoriile, printre care si ProIgnis care este cel mai modern crematoriu din Transilvania si din Romania, au in ultimul timp, si vor avea foarte multe persoane de incinerat pe viitor.

In ceea ce priveste strict procesul de incinerare, corpul va fi gata de incinerat intr-un interval de timp cuprins intre 1 – 3 ore. Este posibil ca incinerarea sa dureze mai putin sau mai mult in functie de factori precum greutatea persoanei supuse incinerarii.

Cand corpul este incinerat, ramane o pasta alba, care dupa ce se va raci, va fi trecuta printr-un proces de macinare, astfel incat sa scada granulatia si sa se obtina cenusa. Aceasta va fi colectata si va fi predata familiei, care va decide daca va pastra cenusa, daca o va imprastia in mare, in munti sau o va ingropa.

Nu in ultimul rand, precizam faptul ca daca familia solicita acest lucru, poate chiar sa asiste la procesul de incinerare, insa cu siguranta durerea ar fi prea mare sa astepte la crematoriu, pana cand cel drag lor va fi ars in totalitate.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.