Menu
Blog

De ce este bine sa fii proprietar?

De ce este bine sa fii proprietar?

Ar trebui sa inchiriezi sau sa cumperi? Intrebarea pare la fel de veche ca si dealurile, si pe buna dreptate. Ea va depinde de mai multi parametri, cum ar fi proiectul vostru, bugetul si contextul economic. De ce sa deveniti proprietar? Pentru a va securiza situatia, pentru a anticipa viitorul si pentru a va oferi un mediu de viata care sa corespunda mai bine dorintelor voastre. Doriti sa va cumparati resedinta principala? Aflati de ce ar trebui sa deveniti proprietar de casa astazi si urmati sfaturile noastre.

De ce sa deveniti proprietar? Alegerea securitatii

In calitate de chirias, puteti fi obligat sa parasiti proprietatea in orice moment daca proprietarul doreste sa o recapete sau sa o scoata la vanzare. In acest caz, nu aveti alta optiune decat sa va mutati in termen de 6 luni. Cumpararea resedintei principale va protejeaza de aceasta situatie.

In plus, odata ce ipoteca a fost rambursata, veti scapa de o povara financiara. Prin urmare, este o solutie linistitoare, care va permite sa anticipati reducerea veniturilor in momentul pensionarii si va garanteaza o putere de cumparare confortabila. Daca deveniti proprietar inseamna ca nu mai trebuie sa platiti chirie, ceea ce reprezinta un avantaj real, mai ales la varsta pensionarii, o etapa a vietii in care veniturile tind sa scada in general.

Protejati-va familia

In calitate de imprumutat, este obligatoriu sa fiti acoperit de o asigurare care garanteaza rambursarea imprumutului in caz de deces, invaliditate sau boala grava. Aceasta asigurare este o plasa de siguranta pentru dumneavoastra sau pentru familia dumneavoastra in cazul unui eveniment de viata. Puteti pastra proprietatea sau o puteti vinde fara sa va puneti in pericol finantele.

E financiar mai avantajos

Luati in considerare impactul financiar al fiecarei optiuni asupra bugetului vostru: care este cea mai rentabila optiune pentru voi? In timp ce inchirierea va asigura o chirie lunara, aceasta poate pune presiune asupra bugetului vostru daca ceva nu merge bine si chiriasul trebuie sa faca reparatii.

Construieste-ti activele

Atunci cand va cumparati resedinta principala (casa sau apartament), activele voastre se acumuleaza de-a lungul anilor, pe masura ce achitati ratele lunare ale creditului ipotecar. Pe termen mediu si lung, va puteti astepta la un castig de capital neimpozabil la revanzare. Suma generata va va permite, de exemplu, sa cumparati o proprietate mai mare sau sa faceti o investitie de inchiriere.

Devenind proprietar, puteti sa va constitui treptat un capital. Prin utilizarea efectului de parghie al creditului in cadrul creditului imobiliar, puteti realiza o achizitie mai importanta decat cea pe care ati fi putut-o realiza doar cu economiile personale. O modalitate buna de a va construi active.

Personalizeaza-ti casa

Largiti camera de zi, modernizati baia, montati un acoperis de sticla. In calitate de proprietar, sunteti complet liber sa efectuati lucrarile pe care le doriti. Cu toate acestea, in calitate de chirias, va trebui sa cereti permisiunea proprietarului inainte de a face orice modificari mici sau mari. A fi proprietar inseamna a avea sansa de a-ti crea propriul mediu de viata, cu respectarea regulilor de urbanism si de coproprietate, desigur! Un apartament 3 camere Craiova are un potential mare in a fi decorat frumos.

Cum sunt vazute casele in prezent?

O casa este o cladire rezidentiala cu o singura unitate. Complexitatea poate varia de la o coliba ​​rudimentara la o structura complexa din lemn, zidarie, beton sau alt material, echipata cu instalatii sanitare, electrice si sisteme de incalzire, ventilatie si aer conditionat.  Casele folosesc o serie de sisteme diferite de acoperis pentru a impiedica precipitatiile, cum ar fi ploaia, sa patrunda in spatiul de locuit. Casele pot avea usi sau incuietori pentru a asigura spatiul de locuit si pentru a-i proteja locuitorii si continutul de hoti.

Cele mai multe case moderne conventionale din culturile occidentale vor contine unul sau mai multe dormitoare si bai, o bucatarie sau zona de gatit si o camera de zi. O casa poate avea o sala de mese separata sau zona de luat masa poate fi integrata intr-o alta camera. Unele case mari din America de Nord au o camera de recreere. In societatile traditionale orientate spre agricultura, animalele domestice, cum ar fi gainile sau animalele mai mari (cum ar fi vitele) pot imparti o parte din casa cu oamenii.

Unitatea sociala care locuieste intr-o casa este cunoscuta ca gospodarie. Cel mai frecvent, o gospodarie este o unitate familiala de un fel, desi gospodariile pot fi, de asemenea, alte grupuri sociale, cum ar fi colegii de camera sau, intr-o casa de camera, indivizi neconectati. Unele case au doar un spatiu de locuit pentru o singura familie sau grup de dimensiuni similare; casele mai mari numite case de oras sau case randuri pot contine numeroase locuinte familiale in aceeasi structura. O casa poate fi insotita de anexe, cum ar fi un garaj pentru vehicule sau un sopron pentru echipamente si unelte de gradinarit. O casa poate avea o curte sau ocurtea din fata sau ambele, care servesc drept zone suplimentare unde locuitorii se pot relaxa sau manca.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.