Menu
Blog

De ce isi repatriaza romanii decedatii din Anglia?

De ce isi repatriaza romanii decedatii din Anglia?

Dupa cum bine stim cu totii, exista cateva milioane de cetateni romani care s-au stabilit departe de granitele tarii. Se stie ca Italia si Spania sunt tarile in care traiesc cei mai multi cetateni romani, insa cu toate acestea, si in Marea Britanie exista comunitati mari de romani, atat in Anglia, cat si in Irlanda de Nord si in Scotia (mai putini in Tara Galilor).

Ei bine, dintre romanii care traiesc in Regatul Unit, cei mai multi s-au stabilit in Anglia, unde au ajuns sa aiba locuri de munca foarte bine platite, si unde au reusit sa realizeze pe plan profesional tot ceea ce si-au dorit.

Majoritatea romanilor care locuiesc in Anglia, iar aici ne referim la cei care traiesc si muncesc aici cu forme legale, duc o viata foarte buna si nu si-ar mai dori sa se intoarca in Romania. Altii insa spera sa se intoarca intr-o buna zi, si sa inceapa o noua viata acasa, sa isi deschida propria afacere, etc.

Alti romani din pacate s-au intors insa in sicriu, dat fiind faptul ca si-au pierdut viata in diferite localitati din Anglia. Fie ca au fost repatriati pe cale terestra (cu masina), fie s-a optat pentru repatriere pe cale aeriana, familiile indoliate au ales sa isi repatrieze decedatii.

Probabil va intrebati de ce romanii au ales sa isi repatrieze decedatii tocmai din Anglia, care dupa cum bine se stie, este mult mai departe decat tari precum Italia, Germania, Franta sau Spania, unde traiesc mari comunitati de romani.

Ei bine, costurile inmormantarii in Regatul Unit, si mai ales in Anglia reprezinta fara doar si poate principalul motiv datorita caruia, multe familii indoliate au ales sa isi repatrieze decedatii, si mai multe detalii puteti afla in cele ce urmeaza, cu privire la acest subiect.

Cat costa azi o inmormantare in Marea Britanie?

In 2020, in medie costul unei inmormantari este de 4.321 GBP, in timp ce costul mediu al unei incinerari este de 3.250 GBP. Exista multe lucruri de gandit si de decis atunci cand aranjati o inmormantare. Este adesea un moment dificil pentru familia si prietenii care se confrunta cu pierderea.

O inmormantare este de asemenea, spre surprinderea unora, mult mai scumpa decat credeau, costand adesea mii de lire sterline. Va vom oferi o defalcare a costurilor si cu siguranta veti intelege de ce majoritatea romanilor care trec printr-o situatie atat de dificila, aleg sa isi repatrieze decedatii, decat sa ii inmormanteze pe taram britanic.

Tipul de ceremonie

De exemplu, o incinerare directa care include colectia decedatului, un simplu sicriu si intoarcerea cenusii, costa nu mai putin de 1700 GBP, in timp ce incinerarea cu ajutorul unui director funerar costa 3.250 GBP. Un astfel de serviciu include colectarea si ingrijirea decedatului, un sicriu de baza, si gestionarea unui serviciu simplu; dar nu include o ceremonie elaborata. Include de asemenea, taxele de incinerare si taxa pentru certificatul de incinerare de la un medic.

Inmormantarea folosind un director funerar include colectarea si ingrijirea decedatului, un sicriu de baza, caroserie si gestionarea unui serviciu simplu; dar nu include o ceremonie elaborata. Include de asemenea, taxele de incinerare si taxele de ministru, iar costul este de 4.321 GBP.

De-asemenea, este important de mentionat faptul ca aceste costuri pot varia in functie de locul in care are loc inmormantarea, astfel ca in Londra de exemplu, incinerarea costa 3192 GBP, in timp ce costul unei inmormantari simple este de 6685 GBP.

In sud estul tarii inmormantarea costa 4301 GBP, iar incinerarea costa 3306 GBP.  In estul Angliei incinerarea costa 3322 GBP, in timp ce inmormantarea costa 4086 GBP. In zona de nord – est a tarii, inmormantarea costa 4086 GBP, iar incinerarea costa 3232 GBP, iar in zona de nord – vest, 4088 GBP costa inmormantarea in timp ce incinerarea costa 3253 GBP.

Tinand cont de aceste costuri, este firesc ca familiile indoliate sa aleaga sa isi repatrieze decedatii acasa. Chiar si o repatriere pe cale aeriana este mai atractiva din punct de vedere financiar, decat o inmormantare in aceasta tara.

Probabil va intrebati cum trebuie sa procedeze o familie indoliata atunci cand alege sa isi repatrieze ruda decedata, mai ales daca doar defunctul se afla in aceasta tara, in timp ce restul familiei se afla in Romania.

Ei bine, dupa ce familia primeste vestea tragica, poate apela cu incredere la serviciile unei firme care se ocupa de repatrierea decedatilor in Romania. Cei de la firma vor primi toate datele necesare de la familie (datele personale ale decedatului, localitatea in care acesta avea domiciliul in Anglia), iar de aici inainte, cei de la firma de servicii funerare se vor ocupa de tot.

Vor putea efectua repatrierea pe cale aeriana sau pe cale terestra, in functie de cum doreste familia. Pe cale aeriana repatrierea se face mai repde, dar costa mai multi bani, insa mult mai putin decat ar costa inmormantarea in aceasta tara.

No Comments

    Leave a Reply