Menu
Afaceri / Blog

De ce sa duci obiecte la amanet?

De ce sa duci obiecte la amanet?

Un magazin de amanet este o institutie care imprumuta bani imediat clientilor sai, acest lucru se poate prin imprumuturi cu gaj.

Adica, te duci la una dintre aceste companii comerciale cu unele articole bune, de valoare, cum ar fi bijuterii si ceasuri de aur sau argint, dispozitive electronice, cum ar fi televizoare, ecrane, console de jocuri video, monede vechi, masini, printre altele. Bunurile care sunt amanete depind de casa de amanet.

Amanet ceasuri este locul in care iti poti duce ceasurile atunci cand nu mai ai ce sa faci cu ele.

Acestea sunt considerate ca o optiune de imprumut rapida, deoarece mecanismul este dupa cum urmeaza:

 1. Te duci la o sucursala.
 2. Se prezinta o identificare oficiala (este necesar sa se aiba varsta legala).
 3. Proprietatea care urmeaza sa fie amanetata (obiectul) este prezentata si casa de amanet face o evaluare a acesteia pentru a determina valoarea imprumutului.
 4. Partea interesata este informata cu privire la conditiile imprumutului, adica cu privire la datele si formele de plata periodica si de plata finala, precum si cu privire la rata dobanzii care urmeaza sa fie stabilita. Se clarifica in ce conditii va puteti recupera bunul (in acest caz este necesar sa va identificati, sa platiti suma imprumutata initial, plus dobanda si costul de depozitare) si in ce conditii o puteti pierde definitiv. In cele din urma, se semneaza un contract in care toate cele de mai sus sunt inregistrate in scris.
 5. Se face un bilet de plata, care este adesea o copie a aceluiasi contract, iar suma de numerar convenita cu partea interesata este livrata.

Acestea vizeaza, in general, populatia cu venituri mici.

Magazinele de amanet care nu urmaresc profitul sunt reglementate de Legea privind institutiile de asistenta privata. Alte magazine de amanet sunt constituite conform legislatiei comerciale, care nu fac parte din sistemul financiar formal, ci sunt sectorizate ca activitate economica.

Ar trebui sa am incredere intr-un magazin de amanet?

Toate magazinele de amanet faciliteaza accesul la bani rapizi, un amanet isi propune sa ajute clientii sa obtina acei bani in plus, fara documente mari sau dureri de cap. Magazinele de amanet, asa cum am mentionat deja anterior, ofera imprumuturi pe loc si sunt complet confidentiale.

Oamenii merg la un magazin de amanet pentru ca au nevoie de bani pe termen scurt, acestia sunt de obicei cei care au venituri mici sau care au nevoie de bani rapizi. In cazul in care clientul nu a putut face fata platilor, bunul sau bunurile devin proprietatea magazinului de amanet, iar acesta din urma va incerca sa-l vanda. In acest fel, recuperarea imprumutului este garantata in orice moment.

Acest tip de afacere este in vigoare de mult timp si este pe deplin reglementat de legislatia actuala. Din acest motiv, el nu ar trebui sa fie neincrezator. Cu toate acestea, este adevarat ca, in functie de magazinul de amanet, interesul care se poate aplica binelui tau poate fi mai mare sau mai mic.

In concluzie

Daca aveti nevoie de bani imediat si nu stiti unde sa mergeti, nu va faceti griji. O casa de amanet va poate oferi posibilitatea de a obtine bani intr-un mod simplu si sigur. In companiile de acest gen se desfasoara acest proces de multi ani si se satisfac intotdeauna clientii care le viziteaza. Interesul acestor case de amanet este de cateva procente %,

Amanet sau vanzarea bunurilor?

Conceptul de vanzare nu necesita explicatii suplimentare: in functie de valoarea si starea obiectului care urmeaza sa fie vandut, vei primi o suma care va va permite sa iesi din problema economica, desi fara optiunea de a-l recupera. Mijloacele pentru aceasta tranzactie sunt mai variate, deoarece, desi unele magazine de amanet o permit, este posibil sa se recurga si la site-uri specializate si chiar la Internet pentru gadgeturi sau alte produse; poti merge chiar si la magazinele de amanet pentru a beneficia de un evaluator care sa va spuna valoarea bunului, platind un procent mic.

Punctul central este: ce ti se potriveste cel mai bine? Raspunsul depinde mai ales daca doresti sa recuperezi obiectul, care are o relatie cu valoarea sa sentimentala.

In acelasi mod, trebuie sa analizezi daca banii pe care vi-i ofera casa de amanet sunt suficienti pentru a risca sau daca suma finala care urmeaza sa fie decontata este realista in functie de situatia dvs.;

Daca nu vei putea sa-l platesti in timp util, cel mai bine este sa te gandesti sa-l vinzi si sa castigi putin mai mult. Casele de amanet sunt de obicei solutia rapida si eficienta de a imprumuta o suma de bani intr-un timp scurt, fara a fi nevoie de drumuri la banci sau institutii financiare pentru acordarea unui imprumut.

Este o cale de acces de regula pentru persoanele cu venituri medii sau mici, dar exista si case de amanet de imprumuta bani in schimbul unor bunuri de lux cum ar fi ceasuri de marca sau masini de top.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.