Menu
Blog

De ce sa preferam o resedinta pentru varstnici decat un ingrijitor?

De ce sa preferam o resedinta pentru varstnici decat un ingrijitor?

O intrebare care se pune doar atunci cand ne confruntam cu fapte implinite. In schimb, ar fi mai bine sa incepeti sa va ganditi mai intai la asta si sa evaluati toate avantajele si dezavantajele celor doua alternative. Astazi, perspectivele de viata s-au extins considerabil si, prin urmare, exista tot mai multi oameni in varsta.

Acum, ceea ce este important nu este doar sa traim mai mult, ci si calitatea timpului pe care il traim conteaza considerabil. Acest lucru este influentat de mai multi factori si toti acestia trebuie luati in considerare atunci cand vine vorba de evaluarea unei resedinte pentru varstnici, mai degraba decat de angajarea unui ingrijitor.

Caminele de ingrijire medicala sunt concepute pentru a gazdui persoanele in varsta autosuficiente sau, in orice caz, fara patologii grave sau deficite cognitive. Daca sunt structurate corespunzator, pot oferi mult mai mult oaspetilor lor decat ceea ce ar avea la dispozitie in casele lor.  Atunci cand alegi un hotel si camin de batrani nu uita sa te gandesti si la bunastarea batranilor care le vor locui.

Renascut in companie

Un mare plus al rezidentelor pentru batrani este reprezentat de posibilitatea de a socializa. Din pacate, in societatea noastra tot mai multi oameni sunt marginalizati si lasati singuri in timpul varstei a treia. In singuratatea casei lor, pot cadea prada depresiei si risca sa se detaseze definitiv de realitate. Consecinta este un declin rapid si decisiv, spre o inrautatire a sanatatii fizice si mentale.

O persoana lasata pentru sine, inchisa in sine, fara nimeni cu care sa-si impartaseasca viata, poate cadea prada patologiilor psihologice si, in consecinta, poate deveni grav bolnava chiar si fizic. O resedinta pentru batrani structurata cu spatii comune adecvate si cu un program care include activitati recreative / motorii si sociale / culturale, poate face literalmente ca o persoana in varsta sa renasca.

Stimularea este punctul central pe care sa se concentreze munca de facut pentru fiecare oaspete individual.

Asistenta 24/24

Un alt punct cheie de ales in pace este factorul „disponibilitate”. Bazandu-se pe un ingrijitor, trebuie luat in considerare faptul ca va avea o zi libera, timp in care este necesar ca familia sa se organizeze diferit (ceea ce nu este intotdeauna posibil).

De asemenea, fiind o angajata cu drepturi depline, putea demisiona si pleca fara prea multe ceremonii. In acel moment, este necesar sa gasim altul intr-un timp scurt, la acelasi pret, disponibil imediat si mai presus de toate. Este o intreprindere titanica si obositoare, pentru cei care inca mai trebuie sa lucreze si sa se gandeasca la alte sute de lucruri pe zi.

Pe de alta parte, intr-o resedinta pentru batrani, asistenta este garantata 24 de ore pe zi. Nu vorbim doar despre ingrijirea sanatatii, ci si despre acest tip de sprijin pentru activitatile zilnice standard, pe care persoanele in varsta nu le mai pot gestiona singure. De asemenea, trebuie calculat factorul companiei. Acestia vor fi, de asemenea, asistenti medicali, medici sau paramedici, dar sunt intotdeauna disponibili si prezenti chiar si doar pentru a schimba cateva cuvinte sau a zambi.

Intelegeti si fiti inteles

Exista multe marturii care confirma faptul ca o resedinta pentru batrani este o solutie mai buna decat un ingrijitor. Mizand pe ingrijirea unei singure persoane nu se rezolva problema grava a singuratatii, cu care multi in varsta trebuie sa se confrunte. Daca este gestionata corespunzator, azilul pentru batrani este locul ideal pentru varsta a treia si a patra, in comparatie cu ingrijirea la domiciliu.

Oamenii se gasesc impartasind spatii, oameni de aceeasi varsta care au trait in acelasi timp si care, prin urmare, pot intelege si pot fi intelesi in acelasi timp (lucru care, din pacate, nu se intampla intotdeauna in familie pentru ca nu au trait in acelasi timp lumea).

Mai multa atentie, mai multa supraveghere

Intr-un azil de batrani va puteti baza pe munca si contributiile mai multor persoane. Nu exista doar o singura persoana care are grija de client, ci o echipa reala care lucreaza impreuna pentru bunastarea oaspetelui. Acolo unde unul nu ajunge (datorita timpului sau abilitatilor), altul preia controlul.

Centrele functioneaza 24 de ore pe zi, cu angajati zi si noapte. In consecinta, asistenta este intotdeauna garantata si in orice caz.

De asemenea, structurile dispun de echipamente tehnico-sanitare pentru a avea grija de situatii de urgenta, situatii de urgenta care nu au putut fi gestionate corect si rapid la domiciliu. Pentru cei care sunt ingrijiti acasa, ajungerea la un ambulatoriu, mai degraba decat la un spital, necesita mult mai mult timp si, prin urmare, mai multe riscuri.

De asemenea, trebuie luat in considerare factorul de ingrijire al structurii, curatarii si gatitului. O persoana in varsta dintr-un azil de batrani este servita la 360 de grade, total diferit. El sau cei dragi nu trebuie sa aiba grija de curatenie sau de gatit, sunt cei care o vor face pentru ei, fara a da alte ganduri sau preocupari oaspetilor.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.