Menu
Cadouri / Mama si copil

De ce sunt importante cartile de fictiune pentru adolescenti?

De ce sunt importante cartile de fictiune pentru adolescenti

In momentul in care incep sa citeasca, majoritatea adolescentilor acorda atentie sporita cartilor de fictiune, fapt pentru care acestia investesc mai mult in astfel de produse.

Intr-adevar exista si adolescenti care prefera cartile de stiinta, insa numarul acestora este destul de mic. Marea majoritate doreste sa afle cat mai multe despre universul fictional, pentru a se putea refugia aici, departe de problemele lumii care ii inconjoara.

Fictiunea are intotdeauna aspecte pozitive asupra bunei dezvoltari ale unui adolescent, iar printre acestea se numara:

Antrenarea atentiei

In prezent carte de fictiune A Court of Silver Flames by Sarah J. Maas s-a dovedit a fi una dintre cele mai  apreciate tipuri de lecturi, datorita faptului ca aceasta prezinta o poveste interesanta si extrem de antrenanta, care va capta in totalitate atentia adolescentilor. Chiar din primele pagini este descris universul fictional, cu ajutorul figurilor de stil bine alese, fapt pentru care aceasta carte va deveni in scurt timp preferata copilului tau.

Povestea este scrisa intr-un mod destul de minimalist si simplist, astfel incat sa poata fi parcursa de oricine, intr-un timp relativ scurt, dar si pentru a capta atentia cititorului mult mai usor. In acest mod, intreaga opera va putea fi inteleasa mult mai rapid, indiferenta de varsta cititorului.

Imbogatirea  vocabularului

In special cartile de fictiune prezinta diferite cuvinte care pot fi noi, mai ales pentru adolescenti. Prin parcurgerea unei astfel de opere, adolescentii vor putea sa invete cuvinte noi, pe care le vor putea utiliza, ulterior la scoala, in compuneri sau chiar in conversatiile cotidiene. De cele mai multe ori, aceste cuvinte au un caracter elegant si sunt foarte placute din punct de vedere sonor, fapt pentru care discursul copilului tau se va putea imbogati in cel mai scurt timp.

De altfel, cartile de fictiune prezinta inclusiv cuvinte care au sensuri aparte, iar in momentul in care adolescentul va parcurge astfel de opere va putea sa isi imbogateasca vocabularul si va incepe sa cunoasca mai multe semnificatii ale cuvintelor pe care deja le cunostea. Acest lucru are un impact pozitiv in special asupra modului in care copilul tau se va exprima in scris.

Antrenarea imaginatiei

Opera de fictiune mentionata anterior, prezinta o poveste interesanta si extrem de atractiva, care poate fi parcursa cu usurinta de orice adolescent, fara sa intampine probleme. Acest lucru este datorat modului in care sunt relatate evenimentele, precum si modul in care autorul isi expune ideile. Astfel, aceasta este o carte perfecta pentru adolescentii care au inceput recent sa citeasca.

In momentul in care acestia vor incepe lectura isi vor putea antrena inclusiv imaginatia, datorita faptului ca o astfel de carte prezinta numeroase descrieri incredibile, precum si figuri de stil unice.

De altfel, personajele sunt foarte bine conturate si se diferentiaza cu usurinta unele de celelalte, astfel incat copilul va putea intelege povestea in cel mai scurt timp. Asadar, in acest mod, adolescentul va putea sa isi imagineze cu usurinta intreaga poveste si chiar sa isi contureze in minte personajele preferate.

No Comments

    Leave a Reply