Menu
Blog / Casa si gradina

Economiseste energie cu incalzirea prin pardoseala

Economiseste energie cu incalzirea prin pardoseala

O locuinta moderna, spatioasa si cu finisaje impecabile trebuie sa impresioneze si la capitolul confort termic. In primul rand, un astfel de sistem contribuie la imbunatatirea aspectului general al casei. Elementele acestui sistem sunt asezate sub podea, intre pardoseala si sapa, neexpuse la vedere.

Cate tipuri exista si cum functioneaza?

Incalzirea hidraulica functioneaza pe baza de apa si utilizeaza tevi din polietilena conectate la centrala termica sau la rezervorul de apa calda al instalatiei cu panouri solare. Pentru a preveni pierderile de caldura, acest sistem trebuie izolat printr-un strat special asezat sub instalatie. Pe suprafata din pardoseala sub care se afla aceste circuite nu este permisa asezarea obiectelor de mobilier.

Incalzirea electrica pe baza de conductori este mult mai simpla. Instalatia nu ocupa spatiu prea mare, ceea ce permite amplasarea pieselor de mobilier pe suprafata sub care se afla circuitele electrice.

Cum functioneaza incalzirea prin pardoseala?

Dupa cum am mentionat deja, incalzirea prin pardoseala presupune fie un sistem de conducte cu apa calda, fie un ansamblu de rezistente electrice montate pe apa si amplasate sub podea.

Incalzirea prin pardoseala poate fi instalata atat la parter sau etaj, cat si in case renovate sau nou construite.

Sistemul de incalzire prin pardoseala distribuie eficient si economic caldura intr-un imobil. Mai mult, instalatia se adapteaza oricarui stil arhitectural, datorita montarii sub pardoseala, fara elemente expuse in exterior care sa incurce designul interior.

Sistemul de incalzire prin pardoseala functioneaza pe baza a trei componente:

  • Pardoseala prin care se monteaza tevile ca sa circule caldura
  • Sistemul de alimentare si control (senzorii, vasul de expansiune, termostate, pompe de recirculare, etc.)
  • Centrale pe gaz/centrale termice, pompele de caldura si alte surse de caldura

Instalatia de incalzire prin pardoseala propaga caldura din interior in exterior, pe toata suprafata casei, spre deosebire de calorifere sau radiatoare, care din cauza dimensiunilor mici au nevoie de mai mult timp pentru a incalzi toata suprafata. Instalatia de incalzire prin pardoseala emana un nivel confortabil de caldura, aproape insesizabil, deci nu va produce nici un disconfort in momentul in care se paseste pe pardoseala.

Ce alegem intre calorifere si incalzire prin pardoseala?

Caloriferele ocupa destul de mult spatiu iar in camere mici, acestea pot incurca. De aceea, pentru spatiile compacte sau garsoniere, incalzirea prin pardoseala este alegerea optima.

Prin actionearea termosatatului Salus Quantum wireless, instalatia de incalzire prin pardoseala distribuie caldura uniform, la temperatura dorita de tine. Diferenta fata de sistemele clasice de incalzire e aceea ca, acestea incalzesc doar aerul din jurul lor.

Costurile unui sistem de incalzire prin pardoseala sunt mai mari decat in cazul unui calorifer. Dar, investitia este recuperata in timp prin cheltuielile reduse la energie si prin cresterea valorii respectivului imobil. Altfel spus, daca planuiesti sa inchiriezi sau sa vinzi proprietatea, vei obtine un scor mai bun datorita sistemului eficient de incalzire.

Desigur, daca nu doresti sa renunti la clasicele sisteme de incalzire, atunci opteaza pentru ambele. Este posibila instalarea sistemului de incalzire prin pardoseala de exemplu, la parter si amplasarea de radiatoare sau calorifere la camerele de la etaj.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.