Menu
Blog

Este rentabil sa cumperi un apartament la parter?

Este rentabil sa cumperi un apartament la parter?

In Romania, dupa cum bine stim cu totii, majoritatea romanilor sunt proprietari ai locuintelor in care locuiesc. Una dintre cele mai arzatoare dorinte ale romanilor este sa isi permita propria locuinta, pentru a nu trai la fel ca strainii, in chirie.

In foarte multe tari din strainatate, majoritatea oamenilor locuiesc cu chirie. Romanii sunt insa diferiti si isi doresc sa fie proprietari de locuinte. Cei mai multi dintre proprietarii de locuinte din Romania, detin un apartament.

Daca intentionezi sa iti cumperi si tu un apartament, cu siguranta este necesar sa tii cont de unele detalii importante, care iti pot fi de mare ajutor, pentru a face cea mai potrivita alegere.

Mai intai de toate, este foarte important sa stii in ce zona iti doresti sa fie apartamentul pe care urmeaza sa il cumperi. Romanii isi doresc apartamente in cele mai bune zone, asa ca daca doresti un apartament in capitala, de preferat ar fi sa cauti cele mai noi apartamente de lux Victoriei.

Zona are o mare importanta dat fiind faptul ca oamenii isi doresc o zona in care sa se simta in siguranta, si o zona in care sa aiba la indeamana toate cele necesare.

Apoi, este important sa stabilesti daca iti doresti un apartament intr-un bloc nou sau intr-un imobil vechi. Sa nu te lasi pacalit insa de pretul redus al apartamentelor vechi, pentru ca vei investi o multime de bani in renovare, iar la final vei constata ca platesti mai mult decat pentru un apartament de lux, cu finisaje premium.

Conteaza de-asemenea si compartimentarea locuintei. Daca de exemplu urmeaza sa locuiesti alaturi de sot/sotie si un copil, un apartament cu trei camere poate fi ideal, astfel incat locuinta sa aiba bucatarie, una sau doua bai, bucatarie, doua dormitoare si un living, si unul sau doua balcoane sau terasa la parter.

Apropo de parter, este important sa stii ca apartamentele de la parter, de obicei sunt cu 10%, sau peste acest procent, mai ieftine decat apartamentele similare, dar la etajele intermediare din bloc.

Probabil nu stii daca este rentabil sa iti alegi un apartament la parter, insa cu siguranta la fel ca orice alta decizie pe care o poti lua, aceasta poate avea avantaje si dezavantaje.

Cel mai important avantaj al achizitionarii unui apartament la parter dupa cum iti poti da seama, este pretul acestuia, care am spus deja ca poate fi cu 10% mai ieftin decat pretul unui apartament la etaj intermediar.

Cand locuiesti la parter, ai avantajul de a nu avea vecini dedesupt, asa ca nu iti faci griji ca inunzi pe cineva, sau ca nu poti sa dansezi sau ca nu poti lasa copiii sa sa se joace pe jos ca deranjezi vecinii.

Apartamentul la parter are avantajul de a nu te pune in situatia de a depinde de lift, pentru ca intri si iesi rapid din casa, avand accesul usor. Nu vei avea probleme nici in ceea ce priveste caratul bagajelor.

Ca dezavantaje, putem aminti zgomotul care se aude mai tare decat la cei de la etajele superioare. Daca nu ai jaluzele, este posibil ca trecatorii sa arunce cate o privire in apartamentul tau. In plus, ai sanse mai mari decat cei de la etajele superioare, sa te confrunti cu insecte si cu mai mult praf.

Exista asadar atat avantaje cat si dezavantaje ale achizitionarii unui apartament la parter. Daca alegi sau nu aceasta solutie, doar de tine depinde.

No Comments

    Leave a Reply