Menu
IT / Web design

Gazduirea Web – Cum sa alegi spatiul potrivit?

Gazduirea Web – Cum sa alegi spatiul potrivit

Gazduirea web in limba engleza este cunoscuta sub numele de Hosting, acest cuvant inseamna gazduire, care poate fi definit ca spatiul in care cineva sau ceva poate fi gazduit.

Termenul este aplicat in domeniul informaticii si este folosit in principal pentru a se referi la spatiul in care este gazduit un anumit site web cu obiectivul principal ca acesta sa poata fi apoi vizibil de catre toti acei oameni care doresc atunci cand folosesc internetul. La Hostclub iti garantam fiabilitatea infrastructurii si expertiza in servere dedicate.

Ce este gazduirea web?

Gazduirea web este un tip de serviciu care este oferit utilizatorilor printr-un spatiu virtual cu scopul de a putea stoca diferite tipuri de informatii sub forma de imagini, fisiere sau videoclipuri.

Caracteristicile unei gazduiri web

Cele mai reprezentative caracteristici ale unei gazduirii web sunt urmatoarele:

 • Majoritatea gazdelor web ofera un certificat SSL, dar nu este intotdeauna gratuit.
 • De obicei, au diferite mijloace de securitate in plus fata de parola, de exemplu, jurnalele de acces, blocarea IP-ului, firewall-ul si altele.
 • Trebuie sa furnizati un domeniu si webmail-ul corespunzator.
 • Gazduirea web poate efectua copii de rezerva din cand in cand.
 • Gazduirea web este compatibila cu o mare varietate de sisteme de operare,cum ar fi Windows, Linux sau Mac.
 • Acest tip de serviciu se bazeaza pe viteza de incarcare si descarcare,cu alte cuvinte, viteza cu care utilizatorul de gazduire buna isi poate incarca informatiile.
 • Viteza sa depinde, de asemenea, de cantitatea de informatii
 • Gazdele webofera clientilor lor servicii adecvate pentru clienti, inclusiv chat-uri, apeluri sau e-mailuri in caz de orice fel de problema tehnica.

Pentru ce este web hosting?

Web hosting este un serviciu care serveste in principal pentru utilizatorii care folosesc Internetul pentru a avea un sistem de stocare pentru informatii, clipuri video, imagini sau continut care pot fi gasite prin intermediul web. Acesta este motivul pentru diferite site-uri web pot fi gasite intotdeauna online si, de asemenea, sa fie disponibile in orice moment.

Tipuri de gazduire web pe care ar trebui sa le cunosti inainte de a avea si tu una

Exista mai multe tipuri de gazduire web, care va depinde intotdeauna de ceea ce utilizatorul are nevoie pentru a crea si cantitatea de informatii de care au nevoie pentru a stoca. Urmatoarele sunt tipuri de gazduire web:

 • Gazduire partajata gratuita: Este utilizata in principal de persoanele care incep in domeniul web design-ului sau atunci cand incepeti cu un proiecEi au dezavantajul ca serviciul este redus in timp si principalul lor avantaj este ca nu ar trebui sa platiti bani pentru utilizarea sa.
 • Gazduire partajata: Acest tip de gazduire web este unul dintre cele mai frecvente, in principal pentru ca preturile lor sunt destul de rezonabile si accesibile si, de asemenea, pentru ca ofera mii de Gb de transfer lunar. Au in jur de 300 Gb de spatiu si peste 2500 de adrese de e-mail. Este important sa mentionam ca are unele probleme de securitate, deoarece exista un numar mai mare de clienti pe server.

De ce este important sa ai un site web?

Unul dintre principalele motive pentru care ar trebui sa ai un site web pentru afacerea ta este sa cresti credibilitatea organizatiei tale. Sunt sanse sa existe mai multi furnizori care ofera un serviciu similar cu al tau. O modalitate prin care puteti iesi in evidenta este sa aveti un site web care sa arate bine si care sa comunice in mod clar consumatorilor dvs. informatii de calitate.

Fara un site web, oamenii ar putea pune la indoiala legitimitatea ta ca afacere. A avea un site web este o oportunitate de a face o prima impresie grozava si de a oferi oamenilor confortul ca esti o adevarata afacere.

Prezentarea marcii dvs. potentialilor clienti este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face. Prin stabilirea clara cine esti, ce reprezinti si ce reprezinta, creste sansele ca clientii tai sa cumpere de la tine.

Acesta este, de asemenea, ceva care te poate diferentia de concurentii tai. Fara un site web, poate fi incredibil de dificil sa faci acest lucru, deoarece oamenii nu pot gasi cu usurinta informatii de calitate si de incredere despre afacerea ta.

Poate unul dintre cele mai interesante motive pentru a avea un site web pentru afacerea dvs. este faptul ca va poate creste sansele de a obtine clienti potentiali.

Odata ce oamenii te gasesc online, devin interesati de produsul sau serviciul tau si vor sa afle mai multe, vor sti cum sa te contacteze datorita informatiilor de pe site-ul tau, care iti ofera posibilitatea de a-ti creste vanzarile. Chiar daca site-urile web au un cost, atunci cand sunt utilizate corect, au un ROI pozitiv.

Odata ce sunteti online si aveti un site web optimizat pentru SEO, aveti sansa de a aparea in rezultatele cautarii Google. Aceasta inseamna ca atunci cand oamenii cauta un produs sau un serviciu, exista sansa ca site-ul dvs. sa apara in rezultate. Acest lucru va ofera posibilitatea de a va creste drastic baza de clienti.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.