Menu
Auto

Încălzitorul prin inducție SKF face rulmenții montați la cald mai rapizi și mai siguri

Încălzitorul prin inducție SKF face rulmenții montați la cald mai rapizi și mai siguri

Încălzitorul prin inducție TWIM 15 a fost conceput pentru a simplifica procesul de montare la cald a rulmenților. Se recomandă mai ales rulmenților SKF, dar se folosește cu succes la orice tip de rulmenți.

Se plasează rulmentul în centrul încălzitorului și se conectează sonda de temperatură la partea superioară a inelului interior sau a piesei de prelucrat. Se apasă un buton, iar TWIM 15 va încălzi rulmentul la temperatura dorită, pentru montarea la cald – indică managerul de dezvoltare a produsului la SKF, Alberto Herrera.

 Încălzitoarele prin inducție funcționează folosind câmpuri magnetice alternante, care creează curenți în rulment sau în piesa de lucru, iar acesta se încălzește datorită rezistenței sale naturale la curenții electrici (așa-numitul efect Joule).

Rezultă o creșterea a temperaturii, care face ca materialul să se extindă, permițând montarea rulmentului fără nici o forță sau frecare. După ce temperatura scade și rulmentul este poziționat corect, acesta se contractă la forma sa originală și creează o potrivire perfectă cu arborele.

 În comparație cu alte metode pentru încălzirea rulmenților, cum ar fi băile de ulei sau flacăra deschisă, acest proces scade riscurile de deteriorare a rulmentului, a arborelui și chiar și a operatorului. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca unele încălzitoare prin inducție să provoace supraîncălzire, ceea ce poate duce la deteriorarea rulmentului.

 TWIM 15 are încorporată o sondă de temperatură, un sistem electronic inteligent și un software avansat de operare, care permite încălzitorului să optimizeze procesul de încălzire în mod corespunzător, asigurându-se totodată că rulmentul este încălzit în siguranță și eficient.

 TWIM 15 este convenabil de utilizat , fiind totdată și mai versatil decât alte încălzitoare de rulmenți. Dispune de o placă de inducție plană, care nu necesită utilizarea unui jug de susținere și poate încălzi o mare varietate de rulmenți și componente, inclusiv părți sensibile, cum ar fi rulmenții cu joc redus.

 Fiind fabricat dintr-un plastic rezistent, armat cu fibră de sticlă, TWIM 15 este ușor, dar și ușor de transportat. Astfel, se poate utiliza și pe teren, iar panoul său de control este simplu de utilizat, permițând să fie operat fără o pregătire specială.

 Dacă rulmenții nu sunt instalați corect, ei se pot defecta prematur. Pentru evitarea defecțiunilor premature, este esențială obținerea temperaturii corecte în timpul montării la cald. Încălzitorul prin inducție TWIM 15 este simplu de utilizat și oferă siguranță și fiabilitate superioară, ne asigură Brian Jagmohan, marketing  manager de produse la SKF.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.