Menu
Afaceri / Blog

 Moduri in care certificarea ISO poate aduce beneficii afacerii dvs

 Moduri in care certificarea ISO poate aduce beneficii afacerii dvs.

Ca antreprenor, trebuie sa va asigurati ca ati verificat legal controlul calitatii produselor si serviciilor. Acest lucru va ajuta sa castigati incredere publica si sa imbunatatiti securitatea computerului. Oricare ar fi afacerea dvs., puteti achizitiona o certificare ISO pentru a dovedi ca compania dumneavoastra functioneaza la un nivel bun. Iata cateva dintre beneficiile cheie ale acreditarii ISO pentru afacerea dvs.

  1. Experienta imbunatatita a clientilor

Scopul principal al oricarei afaceri este de a imbunatati experienta clientilor. Angajatii mai fericiti si operatiunile rapide conduc, in general, la o experienta mai buna a clientilor. Clientii dumneavoastra beneficiaza de servicii mai bune atunci cand oferiti un produs sau un serviciu consecvent, cu dimensiuni, productie, greutate si tolerante similare.

Clientii  dv nu vor accepta nicio variatie si nici afacerea dv. Pentru a reduce variatia, trebuie sa cresteti controlul asupra proceselor dvs. Controlul se realizeaza prin colectarea de date despre un proces si intelegerea modului de ajustare a procesului pentru a mentine coerenta iesirilor. Conform acestei prezentari generale a ISO/IEC 17065 (standard international), acreditarea ISO ajuta la toate aceste sarcini.

  1. Imbunatatirea calitatii proceselor si produselor

Dupa cum specifica acreditarea ISO, adoptarea unei metode standardizate se refera la calitate, chiar si atunci cand certificarea nu este ISO 9001. Rezultatul unei acreditari ISO este un nivel mai ridicat de calitate pentru intreaga afacere si pentru fiecare proces si produs. Calitatea are multe definitii, dar cele doua principale sunt respectarea cerintelor si adecvarea pentru utilizare. Un sistem de management bine conceput si implementat corespunzator va va pune afacerea pe calea catre calitate.

  1. Accesul la piete si oportunitati mai mari

Toate companiile, inclusiv startup-urile si IMM-urile, doresc sa creasca vizibilitatea produsului lor. Din fericire, acest lucru este imediat posibil cu acreditarea ISO, chiar si pentru companiile care se stabilesc pe piata.

ISO este membru a 167 de organisme nationale de standardizare, ceea ce ii confera recunoastere internationala. Daca compania dumneavoastra este acreditata ISO, cresteti compatibilitatea in alte tari. Aceasta relatie unificata si recunoastere faciliteaza circulatia produselor, serviciilor si tehnologiilor in intreaga lume.

  1. Eficienta imbunatatita a afacerii

A fi eficient cu resursele tale este cel mai bun mod de a reduce pierderea de timp, efort si bani atunci cand conduci o afacere mica. Existenta unui sistem ISO va poate ajuta sa gestionati utilizarea resurselor pentru a identifica zonele in care le puteti salva si utiliza mai bine. Acest lucru va va ajuta afacerea, deoarece va va permite sa va mutati resursele in zonele care au cea mai mare nevoie de ele, mentinandu-va afacerea sa functioneze fara probleme.

  1. Cresterea increderii si a recunoasterii clientilor

Companiile cu acreditare ISO exceleaza de obicei atunci cand vine vorba de castigarea increderii. Deoarece nu trebuie sa efectueze investigatii de conformitate, clientii pot fi siguri ca produsul sau serviciul pe care il ofera este sigur, fiabil si de buna calitate. Acest lucru poate duce la cresterea satisfactiei clientilor si la cresterea afacerilor si a recomandarilor. Vrei detalii ? Iata aici Certificareiso.ro.

Principalele certificari ISO

  • Iso 9001 Managementul calitatii. Printre alte avantaje, aceasta certificare imbunatateste procesele si elimina costurile – inclusiv costurile monetare directe – ale „non-calitatii”, pariind pe imbunatatirea continua.
  • Iso 14001 Managementul mediului. Acest certificat ajuta la prevenirea impactului asupra mediului, utilizand mijloacele necesare pentru a le evita, reduce sau controla.
  • ISO 50001 Managementul energiei. Acest certificat ajuta la gestionarea si reducerea consumului de energie in companii, cu influenta pozitiva pe care o are asupra reducerii costurilor financiare asociate si a emisiilor de gaze cu efect de sera. Aplicarea acestui standard reuseste sa genereze economii pentru companii de pana la 30% din costul energiei.
  • ISO 27001 Securitatea informatiilor. Acest certificat ajuta la protejarea si consolidarea sistemelor informatice ale organizatiilor, implementand controale adecvate pentru a asigura confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea sistemului informatic.
  • Calitatea serviciilor de tehnologia informatiei (IT) ISO 20000-1. Acest certificat certifica faptul ca companiile au implementat un Sistem de Management al Calitatii in Serviciile IT, optimizand eficienta serviciului si reducand costurile, in angajamentul de imbunatatire continua.
  • Siguranta alimentara ISO 22000. Acest standard stabileste cerintele pentru a asigura siguranta alimentara in toate tipurile de organizatii din lantul de aprovizionare, indiferent de marimea sau complexitatea acestora. ISO 22000 este singurul standard care se aplica intregului lant alimentar.
  • Siguranta rutiera ISO 39001. Aceasta certificare ajuta companiile sa imbunatateasca siguranta operatiunilor lor si sa reduca accidentele.
  • Continuitatea afacerii ISO 22301.Acest certificat certifica faptul ca organizatiile au instituit si aplica o serie de controale si masuri pentru a gestiona riscurile generale la care este expusa continuitatea afacerii unei organizatii, luand in considerare gestionarea riscurilor globale si analiza impactului asupra afacerii proceselor critice.
  • Sanatate si securitate in munca ISO 45001. Aceasta certificare certifica faptul ca companiile si institutiile au implementat un sistem de management al sanatatii si securitatii ocupationale .

 

No Comments

    Leave a Reply