Menu
Casa si gradina

Piscina supraterana – care sunt avantajele si dezavantajele sale?

Piscina supraterana - care sunt avantajele si dezavantajele sale

Pentru a construi o piscina este necesara efectuarea unor lucrari importante precum pregatirea terenului, saparea bazinului, instalarea diverselor dispozitive.

Cu o piscina supraterana, pe de alta parte, este mult mai putin restrictiva. Intr-adevar, este suficient pur si simplu sa o cumperi de pe un site de vanzari piscine, o instalezi si te poti bucura de o baie buna impreuna cu familia.

Principalele avantaje ale unei piscine supraterane

  • Accesibil la toate bugetele

Primul avantaj al unei piscine supraterane este pretul. Intr-adevar, pentru construirea unui bazin de inot subteran, este necesar sa se prevada intre 20.000 si 50.000 de euro. Pentru o piscina supraterana, in schimb, este accesibila la un pret accesibil tuturor.

  • Potrivita pentru orice tip de suprafata

In principiu, o piscina supraterana ar putea fi potrivita pentru orice tip de teren daca nu este prea accidentat. In afara de asta, este potrivit si pentru casele care au doar o suprafata foarte mica.

  • Ofera o gama foarte larga

Pe piata astazi exista o gama foarte larga de piscine supraterane. Mai presus de toate, exista dimensiunea si forma. In functie de preferinta si buget, poti opta pentru o piscina rotunda, patrata sau dreptunghiulara.

  • Instalare rapida

Instalarea unei piscine supraterane nu necesita mult timp. In unele cazuri se poate face chiar si in cateva ore in functie de accesoriile de care dispune (sistem de filtrare, skimmer, scari etc.).

  • Nu necesita autorizatie de construire

Pentru o piscina mica de mai putin de 10 m2, nu este necesara nicio autorizatie sau autorizatie de construire. De asemenea, spre deosebire de o piscina conventionala, aceasta este scutita de taxe.

  • Poate fi modulara si transportabila

In sfarsit, celalalt mare avantaj al acestui tip de piscina este modularitatea si transportabilitatea acesteia. Oricand, asadar, o poti muta in alt loc din casa si in cazul unei mutari este si posibil sa o iei cu tine.

Dezavantajele sale minore

  • Unele piscine supraterane sunt destul de fragile

Deoarece piscina nu este ingropata, structura sa sustine toata sarcina. Prin urmare, in timp, se poate deteriora si se poate scurge. Pentru a preveni deteriorarea prea rapida a unei piscine supraterane, este foarte important sa nu o muti frecvent.

  • Alegerea dimensiunii si adancimii este destul de limitata

Daca te astepti sa ai o piscina mare, cel mai bine este sa construiesti una. In general, dimensiunea unei piscine deasupra solului este destul de limitata. Pentru adancime, de exemplu, este rar ca aceasta sa depaseasca 1,20 m sau 1,50 m. In mod similar pentru lungime si latime, acestea sunt adesea limitate la 3x7m sau 5x10m cel mult.

Tipuri de piscine supraterane

  • Piscina gonflabila

Cea mai comuna si mai ieftina de pe piata este piscina gonflabila. Variabil in marime, forma si culoare. Cel mai mare atu al sau este usurinta de instalare.

  • Piscina de sine statatoare

O piscina de sine statatoare este similara cu o piscina gonflabila deasupra solului. Pe de alta parte, este mai bine dezvoltata.

  • Piscina rigida

Dintre toate piscinele supraterane de pe piata, aceasta este cea mai apropiata de o piscina clasica. Cu mai multe module, structura sa poate fi din lemn, otel sau PVC.

No Comments

    Leave a Reply