Menu
Blog / Telefoane si gadgeturi

Remedierea problemelor pentru Huawei P10 Lite

Remedierea problemelor pentru Huawei P10 Lite

Huawei P10 este, fara indoiala, un smartphone excelent. Dar asta nu inseamna ca este perfect. In acest articol, veti gasi o lista cu cele mai frecvente probleme cu care se confrunta acest dispozitiv de la Huawei, dar veti descoperi si solutiile acestor probleme.

 1. Bateria se descarca rapid

Bateria de 3200 mAh din Huawei P10Lite nu este incredibila in ceea ce priveste durata de viata. Utilizarea intensiva a dispozitivului in fiecare zi va va solicita incarcarea in fiecare seara. Desigur, tehnologia Super Charge poate evita aceasta problema prin incarcarea a 50% din baterie in doar 30 de minute, dar daca sunteti afara toata ziua fara acces la priza, va trebui sa gasiti o alta modalitate de a salva bateria.

In asteptarea unei viitoare actualizari software care poate rezolva sau macar imbunatati problema, puteti incerca urmatoarele sfaturi nu numai pentru P10, ci pentru orice smartphone cu probleme de baterie:

 • Dezactiveaza Wi-Fi-ul atunci cand nu aveti nevoie sa navigati pe internet sau sa folositi aplicatii care au nevoie de internet.
 • Inchideti aplicatiile de fundal active si cele care consuma multa energie.
 • Activati optiunile de economisire a energiei din Setari> Baterie. Printre ele, veti gasi o optiune care reduce rezolutia ecranului pentru a reduce consumul de energie.
 • Dezactivati luminozitatea automata a ecranului.
 • In cazul in care incercati aceste trucuri dar fara succes, puteti de-asemenea sa vedeti in setarile bateriei, care aplicatii consuma mai multe resursel si sa le dezactivati, sau chiar sa le dezinstalati pe cele pe care le folositi cel mai putin.

Daca nici astfel nu se remediaza problema, puteti merge cu telefonul intr-un service gsm, acolo unde expertii sunt specialisti atat in inlocuirea unui acumulator Huawei P10 Lite, cat si in inlocuirea unui display Huawei P10 Lite cat si in ceea ce priveste alte probleme. Acestia vor depista rapid cauza problemei si o vor remedia, atat pentru P10 Lite, cat si pentru orice alt smartphone.

 1. Huawei P10 Lite nu mai recunoaste cartela SIM

La introducerea codurilor USSD pentru a accesa creditul ramas, pe ecran poate sa apara un mesaj care va informeaza ca smartphone-ul dvs. nu este conectat la nicio retea. Nu este detectata o cartela SIM si singura solutie posibila este repornirea dispozitivului. In unele cazuri, va trebui sa deschideti slotul care contine cartela SIM si sa repozitionati cardul.

 1. Probleme cu Bluetooth pe Huawei P10 Lite

Unii utilizatori au intampinat probleme atunci cand au incearcat sa-si conecteze smartphone-urile la un dispozitiv Bluetooth. Daca nu puteti conecta dispozitivul cu casca sau alt dispozitiv Bluetooth, ar trebui sa va asigurati mai intai ca problema este cu adevarat la telefonul Huawei P10 Lite: conectati dispozitivul Bluetooth la alt smartphone si daca cele doua dispozitive se conecteaza fara un problema, incercati urmatoarele pe P10 Lite:

 • Asigurati-va ca ati activat Bluetooth glisand in jos meniul derulant de pe ecranul de start sau accesand Setari> Bluetooth. Daca este deja activat, dezactivati-l, asteptati cateva secunde, apoi reactivati-l.
 • Opriti Bluetooth, reporniti smartphone-ul si activati optiunea Bluetooth.
 • Daca problema persista, accesati Setari> Bluetooth si eliminati dispozitivele conectate anterior inainte de a le adauga din nou.
 • Ca ultima solutie, puteti restabili smartphone-ul la setarile sale din fabrica: accesati Setari> Setari avansate> Backup si Resetare> Resetati la setarile din fabrica. Inainte de a face acest lucru, salvati toate datele dvs. efectuand o copie de rezerva.

Asadar, in ciuda faptului ca Huawei P10 Lite este un smartphone popular si apreciat de catre utilizatorii carora le plac telefoanele de gama medie; este posibil ca dispozitivul P10 Lite sa intampine anumite probleme de functionare, insa vestea buna este ca multe dintre acestea pot fi remediate acasa, fara a mai fi necesara o vizita cu telefonul in service.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.