Menu
Blog

Revocarea unui testament publicat in Israel

Revocarea unui testament in Israel

Un testament este un document in care o persoana stabileste ce se va face cu proprietatea sa (in continuare: „mosia”) dupa moartea sa. Dar acest ultim testament va fi sustinut asa cum este, fara nicio modificare?

Succesiunea Legea, adoptata in 1965 (denumita in continuare: „Legea“), prevede atat testatorul si beneficiarii vointei (denumita in continuare „beneficiari“) sau cei care au fost exclusi din ea, cu diferite optiuni pentru a depune o contestatie care va duce la revocarea prevederilor din testament.

Legea stabileste de asemenea, cand implicarea beneficiarilor in redactarea testamentului va duce la revocarea acestuia, insa aceste lucruri va pot fi explicate mai pe intelesul dvs. de catre renumitul avocat Samy Ilie – Israel

REVOCAREA SAU MODIFICAREA TESTAMENTULUI DE CATRE TESTATOR

Atata timp cat este in viata, testatorul poate modifica sau revoca testamentul oricand doreste, in conformitate cu „libertatea de vointa” pe care legislatia i-o acorda. Diferitele moduri sunt detaliate mai jos:

 • Testatorul poate redacta un nou testament. Daca exista prevederi care contrazic vechea vointa, acesta o anuleaza (chiar daca noua vointa nu prevede in mod explicit acest lucru). Daca prevederile din nou se vor adauga doar la vechiul testament, prevederile din vechiul sunt inca valabile, pe langa cele enumerate in noul testament. Cand testatorul isi distruge vointa, implicatia este ca doreste sa o anuleze.
 • Testatorul isi poate obiecta si revoca testamentul prin aceleasi mijloace prin care poate fi redactat; scris de mana, in fata martorilor, in fata unei autoritati, oral. Cu toate acestea, revocarea nu trebuie facuta in acelasi mod in care a fost pregatita (de catre testator). De exemplu, daca testatorul a elaborat un testament scris de mana, el poate declara oral ca il anuleaza in fata a doi martori atunci cand este pe cale sa moara (testament oral).
 • Instanta poate autoriza redactarea unui testament care prezinta un defect. Chiar si atunci cand a aparut un anumit defect in timpul revocarii testamentului, instanta poate justifica revocarea. Instanta va coopera cu testatorul pentru a revoca testamentul daca este convinsa ca testatorul intentioneaza sa-l revoce (Aharon v. Aharoni).

IMPLICAREA NECORESPUNZATOARE IN FURNIZAREA UNUI TESTAMENT CARE ARE CA REZULTAT REVOCAREA ACESTUIA

Deoarece libertatea testamentului este o valoare suprema, nu este indicat ca niciun beneficiar sa fie implicat excesiv in editarea testamentului. Implicarea necorespunzatoare a unui beneficiar in elaborarea testamentului va avea ca rezultat revocarea acelorasi prevederi care ii dau dreptul lui sau sotului sau la mostenire.

Sectiunea 35 din lege specifica ce este implicarea necorespunzatoare: Atunci cand beneficiarul este cel care a scris, formulat sau editat aceeasi prevedere care ii da dreptul lui sau sotului sau la o mostenire, prevederea este nula.

„Testament in fata martorilor” este atunci cand testatorul declara intr-un document scris ca este testamentul sau si declaratia se face in fata a doi martori. Dispozitiile din testament care dau dreptate martorului sau sotului sau sunt nule.

Un beneficiar care este implicat in mod semnificativ in redactarea prevederilor unui testament care ii da dreptul lui si sotului sau, va fi nul. O examinare a semnificatiei partii unui beneficiar in redactarea testamentului ar trebui facuta pentru fiecare caz, in functie de circumstante, precum si de intensitatea si severitatea implicarii beneficiarului in redactarea testamentului.

Simtul comun ne invata de asemenea, ca acumularea de evenimente si afilieri, desi nu fiecare din ele in sine poate fi considerata ca participand la redactarea testamentului, atunci cand le grupam ca „imagine de ansamblu” pe ansamblu, ele sunt considerate ca participare editarea testamentului si, prin urmare, este interzisa.

Este important de retinut: instanta nu are nicio discretie in ceea ce priveste implicarea necorespunzatoare. Daca una dintre conditii este indeplinita, aceeasi prevedere va fi nula, fara a lasa instantei optiunea de a decide altfel.

FURNIZAREA UNUI TESTAMENT REDACTAT FOLOSIND MIJLOACE NECORESPUNZATOARE

Sectiunea 30 (a) din lege specifica o serie de situatii in care prevederea unui testament este anulata, atunci cand a fost utilizat un mijloc necorespunzator in scopul redactarii respectivei dispozitii. O masura necorespunzatoare este una dintre urmatoarele:

 • Fortare.
 • Amenintare.
 • Inselatorie.
 • Influenta nedreapta.

REVOCAREA UNEI DISPOZITII DE TESTAMENT SI DISPOZITII CONEXE

Cand discutam revocarea unei dispozitii de testament, care rezulta dintr-unul dintre motivele pe care le-am mentionat in acest articol, este important sa retineti ca aceasta este o revocare a unei dispozitii specifice in care exista motive de revocare. Nu este o revocare a altor dispozitii dintr-un testament in care nu exista motive pentru revocare.

Cu toate acestea, pot exista situatii in care alte prevederi din testament sunt revocate din cauza unui motiv de revocare care exista doar intr-o dispozitie specifica.

Pentru mai multe detalii in ceea ce priveste revocarea unui testament in Israel, mai ales in cazul in care va aflati in situatia in care doriti sa solicitati acest lucru, cu siguranta aveti nevoie de serviciile unui avocat foarte bun, iar din acest motiv este foarte important sa alegeti sa colaborati cu avocatul Samy Ilie, probabil cel mai bun avocat strain din Israel.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.