Menu
Auto / Blog

Sa cumperi sau nu o masina prin leasing?

Sa cumperi sau nu o masina prin leasing?

Daca aveti in vedere sa cumparati o masina noua, luati in considerare faptul ca exista diferite forme de finantare pentru a o obtine. Aici iti spunem care sunt avantajele, dezavantajele si procesul de achizitionare a unei masini prin leasing. Vezi aici masini de la Auto-leasing.

Cumpararea unei masini aduce cu sine o cheltuiala considerabila pentru buzunar, asa ca ar trebui sa evaluati care este finantarea potrivita pentru posibilitatile dumneavoastra economice.

Comisia Nationala pentru Protectia si Apararea Utilizatorilor de Servicii Financiare recomanda ca pentru achizitionarea unei masini sa stabiliti un buget in functie de capacitatea dumneavoastra de plata. In acelasi mod, este ideal sa calculati costurile pentru intretinere, benzina, asigurare, placi, verificare si titularizare.

Avand in vedere aceste cheltuieli, puteti lua in considerare alte alternative de achizitie in afara de un imprumut auto. Aici va spunem atat avantajele, cat si dezavantajele leasingului, cat si daca este o idee buna sa cumparati o masina in aceasta modalitate.

Potrivit agentiilor, leasingul este un tip de contract care va permite sa utilizati o masina in timp ce platiti o taxa lunara pentru un anumit termen. Prin acest model, locatorul isi pastreaza dreptul de proprietate asupra masinii pentru o perioada, iar locatarul ramburseaza o suma mai mica comparativ cu un credit.

La sfarsitul contractului, locatarul poate returna masina, poate reinnoi contractul pentru aceeasi masina sau pentru una noua si chiar o poate cumpara daca experienta de conducere a fost satisfacatoare.

Aceste posibilitati vor depinde de tipul de leasing convenit in contract: inchis sau deschis. Comparatorul de asigurari Rastreator explica faptul ca leasingul inchis te obliga sa returnezi masina la terminarea contractului, in timp ce leasingudeschis te obliga sa o achizitionezi la un pret stipulat anterior.

Avand in vedere aceste scenarii, Biroul pentru Protectia Financiara a Consumatorilor din SUA va sugereaza sa negociati o optiune de apel pe un contract de leasing inchis.

Printre avantajele acestei modalitati, analiza financiara subliniaza ca genereaza plati lunare mai ieftine si o plata minima sau inexistenta in avans. Aceasta alternativa este ideala si pentru cei carora le place sa lanseze modele recente in mod constant, deoarece contractele dureaza intre doi si patru ani si le-ati putea reinnoi pentru o masina noua.

La randul sau, alte agentii atrag hotararea ca leasingul este 100% deductibil fiscal pentru IMM-uri si companiile mari. In cazul persoanelor fizice, este posibila deducerea impozitelor, dar intr-un procent mai mic.

Cu toate acestea, totul are o parte negativa. Potrivit Biroului pentru Protectia Financiara a Consumatorilor, majoritatea contractelor de leasing contin restrictii privind kilometrajul. Daca depasiti limita stabilita sau masina se uzeaza excesiv, veti avea dreptul la o sanctiune pecuniara la sfarsitul contractului. Prin urmare, daca faceti calatorii lungi frecvent, leasingupoate sa nu fie cea mai buna alegere.

In mod similar, nu puteti returna masina inainte de ora stabilita, deoarece veti fi taxat pentru anularea anticipata.

Agentiile adauga ca nu aveti voie sa faceti modificari fizice la masina in timp ce contractul este in vigoare. Va rugam sa retineti ca costurile de asigurare si intretinere vor fi pe cheltuiala dumneavoastra.

Motive pentru a detine propria masina

Este evident ca persoanele care aleg sa cumpere un vehicul pot alege si intre optiunile de finantare a achizitiei lor. Acest lucru poate fi realizat prin intermediul unui sistem bancar, imprumut individual, plata in numerar sau folosind o reprezentanta. In schimb, daca alegeti sa inchiriati o masina, va trebui sa platiti pentru aceasta prin intermediul unei reprezentante pentru o perioada de cel putin doi ani. Si nu pot exista alte optiuni de finantare a vehiculului, asa ca nu este la fel de convenabil ca sa-ti achizitionezi propria masina.

Mai mult decat atat, dobanzile in cazul leasingului sunt mult mai mari decat atunci cand cumparati o masina, asa ca intotdeauna este mai bine sa va achizitionati propriul vehicul. Acest lucru se datoreaza faptului ca persoanele care aleg sa inchirieze masina vor trebui sa ramburseze costul vehiculului mult mai lent, astfel incat dobanzile vor fi mai mari.

Daca cumparati o masina, garantiile pentru un vehicul nou pe care il cumparati vor fi mai bune decat daca inchiriati un vehicul. Majoritatea dealerilor nu incearca sa mentina masinile in stare buna, deoarece castiga bani din repararea lor. Acesta este unul dintre motivele pentru care este mai bine sa cumparati o masina.

In plus, conditiile unui contract de inchiriere sunt destul de confuze. Majoritatea oamenilor sunt atrasi de leasing de plati lunare mai mici, dar in realitate termenii si conditiile sunt mult mai stricte si mai putin favorabile decat in ​​cazul achizitionarii unui vehicul.

De asemenea, este evident ca costurile asociate cu inchirierea unui vehicul nu sunt aceleasi ca atunci cand il cumparati. Leasingul este asociat cu o serie de taxe si costuri, asa ca este intotdeauna mai bine sa va ganditi de doua ori inainte de a alege sa inchiriati o masina. In cele mai multe cazuri, cumpararea propriului vehicul va va asigura ca nu va goliti complet portofelul.

No Comments

    Leave a Reply