Menu
Blog / Casa si gradina

Sfaturi pentru a lasa casa in ordine dupa Craciun

Sfaturi pentru a lasa casa in ordine dupa Craciun

Craciunul s-a terminat, e timpul sa ridicam decoratiunile si sa facem curatenie pentru ca, casa noastra sa revina la normal. Atat de multa sarbatoare si-a luat tribut si casa noastra poate fi dezordonata si murdara, asa ca trebuie sa ne punem la treaba pentru a-si recupera aspectul si confortul obisnuit. Este momentul ideal pentru a elimina lucrurile pe care nu le folosim si a face o curatenie generala.

Aduna decoratiunile de Craciun si pune deoparte bradul de Craciun

Dupa sarbatorile de Craciun este timpul sa ridici bradul si decoratiunile de Craciun. Daca impodobirea copacului si decorarea casei este un motiv pentru care intreaga familie sa participe, atunci cand vine vorba de curatenie totul poate fi o sarcina foarte nedorita. Cu toate acestea, este necesar sa te organizezi si sa nu incerci sa realizezi toate sarcinile intr-o singura zi. De asemenea, intreaga familie trebuie sa participe!

  • Cand ridici bradul de Craciun (daca optezi pentru brazi de Craciun artificiali, cel mai bine este sa-i demontezi si sa le pliezi crengile. Pastreaza-i intr-o cutie de carton sau o punga de plastic si sigileaza-i cu banda izolatoare pentru a preveni umezeala.
  • Cu o carpa, indeparteaza praful de pe decoratiunile de Craciun care au impodobit bradul si casa. Infasoara fiecare glob in ziar sau folie cu bule pentru a evita spargerea lor.
  • Pentru a impiedica ca sirul cu lumini din brad sa se innoade, infasoara-l intr-o bucata de carton sau un tub.
  • Foloseste cutii pentru a depozita decoratiunile si eticheteaza-le.

Depoziteaza in mod corespunzator coroanele si lumanarile

Pentru ca coroanele de Craciun sa nu se strice, este indicat sa le depozitezi vertical. Pune-le intr-o punga de panza si atarna-le pe un cuier intr-un dulap pentru a nu-si pierde forma.

Pastreaza lumanarile intr-o cutie, pentru a-si pastra forma. Acestea trebuie depozitate intr-un spatiu intunecat si racoros, astfel incat caldura sa nu le topeasca sau deformeze.

Curatare generala in sufragerie

Dupa strangerea bradului poti gasi resturi de beteala, de pini sau de zapada artificiala si este momentul perfect pentru a aspira sau a matura si a lasa zona foarte curata. Daca ai avut multi musafiri, este indicat sa faci o curatare generala – de la podea pana la canapele. Cel mai bine este sa aspiri si apoi sa speli diferitele suprafete cu produse specifice, pentru a le face sa straluceasca din nou.

In aceste zile in care trece multa lume prin sufrageria noastra, este esential sa curatam intrerupatoarele si clantele cu un dezinfectant, deoarece acestea pot fi o sursa de germeni si murdarie. Daca sunt putin ingalbenite, le poti curata cu un disc de vata inmuiat in alcool sau spirt. Un alt loc unde se acumuleaza praful si murdaria este pe plinte, aspira, matura sau da cu mopul pentru a le indeparta.

O alta camera care necesita o curatare generala este bucataria.

O alta camera care necesita o curatare generala dupa Craciun este bucataria. Incepe prin a curata spatiul de tavi, pahare, oale etc. si pune-le inapoi in locurile de depozitare. Odata ce suprafetele sunt curate, poti incepe curatarea si degresarea plitei sau a aragazului, a hotei si a cuptorului. Pentru o curatare temeinica, scoate totul din frigider si dezinfecteaza interiorul acestuia.

Sa nu uitam ca in perioada Craciunului primim si multe cadouri, asa ca este momentul perfect pentru a comanda si a organiza dulapuri si sertare. Trebuie sa scoti tot ce nu folosesti sau nu ai nevoie, in acest fel vei avea mai mult spatiu pentru a depozita toate cadourile noi primite intr-o maniera ordonata si organizata. Doneaza tot ce iti trebuie/place si este in stare buna unor asociatii caritabile.

 

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.