Menu
Blog / Casa si gradina

Stiai ca locuinta ta iti influenteaza creierul si emotiile?

Stiai ca locuinta ta iti influenteaza creierul si emotiile?

Sa te simti mai calm, mai creativ sau mai increzator depinde si de modul in care iti decorezi casa. Asa spune neuroarhitectura, o stiinta care demonstreaza modul in care spatiile influenteaza mintea.

Decorarea este mai mult decat crearea de medii frumoase. Alegand formele, culorile si sunetele care te inconjoara, influentezi creierul oamenilor care locuiesc in casa ta. O casa te poate face sa te sa te simti mai in siguranta, mai protejati si mai relaxati.

Sau iti poate stimula mintile si sa iti  atingi intregul potential creativ si intelectual. Academia de Neurostiinte pentru Arhitectura (ANFA) a fost creata in 2003 in San Diego (Statele Unite), s-au facut multe progrese in cunoasterea modului in care mediul este capabil sa modeleze creierul.  Cauti o casa noua ? Vezi  ansamblu rezidential de vile, P+1E+Pod, toate utilitatile – Loc de joaca pentru copii.

Spatiul influenteaza starea

Acum stim, de exemplu, ca inconjurandu-ne cu obiecte si imagini care au semnificatie emotionala – pentru ca ne amintesc de vremuri bune sau ne inspira – sporeste sentimentul de bunastare. Acest lucru se datoreaza faptului ca mediul influenteaza tipul de ganduri si productia de hormoni si neurotransmitatori. Concluzia este ca, ca urmare a dialogului intim dintre creier si casa ta, te poate face mai bun in multe feluri.

Mediile „bogate” creeaza mai multi neuroni

Cercetarile au aratat ca un mediu bogat in stimuli favorizeaza generarea de noi conexiuni neuronale. Daca decorezi cu imagini, fotografii sau fraze, introduci elemente care iti mentin creierul agil si tanar. Surpriza este un factor foarte stimulativ. Incercati sa schimbati unele mobilier in loc sau de a pune accesorii noi (perne, foi …) in fiecare sezon.

Inaltimea tavanului conditioneaza creierul

O constatare a neuroarhitecturii este ca dimensiunile camerelor conditioneaza raspunsul creierului. Un plafon inalt care ofera un sentiment de spatiu face ca imaginatia sa „zboare”, favorizeaza creativitatea. Un acoperis inferior se colecteaza, ofera un sentiment de protectie mai mare, favorizeaza munca de interiorizare si da pace.

Primirea la domiciliu stimuleaza memoria

Deschide casa, primeste prieteni si familia. Stiinta arata ca stimulii sociali favorizeaza producerea de celule in zona creierului hipocampului, legate de formarea de noi amintiri. In plus, este, de asemenea, asociat cu o mai mare sanatate si longevitate. Bucura-te de casa ta, si va va face sa va bucurati de o minte linistita .

Crezi ca este important sau sa nu ai propria casa?

Da, in cele mai multe cazuri, ar fi de preferat sa cumparati o casa, mai degraba decat sa inchiriati.

Daca inchiriati, sunteti la mila proprietarului si pretul creste pe masura ce impozitele cresc, se fac imbunatatiri sau doriti doar sa faceti un profit suplimentar.

Plata lunara poate creste in fiecare an… Totdeauna. La un moment dat, te vei pensiona si veniturile tale aproape ca vor inceta sa existe, dar chiria ta va continua sa creasca in fiecare an. Veti fi fortati sa aveti conditii de viata cu venituri mici.

Beneficiile de proprietate sunt ca veti primi deduceri de impozit pe dobanzi, puteti face castiguri financiare uriase in apreciere, puteti face upgrade de proprietate pentru a se potrivi gustul personal, precum si principiul si dobanda pe care o platiti este fixat timp de treizeci de ani.

Dupa treizeci de ani sau mai putin, casa ta va fi platita. Acum va puteti pensiona complet. Singurele fonduri legate de casa de care aveti nevoie sunt pentru impozite si asigurari si o reparatie ocazionala. Proprietatea este a ta. Ai un activ pe care il poti refinanta si imprumuta bani.

 • Care este venitul necesar pentru a cumpara o casa de 800k?
 • Care sunt cei mai importanti factori de luat in considerare atunci cand iti cumperi prima casa?
 • Exista cronometre mecanice care vor efectua o actiune mecanica?
 • De ce majoritatea oamenilor se multumesc cu case mediocre in care sa traiasca, cand designul frumos si functional este usor accesibil?
 • Cum sa cumperi o casa fara un loc de munca, dar cu un credit bun

In cazul unora ca si exemplu, au platit 32.000 de dolari pentru casa lor de 1.600 in 1973. Casa valoreaza astazi aproximativ 320.000 de dolari. Inainte ca unul dintre soti  sa moara, el a instalat energie solara pentru a-si reduce factura la utilitati, si-a marit deductibilul pentru a-si reduce costurile de asigurare, iar acum sotia poate locui acolo pentru tot restul vietii si o va costa foarte putin.

Nu ar fi fost cazul daca ar fi fost chiriasi care inchiriau la varsta lor. Nu ar exista nici o modalitate de a mentine acelasi nivel de securitate financiara si confort de a fi in casa in care el a crescut familia sa.

Singura crestere cu care va confruntati este o usoara crestere ocazionala a impozitelor pe proprietate (de asemenea, deduse din impozitele anuale) si a asigurarilor care pot creste cativa dolari la fiecare cativa ani.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.