Menu
Blog / Sanatate

Tot ce trebuie sa stiti despre implanturile dentare

Tot ce trebuie sa stiti despre implanturile dentare

Implanturile dentare sunt o alegere fiabila pentru inlocuirea dintilor. Desigur, acest lucru nu inseamna ca este posibil sa nu aveti mai multe intrebari. De aceea, am creat aceasta lista de raspunsuri la intrebari frecvente despre implanturile dentare, si va invitam sa parcurgeti pana la final acest articol, daca aveti in vedere sa optati pentru unul sau mai multe implanturi dentare.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt stalpi mici de metal care sunt pozitionati chirurgical in mandibula sub linia gingiei pentru a va oferi o noua radacina de dinti care va sustine o restaurare personalizata.

Din ce sunt facute implanturile dentare?

De cele mai multe ori, implanturile dentare sunt fabricate din titan, un metal biocompatibil care este utilizat in alte proceduri operative, cum ar fi inlocuirea genunchiului si a soldului. Pentru pacientii cu alergii sau sensibilitati la metale, exista si implanturi din zirconiu.

Cum sunt plasate implanturile dentare?

Procedura este intr-adevar simpla si de obicei nu este mai dificila decat sa aveti o cavitate plina. Dupa administrarea unui anestezic local, se face o incizie mica in gingiile dvs. Apoi, implantul este pozitionat strategic in maxilarul dvs. pentru a profita la maximum de densitatea osoasa.

Un capac de protectie este plasat peste implant pentru a-l proteja in timpul osseointegrarii – atunci cand implantul si osul inconjurator fuzioneaza impreuna. Capacul mentine de asemenea, forma tesutului gingiei, ceea ce faciliteaza fixarea dintilor de inlocuire.

De cate implanturi am nevoie?

Totul depinde de cati dinti trebuie inlocuiti si de localizarea lor. Daca va lipseste un dinte sau doi dinti consecutivi, atunci un singur implant este de obicei suficient pentru a sustine una sau doua coroane dentare.

Pentru mai multi dinti consecutivi, se va crea o punte fixa ​​care va fi sustinuta de doua implanturi la ambele capete. In sfarsit, pentru pacientii carora le lipsesc mai multi dinti sau chiar toti dintii de-a lungul unui arc, vor fi necesare trei-sase implanturi dentare pentru a sustine o proteza.

Care este costul implanturilor dentare?

Costul final va varia in functie de cazul dvs. individual, insa costul va fi influentat de orice proceduri pregatitoare care sunt necesare, precum si de tipul de restaurare de care aveti nevoie. In timpul consultarii, vi se vor putea preciza costurile, astfel incat sa va puteti planifica bugetul.

Care este rata de succes a implanturilor dentare?

Implanturile dentare se bucura de o rata de succes de 98%. Aveti grija de implanturile dvs., iar acestea va vor oferi ani de zambete!

Cat pot dura implanturile dentare?

Implanturile dentare pot costa mai mult initial, dar spre deosebire de alte optiuni de inlocuire a dintilor, acestea pot dura toata viata. Lipiti-va de o rutina stricta de igiena orala la domiciliu si participati la controale dentare periodice, pentru ca stomatologul dvs. sa va asigure integritatea implanturilor.

In continuare puteti descoperi cateva detalii importante care va pot ajuta implanturile sa dureze cat mai mult timp.

Periati-va dintii

Desi noile dumneavoastra implanturi nu se pot descompune, dintii care stau in apropiere, cu siguranta, pot. Este important sa mentineti o rutina buna de igiena orala, ceea ce inseamna sa va spalati pe dinti de doua ori pe zi timp de doua minute complete si sa albiti cel putin o data pe zi. Cum se face asta? Periajul ajuta la eliminarea oricaror bacterii sau particule alimentare si, da, dureaza doua minute intregi pentru a le elimina eficient.

Periajul si utilizarea atei dentare pot preveni cariile dentare si bolile gingivale, ambele putand duce la pierderea dintilor daca sunt lasate netratate.

Vizitati medicul stomatolog

Este important sa respectati cu regularitate controale si sa optati pentru curatari la fiecare sase luni cu dentistul dvs. din cateva motive:

  • Astfel va asigurati ca nu se dezvolta probleme (cariile dentare, bolile gingivale, cancerul oral etc.).
  • Beneficiati de o curatare minutioasa.
  • Va sunt verificate implanturile.
  • Dentistul dvs. va dori sa va evalueze si sa examineze implanturile dentare pentru a va asigura ca sunt in forma buna si se mentin bine. Daca observa posibile zone de ingrijorare, acestea pot fi abordate rapid.

Renuntati la fumat

Fumatul este metoda numarul unu de a asigura esecul implantului dentar. De ce? Deoarece fumatul va slabeste sistemul imunitar, facand mai grea vindecarea corpului. Acest lucru are de asemenea, un impact negativ asupra procesului de osseointegrare, care impune fuzionarea implantului la os, pentru ca implantul sa fie sigur.

Evitati alimentele dure

Desi nu trebuie sa reevaluati complet optiunile alimentare atunci cand obtineti implanturi dentare, este important sa incercati sa evitati alimentele dure. Nu numai ca este un sfat bun pentru persoanele cu implanturi, dar este benefic chiar si pentru cei care au toti dintii naturali.

Alimentele dure si lipicioase pot fi daunatoare pentru dinti si, dupa ce investesti banii in implanturi dentare, cu siguranta nu veti dori ca dantura sa aiba de suferit din aceasta cauza.

Acestea sunt cele mai importante informatii pe care le puteti afla inainte de accesa https://www.dentaline-clinic.ro/parodontologie/, pentru a lua legatura cu cei mai buni specialisti in vederea unui implant dentar.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.