Menu
Blog / Casa si gradina

Usile interioare de inalta calitate si durabile

Usile sunt mai mult decat o simpla deschidere in perete. Permit intrarea si ofera o cale de iesire. Usile din lemn masiv sunt cele mai elaborate si exclusive usi de interior si pot spune povesti cu design-urile lor unice.

    Lemnul solid ca termen de calitate este supus unui standard strict, deoarece nu orice piesa de mobilier din lemn este „solida”. Pentru ca usile sa poata fi numite usi din lemn masiv, acestea trebuie sa fie realizate din lemn 100% cultivat natural . Nu se utilizeaza MDF sau un panou de presare. In cazul usilor din lemn masiv premium, tot lemnul folosit provine din cultivarea durabila. Deci, cand vine vorba de usi din lemn masiv, se poate vorbi despre 100% lemn, fara nici un panou de presa si fara MDF.

    Varietatea avantajelor vorbeste despre o investitie in usile din lemn masiv. Datorita lemnului cu pori deschisi, nu numai ca asigura un climat optim in camera , dar obtin si un efect antibacterian. Ele sunt, de asemenea, prevazute cu o estetica speciala. Acest lucru face ca usile din lemn masiv sa devina unice in natura. Pe langa faptul ca sunt obiecte unice in natura, au o rezistenta ridicata, fac climat interior sanatos, au o constructie ecologica, o izolatie fonica foarte buna, nu au o incadrare electrostatica si au un comportament termic optim.

    Un alt avantaj al usilor din lemn masiv este robustetea si stabilitatea lor . Chiar si in cazul utilizarii grele, expresivitatea unei usi din lemn masiv este pastrata de-a lungul anilor, astfel incat proprietarul se poate bucura de aceste usi o viata intreaga. Materialul acestora este unul natural, cu un continut bogat de cereale individuale, au o senzatie placuta la atingere, un miros placut si un mediu de viata sanatos.

    Lemnul solid este o materie prima regenerabila care se caracterizeaza prin numeroase proprietati pozitive. Lemnul poate fi prelucrat intr-o varietate de moduri, are un stil unic datorita bobului si culorii sale si, datorita porilor din lemn, previne incarcarea electrostatica a produselor realizate din acesta.

    Usile din lemn masiv pot convinge prin prelucrarea lor ecologica , adica toate materialele sunt obtinute, prelucrate si utilizate intr-un mod sensibil din punct de vedere ecologic. De exemplu, se foloseste numai lemn din zone de crestere forestiera controlata. Principiul durabilitatii este adesea decisiv: nu se poate taia mai mult lemn decat creste inapoi. Usa din lemn masiv lipita cu tije este formata din tije din lemn lipite intre ele. 

 In plus, fiecare usa din lemn masiv aduce o contributie activa la clima . Produse intr-un mod ecologic, fiecare usa din lemn masiv leaga aproximativ 60 kg de dioxid de carbon daunator (conform Biroului pentru Constructii al Mediului al Confederatiei Elvetiene).

 

No Comments

    Leave a Reply