Menu
Optimizare Seo / Tehnologie

VPN si SEO: De ce ar trebui sa le pese profesionistilor?

VPN si SEO: De ce ar trebui sa le pese profesionistilor

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale unui VPN pentru SEO este ca acesta ajuta la afisarea rezultatelor cautarii in functie de tara. Ne-am propus sa explicam de ce nu este nimic mai bun decat un VPN.

O retea privata virtuala (VPN) este o tehnologie care extinde o retea privata peste o retea publica. Va ajuta sa creati o conexiune sigura la o alta retea pe World Wide Web. Cu alte cuvinte, va protejeaza activitatea de navigare de aproape toate tipurile de investigatii pe o retea publica.

VPN este predominant in zilele noastre, insa nu din motivele pentru care a fost inventat initial. Initial, VPN-urile au fost create pentru a conecta diferite retele de afaceri in siguranta pe internet sau pentru a permite oamenilor sa acceseze retelele de afaceri de la domiciliu sau din orice loc de la distanta.

Astazi, reteaua privata virtuala a fost folosita pentru o varietate de scopuri, de la ascunderea / schimbarea adreselor IP, accesarea site-urilor web blocate, criptarea datelor si multe altele. In acest articol, vom afla cum functionează un VPN si cum il puteti folosi in scopuri SEO. Cu toate acestea, inainte de aceasta, sa aruncam o privire rapida asupra cresterii pietei VPN de-a lungul anilor.

Piata globala si utilizatorii de VPN

Potrivit statisticilor efectuate de catre portalul online Statista, 26% dintre utilizatorii de internet la nivel mondial au accesat internetul printr-un VPN in primul trimestru din 2018. In timp ce in America de Nord, 18% dintre persoane au folosit VPN-uri si servere proxy in primul trimestru al anului 2018.

In 2018, piata globala a VPN ajungea la valoarea de piata de 20,60 miliarde de dolari, care a crescut constant de la an la an.

Cum functionează un VPN

Cum functionează un VPN?

O retea privata virtuala directioneaza conexiunea la internet a dispozitivului dvs. prin serverul privat VPN selectat in loc de furnizorul de servicii de internet (ISP). Din acest motiv, cand datele dvs. sunt transferate pe internet, acestea provin mai degraba de la un VPN decat de la propriul dispozitiv. Cu alte cuvinte, VPN actioneaza ca un intermediar atunci cand va conectati la World Wide Web. Va ascunde adresa IP si va protejeaza identitatea.

O retea privata virtuala creeaza un „tunel”, pornind de la dispozitivul dvs. catre internet si vă pastrează datele importante protejate prin criptare.

De ce ar trebui sa utilizati un serviciu VPN in calitate de expert SEO?

 1. Rezultatele cautarii pe glob

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale unei retele VPN pentru expertii SEO este faptul ca ii ajuta sa vada cum arata rezultatele cautarii in diferite tări. Desi exista o multime de instrumente care pot ajuta la acelasi lucru, nimic nu se compara cu un VPN. Va permite sa apareti ca local, navigand pe internet din locatia serviciului dvs. VPN. Deci, daca trebuie sa vedeti rezultatele cautarii unei anumite locatii în scopuri SEO, puteti alege furnizorul VPN care are un server in respectiva locatie.

 1. Ascundeti adresa dvs. IP reala

Ca profesionist SEO, trebuie sa lucrati cu conturi sensibile. Daca nu aveti aceasta protectie adecvata, securitatea clientului dvs. va fi in pericol. Din fericire, un VPN poate fi de ajutor in aceasta situatie.

Cu un VPN, este usor sa va schimbati adresa IP si sa ramaneti anonim online. Intrucat o retea privata virtuala va ofera o adresa IP provizorie de la serverul VPN ales, aceasta ascunde adresa dvs. IP reala. Prin urmare, oamenii nu va pot urmari activitătile pe internet. VPN va permite sa navigati pe internet intr-un anonimat absolut. Mai mult, puteti ocoli filtrele si debloca site-urile web. Acest lucru poate fi foarte util atunci cand procesul de SEO se ocupa de cercetare, in special de cercetarea concurentei.

Cum functionează un VPN

 1. Telecomanda sigura

Ca expert SEO, s-ar putea sa fiti nevoit sa lucrati departe de birouri de mai multe ori pe zi, ceea ce poate periclita securitatea. Prin urmare, trebuie sa va conectati la o retea sigura care va permite sa accesati informatiile in siguranta din orice locatie de la distanta.

O retea privata virtuala ii ajuta pe utilizatorii de la distanta sa se conecteze la reteaua lor de lucru fara sa-si dezvaluie sistemul computerizat de lucru intregului internet. Cu un VPN, puteti accesa unitatile, serverele de e-mail mult mai sigur, deoarece creeaza o cale criptata pentru a comunica cu un server sau alte dispozitive.

 1. Securitate pe internet imbunatatita

Securitatea este una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta companiile SEO mici. Daca credeti ca atacul cibernetic este o problema a afacerilor mari, va inselati. Potrivit unui articol publicat in Forbes, aproximativ 58% dintre victimele atacului cibernetic erau afaceri mici in anul 2018.

Prin urmare, trebuie sa va conectati la o retea sigura atunci cand navigati pe internet pentru a efectua diferite activitati SEO. Cand va conectati printr-o retea privata virtuala, datele dvs. sunt pastrate criptate. Astfel, informatiile dvs. de navigare sunt protejate impotriva hackerilor.

Nu va trebui sa va faceti griji, deoarece nimeni nu va poate urmari activitătile de internet si de date. La urma urmei, VPN va ofera o adresa IP temporara de la serverul VPN ales si va ascunde adresa IP originala. Prin urmare, puteti tranzactiona informatii sensibile si alte programe esentiale pentru afacerea dvs. fara sa va faceti griji de pericolul pe care il implica hackeri.

Daca va aflati intr-o afacere online care necesita transmiterea de informatii sensibile sau de bani, trebuie sa investiti intr-un software VPN bun. Nu ar fi gresit sa spunem ca este unul dintre instrumentele cu ajutorul carora isi pot dezvolta cu succes activitatea. Pana la urma, pana nu aveti o retea sigura, nu puteti crea strategii SEO de succes.

 1. Partajarea sigura a fisierelor

Un expert SEO trebuie sa partajeze fisiere cu clientii si colaboratorii de multe ori pe zi. Drept urmare, este crucial sa se caute o modalitate sigura de a partaja date importante.

In zilele noastre, exista o multime de moduri prin care putem partaja fisiere online. Cu toate acestea, nu toate sunt sigure. Majoritatea expertilor SEO sunt paranoici atunci cand impartasesc un fisier important pe care nu isi pot permite sa-l trimita persoanelor nepotrivite.

Din fericire, o retea privata virtuala va poate ajuta sa va relaxati in timp ce partajati fisierele in siguranta cu o conexiune VPN. VPN-urile sunt utilizate frecvent pentru partajarea folderului si a fisierelor. Va ajuta sa accesati in siguranta fisierele si folderele stocate pe un computer de retea, indiferent de locul in care se afla computerul respectiv.

VPN pe glob

Ganduri finale

Insumand informatiile discutate in acest articol, putem spune ca o retea privata virtuala reprezinta o modalitate ideala de a va ascunde adresa IP, astfel incat toate activitatile dvs. SEO sunt aproape de negasit. Stabileste o conexiune sigura si criptata pentru a oferi confidentialitate deosebita.

Spre deosebire de majoritatea proxy-urilor web si de a ascunde software-ul IP, VPN va ajuta sa accesati atat site-urile web, cat si aplicatiile web sub anonimat complet. Daca intentionati, de asemenea, sa configurati un VPN, este recomandat sa o alegeti unul recunoscut si de renume. Pana la urma, nu toti furnizorii VPN sunt egali in ceea ce priveste performanta si securitatea.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.