Menu
Afaceri / Tehnologie

3 idei de business-uri eco-friendly pentru tineri antreprenori

3 idei de business-uri eco-friendly pentru tineri antreprenori

 Trebuie sa avem grija de planeta noastra, deoarece luand in considerare nivelul ridicat de poluare la care este supusa, aceasta nu va mai rezista mult. Chiar daca marile companii ale lumii sunt cele care trebuie trase la raspundere pentru nivelurile mari de poluare, chiar si tu poti face ceva in aceasta privinta. 

   In cazul in care esti pasionat de idei de business-uri eco-friendly, sustenabilitate si energia regenerabila, ai venit in locul potrivit, deoarece in cele ce urmeaza vei afla 3 idei de startup-uri perfecte pentru un antreprenor la inceput de drum.

Iata 3 idei de business-uri eco-friendly

1. Creeaza produse de beauty organice

Toata lumea vrea sa duca acum un stil de viata cat mai sanatos, iar acest fapt nu se refera numai la produsele pe care le mananca. Ideea centrala a brandului poate fi folosirea produselor naturale, care nu contin numeroase chimicale nocive, pentru a face diverse produse pentru infrumusetare. Retete antice pentru asemenea produse, exista chiar si in cultura noastra, insa poti combina diverse metode pe care le-ai gasit online. Produsele pot varia de la gel de dus natural la parfum cu note de trandafir. Asa ca, incepe sa cauti retete!

2. Deschide un restaurant vegan

Trendul veganismului, popularizat de cele mai mari vedete ale lumii, a ajuns chiar si  pe hotarele Romaniei. Insa, din pacate, oamenii vegani sau vegetarieni nu prea au locuri unde sa manance mancare buna. Ca si antreprenor, faptul ca deschizi un restaurant vegan, lasa un impact major asupra pietei de carne, deoarece nu mai exista cerere din partea inca unui restaurant, in acest fel reducand in timp necesarul de animale sacrificate. Pe langa aceasta, poti sa te aventurezi si mai mult pe parte conceptului de startup eco friendly si sa instalezi panouri fotovoltaice de la SolarGroup, pentru a-ti alimenta tot necesarul localului cu energie regenerabila. Inca o idee de care poti profita este folosirea de produse locale, care nu mai sunt stropite cu diferite clase de pesticide nocive, daunatoare pentru sol.  

 

3. Deschide un magazin second-hand

 

Hainele la mana a doua sunt mult mai bune pentru mediul inconjurator, deoarece in loc sa fie aruncate sunt refolosite si isi extind durata de viata. Marile companii, denumite “fast fashion”, ajung sa arunce foarte multe haine la final de sezon. Productia lor trebuie sa fie alerta pentru a se mentine in pas cu toate trendurile si ajung sa produca emisii de carbon, ce afecteaza stratul de ozon al atmosferei. Prin faptul ca tu deschizi un magazin second-hand, nu numai ca reciclezi mii de haine si le gasesti un nou cumparator, ajuti sa incetinesti piata prin a spori interesul in hainele la mana a doua, diminuand astfel nevoia de haine noi. Campania de lansare se poate face pe orice platforma de social media, interesul fiind mare, chiar si in Romania, deoarece noile generatii devin tot mai constiente de impactul comportamentului lor ca si cumparatori in masa.

   In concluzie, miscarea de salvare a planetei trebuie sa fie una colectiva. Fiecare persoana trebuie sa constientizeze impactul deciziilor lor asupra planetei, insa, in acelasi timp, este necesar sa realizezi ca raul principal sunt marile companii care exploateaza legislatiile neadaptate ale tarilor slab dezvoltate. Asadar, pana in momentul in care guvernul nu va lua masuri, tu poti doar sa incerci sa indrepti greselile generatiilor mai mari, prin lucruri marunte, dar care, daca sunt realizate de un colectiv tot mai mare, conteaza.

 

Sursa foto: Unsplash.com

No Comments

    Leave a Reply