Menu
Afaceri / Blog

3 sfaturi pentru a incepe pe Instagram si a obtine adepti – fara a fi faimos

3 sfaturi pentru a incepe pe Instagram si a obtine adepti – fara a fi faimos

Stim cu totii ca celebritatile au milioane de urmaritori pe Instagram. Uneori, ne poate da impresia ca, pentru a obtine propriii adepti, va trebui mai intai sa ajungem la faima… Ei bine, nu; Cu totii putem avea succes pe Instagram daca respectam anumite reguli si invatam de la cei care o fac cel mai bine. Nici macar nu vom avea nevoie de un buget mare pentru a investi in publicitate: niste fotografii, o mare dorinta de a invata si de a reusi!

INAINTE DE A INCEPE

Instagram nu este pentru toata lumea. In primul rand, trebuie sa poti spune o poveste care sa genereze interes prin imagini sau fotografii. Astazi exista instrumente care ne permit sa cream imagini pentru aproape orice subiect, totusi, asta nu inseamna ca acesta este cel mai bun mod de a spune povesti.

De aceea, inainte de a incepe, este important sa ne asiguram ca nu numai ca putem, ci si dorim sa generam si sa publicam cel putin o imagine pe zi. Instagram nu este ca Twitter, unde putem folosi orice tip de continut; avem nevoie de fotografii sau videoclipuri care, in plus, trebuie sa spuna o poveste. Asa ca inainte de a ne apuca de treaba, trebuie sa ne asiguram ca avem o poveste de spus si ca stim cum sa o facem pe Instagram.

PROFILUL NOSTRU

Ca si in cazul altor retele sociale, trebuie sa ne asiguram ca ,contul nostru poate fi gasit cu usurinta:

 • Alegerea unui nume pe care oamenii care ne cauta sa il poata recunoaste.
 • Folosind cuvintele cheie potrivite: pe Instagram, trebuie sa le folosim ca hashtag-uri.
 • Incarcarea unui avatar sau logo care este si el recunoscut.

Exista multe conturi de Instagram cu fotografii frumoase; in schimb, unii au mare succes, in timp ce altii nu reusesc sa capteze acelasi nivel de atentie. Si asta are o explicatie: cei care gestioneaza conturi de succes stapanesc regulile si trucurile de pe Instagram si stiu cum sa reuseasca sa atraga followeri, like-uri si comentarii. Sa vedem cateva dintre aceste sfaturi si trucuri pentru a profita la maximum de activitatea noastra pe Instagram:

 1. Investigarea

Cand am inceput prima data pe Instagram, multi oameni folosesc toate hashtag-urile care le vin in minte de fiecare data cand posteaza o fotografie. Dar exista hashtag-uri care sunt utilizate pe scara larga si care s-ar putea sa nu ne vina prin cap si, de asemenea, pot functiona mai bine decat cele pe care le folosim.

De exemplu, daca pagina de Instagram are legatura cu o creare magazin online, avem o mana buna de hashtag-uri din care sa alegem: #magazin #magazinonline #produse #haine #sale #discount si multe altele.

 1. Posteaza incrucisat pe alte retele

Esti nou pe Instagram, dar ai deja un numar bun de urmaritori pe alte retele sociale? Atunci este important sa anuntam noul cont in acestea. O optiune poate fi si sa o mentionam in biografia altor profiluri, precum Twitter.

 1. Programeaza postari

Programarea postarilor pe care le-am scris deja este importanta si utila, iar Instagram nu este diferit aici: daca postam cand nimeni nu este online, postarile noastre vor ajunge la mai putine persoane. Pe de alta parte, daca publicam cand toti ceilalti o fac, vom concura cu o multitudine de imagini care inunda feedul utilizatorilor deodata.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.