Menu
Blog / Casa si gradina

5 reguli pentru investitii imobiliare de succes

5 reguli pentru investitii imobiliare de succes

Piata imobiliara, ca toata economia, a suferit o lovitura serioasa din cauza pandemiei din 2020 si nu stim ce urmeaza. Investitia in imobiliare este intotdeauna o alegere buna, oamenii au nevoie de locuinte indiferent de situatie, dar trebuie sa fii foarte intelept in acest sens. Iata cinci reguli esentiale care sa te ghideze in aceste momente dificile.

Studiati piata si fiti cu ochii pe ea

Imobiliarul nu este ca piata de valori unde poti verifica cifrele si tendintele prin simpla apasare a unui buton. Cand vine vorba de imobiliare, situatia dintr-o parte a tarii poate fi complet diferita de o alta parte a tarii sau. Pietele imobiliare depind nu de tendintele economice generale, ci de cele locale. Atunci cand un angajator important dintr-o zona isi inchide operatiunile, acest lucru va avea un impact negativ asupra pietei imobiliare. Trebuie sa te uiti la cifrele si tendintele somajului, precum si la alte proiecte imobiliare dintr-o zona si sa vezi cum ar putea afecta investitia ta.

De multe ori, investitorii prefera sa cumpere local, desi avand proprietatile sub ochi nu a ajutat niciodata pe nimeni, deoarece nu puteti influenta piata. Iesiti din zona de confort si priviti in jur, familiaritatea cu o zona va poate afecta judecata si va poate determina sa faceti investitii neintelepte. Cautati si identificati alte piete promitatoare.

Spre exemplu, acum puteti gasi o garsoniera Pipera cu rate direct de la investitor si aceasta va fi gata de utilizare pentru ca este oferita complet finalizata.

Stabiliti o strategie clara de investitii

A fi un investitor imobiliar este o modalitate inteligenta de a obtine independenta financiara, dar numai daca ai o abordare asemanatoare unei afaceri. Cand incepi o noua afacere, stabilesti o strategie de afaceri cu obiective foarte bine definite. Trebuie sa fii realist atat in ​​ceea ce priveste investitiile, cat si veniturile. Nu exista loc pentru dorinte, banuieli si sperante pentru ce este mai bun. Acesta este drumul spre ruina financiara, nu spre independenta. Inainte de a investi intr-o proprietate, analizeaza cu atentie cifrele si analizeaza randamentele pe care trebuie sa le genereze pentru tine.

Daca sunteti implicat pe termen lung, stabiliti-va o strategie multianuala. Ganditi-va la banii pe care trebuie sa ii castigati anul acesta, astfel incat sa va puteti permite sa investiti mai mult anul viitor si asa mai departe.

Diversifica-ti portofoliul

Nu puneti toate ouale intr-un singur cos. Chiar daca aveti ochii atintiti asupra unui anumit oras in care piata este in plina expansiune in acest moment, abtineti-va de la a va investi toate fondurile in acel loc. Se poate intampla orice, de la conditiile locale care inverseaza tendinta pana la atingerea varfului pietei in sine. Retineti ca de obicei dureaza luni pana cand realizati ca piata este intr-adevar in scadere. Nu doriti sa riscati sa aveti toate fondurile legate pe o singura piata, deoarece s-ar putea foarte bine sa ajungeti intr-o situatie in care fluxul de numerar nu este suficient pentru a va acoperi costurile.

Stai departe de castigurile speculative

Aceasta este o greseala de incepator in lumea imobiliara, sa investesti intr-o piata fierbinte in speranta de a castiga multi bani intr-un timp foarte scurt. Acest lucru poate fi fatal pentru visul tau de independenta financiara, mai ales atunci cand iei un imprumut pentru a investi pe piata imobiliara. Pietele fierbinti sunt periculoase, deoarece pot intotdeauna atinge varful mai devreme decat va asteptati, practic lasandu-va in rosu.

In loc de o piata fierbinte, alege una stabila, una care sa produca mai putin, dar la un ritm sustenabil. Pentru a face bani in imobiliare trebuie sa ganditi pe termen lung, tinand cont de perspectiva economica a unei anumite zone.

Utilizati un management profesional pentru proprietatile detinute

Cand sunteti nou in investitii imobiliare, credeti ca va puteti gestiona proprietatile singur, dar, sincer, asta functioneaza doar atunci cand cumparati o alta casa mai departe. Poate ca te vei descurca cu asta, desi s-ar putea sa descoperi in curand ca esti cu mult peste cap in probleme.

Angajarea unei companii profesioniste de administrare a proprietatii este uneori vazuta ca o cheltuiala inutila, dar merita din plin. Profesionistii stiu totul din legile si reglementarile locale si, mai important, stiu cum sa faca fata chiriasilor dificili.

Un alt motiv pentru care ar trebui sa angajati o companie profesionista este ca gestionarea proprie a proprietatilor dumneavoastra necesita mult timp si, cu siguranta, va va distrage atentia de la propria viata profesionala (si personala).

Pentru a fi un investitor imobiliar de succes inseamna ca trebuie sa studiezi pietele in profunzime inainte de a pune bani pe o anumita proprietate, indiferent cat de tentant ar parea. Nu va bazati pe analiza generala a pietei imobiliare, studiati tendintele locale, deoarece acestea pot diferi de asteptarile medii pentru piata, chiar si in interiorul aceluiasi stat.

Asigurati-va ca aveti un portofoliu diversificat, astfel incat sa nu dati faliment daca o anumita piata da faliment. Aveti o strategie de investitii clara si respectati-o.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.