Menu
Casa si gradina

Alegerea pilotei perfecte pentru căminul tău

Alegerea pilotei perfecte pentru căminul tău

Majoritatea persoanelor preferă sezonul estival datorită temperaturilor prielnice desfășurării activităților în aer liber. Vremea de afară are un impact semnificativ asupra dispoziției și stării de spirit. În general, oamenii care locuiesc într-un climat mai călduros sunt mai fericiți, mai binedispuși și mai plini de viață.

Pentru cei care locuiesc într-o zonă temperată și experimentează condițiile climatice ale tuturor celor patru anotimpuri, venirea toamnei și implicit apropierea iernii, înseamnă modificari la nivelul stilului de viața.

Activitățile zilnice se muta tot mai mult în spații închise, mersul pe jos este înlocuit cu deplasarea folosind mașina personală sau mijloacele de transport în comun și chiar și micile obiceiuri se ajustează: băuturile răcoritoare sunt înlocuite cu ceașcă de ceai sau de cafea fierbinte, hainele din țesăturile subțiri sunt abandonate în favoarea materialelor groase și călduroase precum lâna,  iar păturile și pilotele își fac loc treptat în căminul nostru.

Pentru anotimpul rece, pilota a devenit un articol indispensabil pentru a ne proteja corpul de frig mai ales în timpul somnului. Senzația de frig se accentuează atunci când nu desfășurăm o activitate fizică și ne poate împiedica să adormim ușor și să avem un somn odihnitor.

De aceea, pilota este un obiect care trebuie ales cu grijă, în functie de nevoile și preferințele personale. Gama de opțiuni este extrem de largă și poate deveni dificil să ne dăm seama care este alegerea cea mai potrivită.

De ce trebuie să ținem cont când alegem pilota?

În primul rând, trebuie să fim atenți la materialul din care este compusă umplutura. Aceasta poate fi de origine naturală sau sintetică. Umplutura naturală este alcătuită de obicei din puf sau pene, lână, bambus, iar cea sintetică din materiale medinite să înlocuiască cealaltă categorie – microfibra, nanofibra, biluțe sintetice.

Dacă nu prezentați o alergie la acestea, este bine să optați pentru materiale de origine naturală deoarece sunt mai pufoase, sporind confortul, mai durabile, rezistând chiar și după 10 ani de utilizare și izolează extrem de bine termic, păstrând temperatura normală a corpului o perioadă îndelungată.

Pilota cu umplutură din lână este extrem de apreciată deoarece asigură un confort termic sporit, fiind ideală pentru iernile geroase și pentru că protejează cu succes împotriva umezelii, fără a o reține. De asemenea, se poate curăța cu ușurință. Un dezavantaj este greutatea mare care o poate face prea grea pentru utilizarea în camera copiilor și mai greu de transportat.

Pilota cu umplutură din bambus este deseori recomandată pentru copii, deoarece are proprietăți de neutralizare a acarienilor și bacteriilor, care pot provoca alergii. În același timp este ușoară, plăcută la atingere și își păstrează forma chiar și după mai multe spălări.

Nu în ultimul rând, pilota cu umplutură din pene sau puf este una dintre cele mai calitative. Păstrează căldura și este extrem de moale. Cu cât cantitatea de puf din compoziție este mai ridicată procentual, cu atât produsul este mai calitativ.

Spre exeplu, pilota natur pene gasca 4 anotimpuri 200×220, tesatura din bumbac este o alegere ideală datorită procentului de 100% materiale de origine naturală – pene de gâscă și bumbac. Folosind o astfel de pilotă, veți ameliora cu succes efectele sezonului rece, menținând o stare pozitivă cât mai mlt timp.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.