Menu
Auto / Blog

Cum sa intretii turbosuflanta masinii tale?

Cum sa intretii turbosuflanta masinii tale?

Turbosuflanta este o piesa centrala intr-o masina. Intr-adevar, instalarea acestuia permite motorului sa respire mai bine, altfel sufoca si functioneaza defectuos, ca un corp uman asfixiat. Deci, trebuie sa aveti obiceiuri bune de intretinere pentru turbosuflanta. In primul rand: alegeti cu grija uleiul de ungere pentru motor.

Din motive intemeiate, un ulei prost afecteaza functionarea turbo-ului. Al doilea principiu de intretinere este de a respecta o faza de incalzire inainte de a folosi masina. Cu alte cuvinte, inainte de a creste presiunea, lasati motorul sa se incalzeasca putin. Poate fi util sa il lasati aprins cel putin 2 pana la 3 minute.

De asemenea, lasati motorul sa functioneze inainte de a opri complet. Aceasta abordare permite racirea turbo-ului. A treia metoda este sa urmati instructiunile producatorului pentru intretinerea vehiculului. Aceasta include inlocuirea periodica a filtrelor de ulei si aer, schimbarea uleiului la fiecare 10.000 sau 15.000 de kilometri etc.

Fii sigur: nu toate turbosuflantele provoaca accidente. Durata lor de viata este, in general, estimata la aproximativ 200.000 km. Cu toate acestea, daca turbosuflanta voastra este instalatade ceva timp sau daca observati oricare dintre defectiunile prezentate in articol, nu ezitati sa contactati un garaj specializat cat mai curand posibil.

In unele cazuri, ignorarea simptomelor poate provoca ceea ce se numeste un motor cu probleme. Apare atunci cand o cantitate mare de ulei de motor este aspirata impreuna cu aerul in cilindri. Acest lucru provoaca incendii ale vehiculelor, precum si accidente de circulatie.

La urma urmei, un motor de curse paralizeaza sistemele de franare. Sfatul nostru: contactati intotdeauna specialistii pentru a va ajuta in timp.

Alegeti cu grija turbosuflanta pentru rezultate de succes

Pentru a preveni deteriorarea motorului datorita alegerii gresite a turbosuflantei, ar trebui mai intai sa cercetati modelul, anul si puterea vehiculului. Toate aceste informatii va permit sa cunoasteti turbo-ul care va fi cel mai potrivit pentru automobilul vostru .

Acest lucru va va permite sa profitati la maximum de turbocompresor fara ca acesta sa fie prea puternic sau prea slab in comparatie cu masina voastra. Daca nu aveti toate aceste informatii, puteti contacta distribuitorul.

Gasiti la turbosuflante second hand turbo-ul care se potriveste masinii voasre.  Apoi, va trebui sa deschideti capota vehiculului pentru a verifica referinta scrisa direct pe turbo.

Aceasta referinta este cel mai adesea pe o placa mica lipita de partea rece a turbo-ului. Dar este posibil sa nu vedeti referinta mentionata, deoarece poate fi ascunsa de alte parti sau poate figura in descrierea arodusului, asta in cazul in care il achizitionati direct de peun site de specialitate.

Apoi puteti contacta magazinele online care va vor informa cel mai bine despre turbo-ul care va va fi potrivit. Performanta vehiculului poate fi usor crescuta daca aveti un compresor turbo potrivit.

Pentru a realiza acest lucru, foloseste principiul supraincarcarii. Pentru aceasta trebuie sa cunoasteti numarul de cai putere, astfel incat turbo-ul sa nu fie mai puternic sau mai slab decat motorul. Ca sa nu mai vorbim de alte informatii despre vehicul, cum ar fi modelul sau anul si numarul piesei turbo.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.