Menu
Blog / Casa si gradina

Alegerea scaunului de birou

Alegerea scaunului de birou

Persoanele care lucreaza de acasa si care intentioneaza sa isi aleaga un scaun de birou, cu siguranta trebuie sa tina cont de mai multe detalii, pentru a evita consecintele negative ale alegerii unui scaun nepotrivit.

Un program de lucru de 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana inseamna 160 de ore lunar petrecute pe scaunul de birou, iar atunci cand acesta nu este potrivit pentru utilizator, pot aparea probleme precum dezvoltarea unei posturi incorecte, aparitia durerii in zona gatului sau a spatelui.

Tocmai de aceea, este necesara alegerea unui scaun potritiv, iar in continuare vom vedea care sunt cele mai importante lucruri de luat in considerare, inainte de a lua decizia finala.

Ajustabilitatea scaunului de birou

Ajustabilitatea scaunului de birou este o caracteristica foarte importanta, care trebuie luata neaparat in considerare in momentul alegerii scaunului.

Cu cat un scaun este mai reglabil, (reglare pe inaltime, reglarea sezutului, reglarea cotierelor, reglarea spatarului), cu atat mai bine pentru utilizator, pentru ca isi poate aduce scaunul in pozitia potrivita in orice moment doreste sa faca acest lucru.

Ergonomia scaunului de birou

Aceasta este de-asemenea o alta caracteristica demna de luat in considerare. Nu multi sunt cei care stiu sa isi aleaga scaunul ergonomic de birou, pentru a se potrivi necesitatilor lor.

Un scaun ergonomic ofera caracteristici precum cele enumerate anterior (reglarea inaltimii, reglarea spatarului, reglarea cotierelor, reglarea suportului lombar, iar exemplele pot continua). Cu cat un scaun permite mai multe reglaje, cu atat este mai bun, pentru ca utilizatorul il poate aseza in pozitia dorita.

Calitatea materialului scaunului

In momentul in care discutam despre calitatea materialelor, cu siguranta facem referire la calitatea tapiteriei scaunului de birou. Dat fiind faptul ca discutam despre un scaun de birou pe care il foloseste o persoana care lucreaza in fata calculatorului cate 8 ore zi de zi, este indicat ca scaunul sa aiba o tapiterie de calitate superioara.

Tapiteria scaunului trebuie sa se simta placut la atingere, trebuie de-asemenea sa fie rezistenta la mirosuri neplacute, si totodata sa permita o buna aerisire.

Cea mai indicata solutie in ceea ce priveste tapiteria scaunului de birou, ar fi reprezentata de pielea naturala sau ecologica. Un scaun care are o astfel de tapiterie are in primul rand un aspect elegant, este foarte placut la atingere, si se poate curata simplu si usor.

Multi sunt cei care isi beau cafeaua la birou, fara a se mai opri din activitatea desfasurata. De multe ori, poate suna telefonul sau din orice alt motiv, este posibil sa nu isi dea seama, si sa verse cafea pe scaun. O tapiterie textila ar fi destul de dificil de curatat, in timp ce un scaun din piele s-ar curata simplu si usor, chiar si cu un servetel umed.

Cele mai des intalnite scaunde de birou din piele, sunt fara doar si poate, scaunele directoriale, iar un scaun directorial SIB 72001, cu siguranta ar fi ideal in orice birou. Un astfel de scaun are asepect modern, este ergonomic si vine la pachet cu multe avantaje importante.

Pentru a va face o idee despre un scaun directorial cu suport pentru picioare SIB 72001, aflati ca acesta are tetiera de tip perna, are suport pentru picioare, are sezutul si spatarul dublu capitonate cu spuma, are de-asemenea roti antiderapante cu protectie pentru pardosei. Scaunul se poate roti la 360 grade, iar baza lui este metalica si solida, 350 mm.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante caracteristici ale unui scaun de birou. Un model de scaund directorial SIB 72001, cu siguranta se potriveste in orice birou, asa ca merita sa investiti banii in achizitionarea unuia pentru biroul dvs.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.