Menu
Blog

Apa alcalină – sănătate sau trend?

Toată lumea știe că apa este bună pentru organism, iar doctorii și specialiștii în nutriție nu uită niciodată să ne reamintească importanța unui corp hidratat în buna funcționare a tuturor sistemelor care ne compun.

Dar ar putea exista o modalitate și mai eficientă de ne bucura de toate beneficiile apei, poate chiar și de altele pe care nu le cunoșteam până acum?

Apa alcalină a fost lăudată și promovată de vedete precum Beyoncé și Miranda Kerr. Se crede că ar avea o multitudine de beneficii pentru sănătate, inclusiv ajută la pierderea în greutate, la  hidratarea suficientă a pielii și chiar contribuie la combaterea cancerului.

Se presupune că „dacă lucrurile sunt alcaline, atunci acest fapt ajută la neutralizarea acidității sângelui și este asociat, teoretic, cu anumite beneficii pentru sănătate”, a spus Lisa Drayer, un dietetician renumit.

Ce este deci această apă alcalină?

Și, este ea mai bună decât apa pe care am băut-o în tot acest timp până acum?

Apa alcalină este apa care are un nivel de pH mai mare decât apa obișnuită, potabilă. Șapte este un pH neutru. Cu cât nivelul pH-ului este mai mare, cu atât este un lichid mai alcalin sau mai bazic. Cu cât este mai scăzut nivelul pH-ului, cu atât este lichidul mai acid.

„Apa de la robinet are un pH de aproximativ 7, iar apa alcalina este mai aproape de aproximativ 8 sau 9″, a spus Malina Malkani, nutriționist dietetician și purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică. „Compușii alcalini sunt săruri și metale care, atunci când sunt adăugați în apă, o fac mai bazică.”

Bolile sunt cele mai frecvente cauze ale modificărilor nivelului pH-ului din sânge. Diabetul poate face sângele mai acid, în timp ce afecțiunile renale îl pot face mai bazic. Anumite alimente, inclusiv produsele  lactate, îți pot face sângele mai acid.

De unde vine apa alcalină sau cum o găsim?

Apa alcalină naturală poate apărea atunci când apa preia minerale din zone precum izvoarele, când trece peste roci din mediu.

Mai ușor decât să cauți izvoare este desigur, să cumperi varianta îmbuteliată pe care anumite companii o produc prin diverse mijloace și pe care o găsești în supermarket sau la retailerii online.

De asemenea, îți poți face propria apă alcalină cu ingrediente simple precum suc de lămâie și / sau bicarbonat de sodiu.

Produse precum ionizatoarele de apă pot fi, de asemenea, folosite pentru a alcaliniza apa folosind electricitate pentru a separa moleculele acide și alcaline.

Este bună apa alcalină pentru tine?

Acest lucru încă nu este certificat de foarte multe studii, însă dacă ar fi să îi credem pe cei care o folosesc deja, apa alcalină este într-adevăr un plus în dieta de zi cu zi.

„Într-adevăr, nu există o mulțime de dovezi care să susțină afirmațiile legate de sănătate care se fac despre apa alcalină dar nici dovezi certe care să le respingă”  a spus Malkani.

Chiar dacă vedetele din lumea întreagă promovează acest tip de apă, cel mai simplu mod prin care poți căpăta încredere în ea este să faci o încercare. Include-o în dieta ta pentru câteva luni și fii atent la schimbările care apar. Ai putea fi uimit ce puteri miraculoase ascunde apa alcalină!

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.