Menu
Asigurari / Blog / Sanatate

Asigurare de viata in Romania

Asigurare de viata in Romania

Asigurarile de viata devin o necesitate si din ce in ce mai multe persoane doresc sa aiba o sustinere financiara pentru familie, in cazul in care ei nu vor mai fi.

Evenimentele tragice se pot intampla oricand: un accident rutier, accident de lucru sau o boala grava, pot da peste cap intreaga familie si destabiliza nu doar emotional ci si finaciar. Tocmai din acest motiv, asigurari de viata Romania sunt o optiune de luat in calcul.

Cine poate avea nevoie de o asigurare de viata?

Daca o persoana depinde de tine financiar, atunci ai nevoie de o asigurare de viata. Asigurarea de viata sare in ajutorul beneficiarului in cazul unui accident sau decesului asiguratului.

Asadar, daca ai copii sau parinti/sot/sotie/partener ce se bazeaza pe tine din punct de vedere financiar, unica modalitate prin care ii poti sprijini financiar si dupa ce nu mai esti, este o asigurare de viata.

Cum inchei o asigurare de viata?

Pentru a avea o asigurare de viata trebuie sa apelezi la un agent de asigurari si cu ajutorul acestuia vei putea semna contractul cu compania de asigurari. Printr-un astfel de contract te supui la plata unor sume prestabilite, lunare sau anuale, ce poarta numele de prime de asigurare; compania de asigurari este obligata la plata despaguburii in cazul producerii unui eveniment asigurat.

Este esential ca inainte de a decide asupra companiei de asigurari sa te documentezi despre istoricul despagubirilor si de asemenea termeni si conditiile sa fie citite cu mare atentie. Alegerea este una foarte importanta si trebuie stabiliti toti termenii inca de la bun inceput.

Cat costa?

Pretul taxelor de asigurare sunt in functie de mai multi factori: suma asigurata, sexul, varsta, starea de sanatate a celui asigurat, durata contractului cat si alte clauze scrise in contract.

De regula, o asigurare este mai ieftina pentru tineri si este mai scumpa pentru cei in varsta. Profesia cat si activitatea din timpul liber pot influenta si ele pretul.

Tipuri asigurari

Asigurarea de viata pe termen limitat se incheie pe un numar de ani stabilit de la inceput. Este cea mai simpla forma de asigurare de viata si de asemenea cea mai ieftina, suportand doar riscul de deces al celui asigurat.

Asigurarea de viata mixta suporta de asemenea si riscul de supravietuire. In cazul decesului, beneficiarul va primi suma de bani scrisa in contract, iar daca asiguratul supravietuieste, el va primi suma asigurata.

Asigurare casatorie sub alta denumire mai cunoscuta asigurare-zestre, este un mod de constituire treptata a zestrei unui copil pana cand se va produce casatoria acestuia.. Scopul acestui tip de asigurari este de a oferi un ajutor financiar copiilor nostri in momentul in care acestia decid sa faca acest pas important in viata lor si anume casatoria.

Asigurare nastere este o modalitate de economisire, care ajuta familia sa aiba niste resurse financiare atunci cand se va produce nasterea unui copil, cat si dupa ce acesta vine pe lume.

Asigurare studii este un mod de economie pentru perioada de studii a copiilor celui ce este asigurat.

Avantajele asigurarii de viata

Desi suntem cu totii constienti de ajutorul pe care il ofera aceste asigurari, stim putin despre diferitele optiuni pe care le prezinta si care ar putea ajuta la consolidarea pozitiei dvs. financiare.

O asigurare pe termen asigura protectie pentru o anumita perioada de timp (10, 20 sau 30 de ani) si plateste beneficiile numai daca mori pe durata termenului. Politica va expira si acoperirea se va incheia daca supravietuiti politei.

Pe de alta parte, un plan de protectie a investitiilor cum va ofera o suma forfetara la finalizarea termenului politei. Aceste planuri va ofera, de asemenea, protectie, dar acoperirea nu este, de obicei, la fel de mare ca cea oferita de planurile pe termen.

Daca alegeti o polita traditionala sau pe piata, platiti o prima in fiecare luna, care este mai mare decat costul asigurarii. Aceasta suma de bani in plus este investita si acumuleaza valoare in numerar. Acest numerar poate fi apoi imprumutat contra politei sau puteti alege sa il vindeti sau sa obtineti venituri din aceasta.

Politele de asigurare de viata se bazeaza pe incertitudini. Este posibil sa fiti sanatos acum si sa platiti o prima pentru asigurarea de viata poate parea a fi o povara financiara suplimentara, dar daca va imbolnaviti brusc, este posibil sa nu vi se permita decat o polita de asigurare de viata.

Prin urmare, este imperativ sa cumparati una mai devreme, deoarece ramane in vigoare daca sanatatea dumneavoastra se deterioreaza mai tarziu. Companiile de asigurari va permit sa atasati anumiti beneficiari la polita dvs. existenta sau noua.

Moartea este inevitabila. In fata tragediei, cel mai bun lucru pe care il poti face pentru familia ta este sa-ti asiguri viitorul financiar. Chiar daca este o polita mica, stiti ca ati facut tot ce puteti pentru a-i ajuta sa treaca in momente dificile.

Asigurarea de viata este un instrument excelent atat pentru protectie, cat si pentru a ajuta consumatorul sa economiseasca intr-un mod disciplinat.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.