Menu
Blog / Mama si copil

Care este diferenta dintre gradinitele private si cele publice?

Care este diferenta dintre gradinitele private si cele publice?

Multi parinti incep sa inspecteze gradinitele cu mult timp inainte de inceperea lor… Gradinitele sunt impartite in principal in publice si private. Exista opinii diferite despre diferenta dintre bine si rau.

Copilul intra in gradinita publica, cum sa aleaga privat?

Copilul ar trebui sa mearga la gradinita. Tata crede ca cel mic poate merge la o gradinita publica din parcul din apropiere. Pentru ca este aproape de casa, iar tatal crede ca, copiii ar trebui sa invete cateva cunostinte de baza la gradinita. Cel mai important lucru este sa invete sa aiba in propriul cerc social, sa se joace…

Mama copilului nu crede asa. Mama a fost ocupata cu examinarea gradinitei in aceasta perioada. Toata lumea din apropierea casei sale a vizitat gradinita privata din apropiere, deoarece gradinita privata este bilingva si are profesori straini.. o mare dilema: privat sau stat?

Care este diferenta dintre gradinitele private si cele publice?

  1. Continut de invatare

Gradinitele publice se bazeaza in principal pe norme de comportament. Civilizatia si curtoazia sunt mai de baza ca directie a educatiei, care include sa mananci independent, sa-ti faci prieteni si sa fii pozitiv si optimist. Companiile private acorda mai multa atentie lucrurilor care se incadreaza pe hartie, cum ar fi poezia, matematica, limbile straine etc., care sunt mai incorporate in frecventarea invatamantului primar.

  1. Taxa standard

Gradinitele publice au subventii guvernamentale si nu au prea multe meditatii extracurriculare, asa ca taxele sunt mai mici comparativ cu gradinitele private. Dar, in acelasi timp, taxele mari ale gradinitelor private se reflecta in continutul didactic mai bogat.

  1. Mediul scolar

In prezent, majoritatea gradinitelor publice au un spatiu mare pentru activitati in aer liber in parc si sali de clasa obisnuite, exista un spatiu mare pentru activitatile copiilor, iar impartirea regiunilor este, de asemenea, evidenta. Gradinitele private sunt usor inadecvate din punct de vedere al mediului. Multe gradinite mici sunt foarte compacte, cu spatiu limitat in aer liber si nu exista cerinte stricte pentru impartirea zonei interioare.

Sistemul public de invatamant prescolar este oarecum invechit si nu neaparat din punct de vedere al metodologiei ci din punct de vedere al conditiilor. O gradinita publica primeste in jur de 20-30 copii in grupa pe cand o gradinita privata primeste cu pana la 10 copii in aceeasi grupa, mergandu-se pe premisa unei grupe aerisite si pentru a se putea lucra individual cu cei mici.

Gradinita particulara ofera copilului tau tot ce are nevoie la o varsta frageda in ceea ce priveste deprinderea unor notiuni de baza ce il vor ajuta pe parcursul dezvoltarii acestuia.

Dezavantaje?

O gradinita privata asa cum bine stim cu totii, au o taxa lunara destul de ridicata (nu chiar) si din acest motiv nu toti parintii isi permit un efort financiar de asa anvergura. Din toate punctele de vedere, o gradinita particulara este cu mult inaintea uneia private atat din punc de vedere al locatiilor, mobilierului, facilitatilor si nu in ultimul rand, al invatarii.

Cum invata copiii atunci cand sunt la varsta de gradinita?

Daca copilul dumneavoastra are ocazia sa incerce o multime de activitati diferite, aceasta ii ofera o multime de modalitati de a invata si sanse sa practice ceea ce invata. De exemplu, este important ca copilul dvs. sa aiba activitati care sunt in interior si in exterior, activitati fizice sau linistite, joc liber sau mai structurat etc.

Copilul dvs. are nevoie de sprijinul dvs. pentru invatare. De exemplu, s-ar putea sa aiba uneori nevoie de tine pentru a-i arata ce sa faca. Dar nu are nevoie ca tu sa-i dai toate raspunsurile. Lasati copilul sa greseasca si sa descopere singur cum functioneaza lumea – este o parte importanta a invatarii. Lauda si incurajare atunci cand copilul tau incearca din greu il va mentine interesat si il va ajuta sa se simta bine.

Niciun copil nu invata in acelasi mod sau in acelasi ritm. Unii copii invata mai bine intr-un mediu decat altul. Daca sunteti ingrijorat de dezvoltarea invatarii copilului dvs., puteti verifica daca lucrurile sunt pe drumul cel bun vorbind cu un profesionist din domeniul sanatatii sau cu educatorul copilului dumneavoastra.

Tu si familia dvs. aveti un rol vital in ceea ce invata copilul dumneavoastra in acesti ani de inceput.

De la tine si familia ta, copilul tau afla ca este iubit si important. Invata sa aiba incredere – de exemplu, „stiu ca vei fi acolo daca ma prabusesc”. Incepe sa invete sa-si inteleaga propriile nevoi, ganduri, sentimente, aprecieri si antipatii. In cele din urma, relatiile de familie o invata despre cum sa se descurce cu alti copii si adulti.

Cand vorbiti si ascultati cu copilul dvs. si cititi si cantati impreuna, il ajutati sa invete despre limba, comunicare scrisa si vorbita si abilitati de conversatie, cum ar fi vorbitul sau si ascultarea. Toate acestea vor fi invatate cel mai bine la o gradinita privata.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.