Menu
Blog / Sanatate

Ce beneficii are masajul?

Ce beneficii are masajul?

Masajul este probabil una dintre cele mai vechi traditii de vindecare. Multe popoare antice cum ar fi de exemplu grecii antici, egiptenii, chinezii si indienii erau convinsi de proprietatile terapeutice pe care masajul le are, si il foloseau pentru a trata o varietate de afectiuni.

Terapia prin masaj (inclusiv mioterapia) este practica framantarii sau manipularii muschilor unei persoane si a altor tesuturi moi, in vederea imbunatatirii bunastarii sau sanatatii acestora. Este o forma de terapie manuala care include mentinerea, miscarea si aplicarea presiunii asupra muschilor, tendoanelor, ligamentelor si fasciei.

Termenul „terapie de masaj” se foloseste cu scopul de a descrie un numar mare si diferit de tehnici care variaza in modul in care se aplica atingerea, presiunea si intensitatea tratamentului.

Masaj pentru tratamentul unor tulburari

Cercetarile indica faptul ca masajul si mioterapia sunt eficiente in gestionarea:

 • dureri lombare subacute / cronice.
 • durere musculara cu debut intarziat (DOMS).
 • anxietate.
 • stres.
 • leziuni ale tesuturilor moi.
 • tensiune arteriala crescuta.
 • insomnie.

Terapiile de masaj pot fi, de asemenea, utilizate in mod eficient pentru a sprijini persoanele care se confrunta cu cu o boala cronica sau cu o boala care pune viata in pericol, cum ar fi cancerul.

Beneficiile masajului

Unul dintre beneficiile cele mai rapide ale masajului este un sentiment de relaxare profunda si calm. Acest lucru se intampla deoarece masajul determina eliberarea endorfinelor – substantele chimice din creier (neurotransmitatori) care produc sentimente de bunastare.

Nivelurile hormonilor de stres, cum ar fi adrenalina, cortizolul si norepinefrina, sunt, de asemenea, reduse. Studiile indica faptul ca nivelurile ridicate de hormoni ai stresului afecteaza sistemul imunitar. Unele dintre beneficiile fizice ale masajului si mioterapiei includ:

 • tensiune musculara redusa.
 • circulatie imbunatatita.
 • stimularea sistemului limfatic.
 • reducerea hormonilor stresului.
 • relaxare.
 • mobilitate si flexibilitate articulare crescute.
 • tonus imbunatatit al pielii.
 • recuperare imbunatatita a leziunilor tesuturilor moi.
 • vigilenta mentala sporita.
 • anxietate si depresie reduse.

Diferite tipuri de masaj

De obicei, practicantii de masaj folosesc fie ulei, fie pudra de talc pentru a permite ca mainile sa alunece pe pielea unei persoane. De mentionat este faptul ca exista diferite tipuri de masaj.

Masaj terapeutic

De mentionat este faptul ca masajul terapeutic mai este cunoscut si sub denumirile de masaj occidental sau masaj suedez, si este cel mai cunoscut tip de masaj. Aceasta tehnica este conceputa pentru a promova relaxarea si a imbunatati circulatia sangelui.

Drenaj limfatic

In ceea ce priveste drenajul limfatic, trebuie mentionat faptul ca acesta este un tratament bland al intregului corp care relaxeaza sistemul nervos si ajuta sistemul imunitar al organismului

Shiatsu

Acest tip de masaj reprezinta de fapt o tehnica de masaj oriental care are ca scop imbunatatirea fluxului de energie prin lucrul anumitor puncte de pe corp. Principiile de baza ale masajului shiatsu sunt similare cu cele ale acupuncturii.

Reflexoterapie

Aceasta tehnica de masaj este bazata pe principiul ca anumite parti ale corpului reflecta intregul. Punctele reflexe, care se refera la toate partile corpului, se gasesc in picioare, maini, fata si urechi. Aceste puncte raspund la presiune, stimuland procesul de vindecare natural al organismului.

Masaj pentru bebelusi

Acest tip de masaj poate ajuta la tratarea constipatiei, a colicilor si a problemelor de somn. Studiile au constatat ca masajul regulat ajuta bebelusii nascuti prematur sa se ingrase intr-un ritm mai rapid.

Masaj sportiv

Aceasta este o aplicatie de masaj, nu o tehnica speciala de masaj. Tipul de tehnica sau tratament aplicat depinde de natura etapei de antrenament sau competitie, de vatamarea sau starea sportiva si de evaluarea terapeutului de masaj de remediere. Masajul sportiv este un amestec de tehnici care au ca scop imbunatatirea performantei si a ajuta muschii suprasolicitati sa se refaca rapid.

Masaj erotic

Acesta este masajul la care fiecare persoana viseaza, dar despre care multe persoane se feresc sa vorbeasca. Multi sunt cei care s-au documentat despre masajul erotic si despre beneficiile sale pentru sanatate dar si pentru viata de cuplu, si care se gandesc serios sa urmeze cateva sedinte de masaj erotic.

Exista si la noi saloane de masaj erotic, insa cei care au ocazia de a vizita Londra de exemplu, vor intelege de ce un intr-un salon de erotic massage London, totul este la superlativ. Atmosfera de la salon, fetele care fac masajul, absolut totul te face sa simti ca plutesti.

Acesta este unul dintre motivele datorita caruia, milioane de turisti viziteaza Londra in fiecare ani. Dintre acestia, foarte multi trec pe la the ultimate tantric London, pentru a avea parte de cel putin o sedinta de masaj erotic.

Asadar, in cazul in care aveti posibilitatea de a vizita Londra, cu siguranta trebuie sa treceti pe la the ultimate tantric London pentru un masaj erotic ca la carte, insa puteti vizita si alte locuri fascinante.

Cat despre masajul erotic, il puteti invata si practica si acasa, in viata de cuplu, si veti vedea cat de multe beneficii surprinzatoare va poate oferi atat in viata personala cat si in viata de cuplu; deci cu siguranta merita incercat.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.