Menu
Blog / Telefoane si gadgeturi

Cele mai bune telefoane Nokia lansate pana in 2008

Cele mai bune telefoane Nokia lansate pana in 2008

Cand vine vorba despre telefoane mobile, acestea sunt impartite in doua mari categorii, astfel ca avem telefoanele mobile clasice (telefoanele cu butoane), si smartphone-urile.

Cei care au nevoie de un telefon mobil in clipa de fata, in mod evident isi indreapta atentia spre un smartphone, datorita specificatiilor tehnice ale acestor dispozitive, datorita designului dar si altor aspecte importante.

Tocmai de aceea vom discuta despre telefoanele mobile vechi, cu butoane, care existau pe piata si care pana pe la inceputul anilor 2010 erau atat de indragite de catre utilizatori.

Motorola a scos pe piata primele telefoanel, insa desi au existat si alti producatori precum Siemens, Sagem, Alcatel, cei de la Nokia s-au impus rapid. Cei mai multi dintre cei care cautau un telefon mobil in acele timpuri, isi indreptau atentia spre un model de la Nokia.

In continuare vom vedea care au fost cateva dintre cele mai bune telefoane Nokia lansate de catre companie, pana in anul 2008.

Nokia 5110 este un telefon mobil foarte cunoscut de la Nokia. Cei care isi doreau un telefon mobil in acele vremuri, probabil visau la un asemenea dispozitiv de la Nokia, care erau precum o caramida. Acestea aveau o autonomie excelenta a bateriei, aveau jocul Snake, aveau caractere lizibile, etc. Acest dispozitiv a aparut pe piata in anul 1998.

Mai tarziu, in anul 2000, finlandezi de la Nokia au scos pe piata probabil cel mai popular telefon al lor din istorie, si anume modelul 3310. Un asemenea telefon avea aspectul si dimensiunile imbunatatite fata de primul model al companiei, si a reusit sa atraga de partea sa majoritatea persoanelor care aveau nevoie de un telefon mobil.

Timp de 2-3 ani, acesta era cel mai de succes telefon de pe piata, si cu siguranta multe persoane isi doreau un asemenea dispozitiv.

In anul 2001, Nokia a venit cu modelul 6310, care avea accentul mai mult pus pe design, pe fiabilitate, pe autonomie si pe utilizare. Acest dispozitiv functiona in trei benzi (GSM 900, 1800 si 1900). Acest dispozitiv oferea suport Java si avea ecranul cu LED-uri albastre.

In 2002 a aparut pe piata modelul Nokia 6230, telefonul perfect pentru pasionatii de asemenea dispozitive in acele vremuri. Un asemenea dispozitiv avea 65000 de culori, avea slot pentru carduri si chiar tehnoligie EDGE. Acest dispozitiv avea bluetooth, camera foto, mp3 player, inregistrare video. Era fara doar si poate, un telefon de vis in acele vremuri.

2003 a venit cu modelul Nokia 100, care a devenit cel mai bine vandut telefon din istorie (mai bine de 200 de milioane de asemenea dispozitive s-au vandut la nivel mondial).

In 2005, Nokia a scos pe piata modelele N70 si N90, telefoane business, care erau din ce in ce mai performante, dispuneau de tastatura qwerty si multe ale facilitati. Tot in 2005 a aparut si modelul Nokia 8800.

In 2007 compania a lansat modelul N95, care avea camera de 5 MP. Apoi, in acelasi an a aparut 5310 XpressMusic, pentru ca in anul 2008 compania sa lanseze modelul Nokia 5800 XpressMusic.

Acestea sunt telefoanele care au facut la un anumit moment dat din Nokia, cel mai important producator de telefoane mobile de pe piata. Se poate vedea foarte clar faptul ca aceasta companie venea cu dispozitie aproape in fiecare an pentru utilizatorii sai.

Din pacate insa, in momentul in care au aparut pe piata smartphone-urile, cei de la Nokia nu au mai reusit sa tina pasul cu brandurile de top, iar in clipa de fata, pe piata exista trei mari giganti si anume Samsung, Apple si Huawei, care domnina autoritar piata de telefoane mobile.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.