Menu
Auto / Blog

Ce costuri ai cand cumperi o masina second hand?

Ce costuri ai cand cumperi o masina second hand?

A fi proprietar al unui autoturism in zilele noastre este cu siguranta o necesitate. Este firesc acest lucru datorita faptului ca masina personala poate fi utilizata oricand si oriunde. Te poti duce cu masina personala unde vrei, fara sa depinzi de altcineva.

Ei bine, cand vrei sa iti cumperi insa o masina, cu siguranta trebuie sa tii cont de unele detalii foarte importante. In primul rand trebuie facuta precizarea ca pretul unei masini noi este mult mai mare decat al unei masini second hand, deci cel mai probabil vei alege o masina second hand.

Masinile second hand vin la pachet cu o multime de avantaje, unele mai importante decat altele, dar cu toate acestea trebuie sa stii ca in cazul in care alegi o masina sh, trebuie sa suporti unele cheltuieli.

Verificarea masinii inainte de achizitie

Fara doar si poate, acesta este primul si cel mai important pas. Este necesar sa te asiguri ca faci alegerea cea mai potrivita. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, masina trebuie sa fie verificata, deci mergi cu ea la un service care are si statie de itp Cluj 2021.

Acolo, specialistii vor verifica la sange totul, de la faruri, semnalizari, avarii, proiectoare de ceata, si pana la directie, frane, etc. Cel mai important motiv petnru care este recomandat sa alegi sa o verificare intr-un service auto care dispune si de statie itp, este acela ca doar aici masina va fi verificata si in ceea ce priveste noxele emise.

Este deosebit de important ca acestea sa corespunda cu noxele trecute in documentele masinii (cartea de identitate mai exact).

Apoi, daca totul este in regula la verificarea masinii si alegi sa o cumperi, cu siguranta te poti pregati deja de alte costuri. Cand cumperi o masina sh, este foarte important sa stii ca la scurt timp, trebuie sa aiba loc o vizita la service.

De ce? Pentru ca masina are neooie de schimbarea uleiului si a filtrelor. Aici te va astepta o alta cheltuiala. Cu cat masina este mai scumpa si mai “noua” adica nu are atat de multi ani vechime, cu atat sunt mai mari sansele sa fie nevoie sa suporti costuri mai mari.

Cat despre ulei, este important sa te asiguri ca folosesti doar ulei de prima mana, care este recomandat de catre producator. Apoi, filtrele schimbate trebuie sa fie de benzina/motorina, de ulei, de aer si de polen.

Dupa ce masina este deja transcrisa pe numele tau, mai ai cu siguranta alte cheltuieli la care probabil nu te-ai si gandit. Va fi nevoie de exemplu sa iti platesti polita de asigurare RCA a masinii. De-asemenea, cu cat masina este mai noua si mai scumpa, cu atat va fi mai mare pretul. Daca ai sub 30 de ani impliniti, vei plati mai mult.

Odata pe an va trebui sa platesti si impozit dupa masina, iar pretul difera de la masina la masina, in functie de marca, model si capacitatea cilindrica, pretul pe care il vei plati va fi mai mic sau mai mare.

Nu trebuie sa uitam nici de rovigneta. Cu siguranta nu vei dori sa primesti acasa de la curier sau prin posta, un plic in care sa primesti vestea ca ai fost depistat fara aceasta taxa, iar acum esti bun de plata.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii de luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unui autoturism second hand, sau mai bine spus, atunci cand vine vorba despre costurile care vin la pachet cu o masina second hand, indiferent de ce marca auto, sau model preferi sa iti cumperi.

No Comments

    Leave a Reply