Menu
Blog / Frumusete / Moda

Ce este Ametrina?

Ce este Ametrina?

Se spune ca pentru femei, accesoriile preferate sunt bijuteriile, insa exista foarte multi barbati care au dezvoltat o adevarata pasiune odata cu trecerea timpului pentru acestea, iar acum detin la randul lor colectii de bijuterii.

Din colectiile de bijuterii ale barbatilor, fac parte si cateva bratari barbati cu pietre semipretioase, iar una dintre aceste pietre este ametrina, despre care aveti posibilitatea sa cititi mai multe detalii in continuare.

Ametrina este o piatra naturala, semipretioasa, care face parte din familia mineralelor Quartz. Este considerata ca fiind un amestec de ametist si citrin care apare cu benzi de violet si portocaliu pe cristal.

Astrologia vedica recomanda aceasta piatra pretioasa ca inlocuitor al Pitambari Neelam si este purtata si ca piatra pretioasa vindecatoare.

Cine ar trebui sa poarte piatra ametrina?

Astrologii considera ca ametrina poate fi purtata pentru a castiga energiile pozitive de pe planeta Jupiter si Saturn. Astrologii vedici sugereaza o bijuterie ametrina pentru rash Kumbha (Varsator). Cu toate acestea, poate fi purtata si de alte semne zodiacale, dupa o consultatie primara de bijuterii.

Astrologia occidentala recomanda piatra de nastere ametrina pentru semne zodiacale Pesti si Sagetator. Ametrina este de asemenea, o piatra pretioasa de vindecare puternica, care este purtata pentru a imbunatati concentrarea, a castiga liniste interioara, a stimula inspiratia si a vindeca depresia.

Beneficiile ametrinei

Eleganta si unica, piatra semipretioasa ametrina se spune ca are proprietatile metafizice ale altor doua pietre pretioase – Ametist si Citrin. Termenul „Ametrina” este creata in sine prin combinarea celor doi termeni AMET ist si cit RIN. Acest frumos cuart bicolor este adesea comercializat sub numele de „bolivianit” si „trystine” si este purtat pentru a obtine beneficiile sale vindecatoare.

Aduce pozitivitate si avere buna: Din cele mai vechi timpuri, bijuteriile prevazute cu aceasta piatra sunt purtate cu incredere de catre purtatori pentru a ajuta la eliberarea gandurilor negative si a promova pacea interioara.

Energiile pozitive ale acestei pietre semipretioase promoveaza optimismul si ajuta purtatorul sa ramana concentrat.

Promoveaza ideile si gandurile creative: Astrologii au o credinta profunda in proprietatile metafizice ale ametrinei pentru stimularea gandirii creative si a intelectului. Purtarea pietrei de ametist aduce beneficii persoanelor care se confrunta cu lipsa de inspiratie si blocaj mental.

Stimuleaza intelectul si este considerata extrem de benefica pentru persoanele implicate in profesiile artistice.

Calmeaza nervii si relaxeaza mintea: Se spune ca acest cuart bicolor ca ar contine proprietatile vindecatoare ale Citrinului si Ametistului. Astrologii recomanda cu tarie aceasta piatra pretioasa pentru persoanele care se confrunta cu depresie, anxietate si tulburari mentale. Persoanele implicate in tendinte de dependenta pot beneficia de asemenea, de proprietatile de vindecare a ametrinei.

Vindeca durerile cronice: In astrologia medicala, pietrele pretioase ametrine sunt cunoscute pentru a vindeca persoanele care sufera de tulburari severe pe termen lung. Prin urmare, este foarte recomandat sa fie purtata atunci cand aveti de-a face cu boli precum dureri musculare, artrita sau orice boala respiratorie.

Vindecarea alternativa: Dezintoxicarea, claritatea mentala si o mai buna constientizare spirituala sunt cateva dintre cele mai cunoscute beneficii pe scara larga a pietrelor pretioase ametrine, conform terapiilor alternative de vindecare. De asemenea, este purtat pentru a imbunatati abilitatile de meditare si pentru a consolida puterea vointei.

Preturile ametrinei

Ametrina este o piatra semipretioasa rara, care este purtata in primul rand pentru beneficiile sale astrologice si vindecatoare. Pretul pietrei ametrine este determinat in mare masura de originea, culoarea, claritatea, greutatea taiata si de carate.

Origine: Fiind cea mai cautata varietate, valoarea ametrinei Anahi ramane cea mai mare in comparatie cu pietrele care au alte origini. Datorita transparentei scazute si a nuantei mai palide, pretul cristalului ametrin din India si Brazilia este mult atractic comparativ cu pretul ametrinei Anahi.

Culoare: Culoarea este cel mai influent factor care adauga puncte la valoare. Pietrele cu benzi deosebit de vizibile, profunde si stralucitoare de portocaliu si violet aduc o calitate excelenta. Pretul pietrelor pretioase ametrine se reduce la pietrele cu benzi de culoare palide sau indistinct vizibile.

Claritate: Deoarece ametrinele se gasesc, de regula, intr-o claritate buna, exista foarte putine sanse de a cumpara ametrina care nu este curata pentru ochi. O ametrina extrem de transparenta, cu incluziuni vizibile ale ochilor, aduce intotdeauna o cantitate buna. Pretul ametrinei pe carat scade semnificativ pentru pietrele cu transparenta slaba.

Taiere: Taierea unei pietre pretioase poate creste costul cu pana la 20% din cauza deseurilor implicate in proces. O valoare a ametrinei cu fatete intense este intotdeauna mai mare decat cea a ametrinelor rotunde si ovale.

Pietrele in taieturi fanteziste, cum ar fi taieturile de ascher, taieturile de perne etc. au nevoie de o ingrijire suplimentara si deprinderi bune de taiere lapidara (gem taiere), prin urmare, au deseori la preturi exorbitante.

Greutatea carat: Piatra ametrina poate fi gasita in toate formele si dimensiunile. Cu toate acestea, pietrele de dimensiuni mari sunt intotdeauna mult mai valoroase decat cele mai mici, deoarece benzile de culoare arata proeminent in cele mai mari. Pretul ametrinei pe carat creste cu dimensiunea, dar nu la fel de drastic ca in pietrele pretioase scumpe.

Calitatea ametrinei

Calitatea pietrei pretioase Ametrine este caracterizata de mai multi factori, inclusiv originea sa, culoare dubla distincta (portocaliu si violet), claritate si taietura. Din perspectiva astrologica, o piatra naturala, extrem de transparenta, de culoare stralucitoare, cu benzi de culori clar vizibile, este considerata piatra pretioasa Ametrine de cea mai buna calitate.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.