Menu
Mancare

Ce este pesmetul japonez si cum se prepara?

Ce este pesmetul japonez si cum se prepara

Pesmetul japonez sau pesmet panko, este complementul crocant ideal pentru tocanele si alimentele prajite si orice doriti sa adaugati o crusta crocanta. Panko este sarac in calorii, grasimi si sodiu si acest lucru il face o alternativa excelenta la pesmetul obisnuit

Panko este un tip de aluat care este utilizat in mod traditional in feluri de mancare in stil asiatic. Recent, a castigat o mare popularitate in cultura occidentala, deoarece fulgii sai tind sa ramana crocanti mai mult decat pesmetul conventional.

Pentru a face acest lucru, va trebui pur si simplu sa scoateti crusta dintr-o paine alba, desi poate fi cereale integrale si sa o razuiti cu -un procesor de alimente, de preferinta. Apoi, il bagati la cuptorul scazut si gatiti-l timp de cateva minute.

Ingrediente pentru pesmet japonez

La pesmet puteti adauga ierburi sau parmezan ras.

  • 3 felii de paine fara crusta

Efectuarea pesmet japonez pas cu pas

  1. Adunati toate ingredientele pentru a face pesmet japonez.
  2. Puneti painea in procesorul de alimente si zdrobiti pana cand se obtine o textura groasa.
  3. Se toarna pesmetul pe o tava cu hartie pergament si se distribuie uniform.
  4. Coaceti intr-un cuptor preincalzit la 150 ° C timp de 10 minute.
  5. 5. Puneti deoparte din cuptor si amestecati pesmetul japonez.Se intinde uniform pe o tava si continua sa coacere timp de inca 10 minute sau pana cand pesmetul este uscat si crocant. Lasati sa se raceasca complet.
  6. Depozitati pesmetul japonez intr-un recipient etans la temperatura camerei timp de pana la trei luni.

Ce parere aveti despre aceasta reteta japoneza de pesmet panko? Rapid nu-i asa?

Pesmetul sau painea macinata este painea invechita, de obicei uscata timp de cateva zile, care a fost tocata marunt de o razatoare. Textura sa fainoasa este utilizata la prepararea diferitelor feluri de mancare si alimente sub forma de aluat, paine sau gratin, cu intentia de a oferi o crusta tare la prajire. Exemple: crochete, Wiener Schnitzel, milaneza… este folosit si ca mediu de legare; in acest fel poate fi folosit in masa de carne a chiftelutelor, pentru a da consistenta gazpachosului etc.

Caracteristici

Este o modalitate de casa de a folosi painea mai invechita a altor zile, desi puteti usca painea si in cuptor daca doriti: 100 ° C timp de o jumatate de ora. Este mai frecvent pentru a vedea pesmetul provenind din paine alba. Pesmetul poate fi pastrat intr-un loc uscat timp de cateva luni si este comercializat in brutarii si supermarketuri. De asemenea, poate transporta alte ingrediente, cum ar fi amidonul de porumb si diversi emulgatori, agenti de ingrosare, antioxidanti si gasfieri (bicarbonat de sodiu si difosfat disodic).

Uneori, pesmetul este aromat cu anumite ingrediente (cum ar fi usturoiul), condimentele (cum ar fi patrunjelul tocat marunt), sareaetc., astfel incat atunci cand este aplicat pe alimente sa ofere o aroma mai mare.

Adesea pesmet panko este folosit la prepararea felurilor de mancare ce implica si o crusca crocanta – exemplu Snitel, crochete din peste sau pui etc.

No Comments

    Leave a Reply