Menu
Blog / Web design

Ce face un web designer?

Ce face un web designer?

Cand ne intrebam ce face o agentie web design, cel mai simplu raspuns este „face site-uri web”, un raspuns pe cat de simplu, pe atat de reductiv. Profesia de Web Designer este mult mai complexa si multifatetata; Web Designerul este cel care se ocupa de designul tehnic si de constructia grafica si structurala a unui site web in integralitatea sa si in toate functionalitatile sale, astfel incat acesta sa reprezinte coerent identitatea companiei sau a persoanei fizice, mentinand in acelasi timp cerintele de accesibilitate si uzabilitate.

Designerul web este, prin urmare, un comunicator capabil sa combine nevoile clientului cu cele ale utilizatorilor. In prezent, tot mai des se atribuie la figura profesionala a designerului web si sarcini de proiectare si realizare a aplicatiilor pentru dispozitive mobile si video, precum si de gestionare a retelelor sociale.

Care sunt abilitatile necesare pentru a deveni web designer?

  • Detectarea si analiza nevoilor de comunicare ale clientului
  • Analizarea caracteristicilor publicului tinta
  • Analiza modurilor si stilurilor de comunicare web ale principalilor concurenti
  • Sa stie cum sa elaboreze diferite stiluri si propuneri grafice
  • Efectuarea testelor finale de utilizare si accesibilitate
  • Cunostinte de HTML si foi de stil (CSS)
  • Cunoasterea principiilor de Web Marketing si de optimizare a motoarelor de cautare (SEO, SEM, Email-Marketing…)
  • Cunostinte de limbaje de programare orientate spre Web (PHP, Javascript…)
  • Competente de editare, procesare si difuzare video
  • Cunoasterea tehnicilor avansate de procesare grafica
  • Cunostinte de CMS (WordPress, Joomla…)
  • Cunoasterea principiilor esentiale de reglementare referitoare la protectia drepturilor de autor, a vietii private, a drepturilor de autor.

Ce caracteristici trebuie sa aiba un web designer?

Web Designerul poseda anumite caracteristici fundamentale, cum ar fi:

  • Competente de proiectare
  • Sinteza si gust estetic (aspect si senzatie)
  • Creativitate
  • Competente tehnice
  • Abilitatea de a utiliza cele mai eficiente programe si instrumente profesionale

De ce pregatire are nevoie un web designer?

Web Designerul are un profil care a dobandit competente solide in anumite domenii. Prin urmare, pentru a deveni Web Designer, nu este suficient sa ai o pasiune sau un interes pentru sectorul graficii, ci este nevoie de un curs de formare specializat pentru a dobandi competentele tehnice necesare. In urma obtinerii unei diplome de liceu cu un nivel adecvat de cunostinte in domeniul informaticii si al designului grafic, cursul de Web & Graphic Design abordeaza exact aceste aspecte, permitand o dezvoltare completa si specializata a diferitelor competente.

Prin intermediul programului de studiu structurat, care include un stagiu final la companii din sector, studentii vor avea ocazia de a se imersa complet in procesele creative, in contact strans cu profesionisti si designeri web, confruntandu-i astfel cu caracteristicile operationale ale profesiei.

Ce fel de cariera poate avea un web designer?

Designerii web au oportunitati largi de angajare in companii de toate marimile si categoriile. Designerul web poate lucra ca angajat in agentii de design grafic si de comunicare, birouri de marketing, agentii de relatii publice si organizare de evenimente, agentii web, studiouri de grafica publicitara, tipografii sau, alternativ, poate lucra ca freelancer ca designer web, designer grafic, social media manager sau webmaster.

De ce este important sa ai un site de calitate?

Site-ul dvs. ar trebui sa fie proiectat tinand cont de publicul dvs. si ar trebui sa se asigure ca imbunatateste experienta utilizatorului. Site-ul dvs. este unul dintre cele mai importante aspecte ale prezentei online a marcii dvs. si este important sa il proiectati corect. Site-ul dvs. este, de asemenea, locul in care va hraniti clientii potentiali din partea de jos a palniei pentru a obtine conversii. Asadar, nu va puteti permite nicio eroare a site -ului web care ar putea determina potentialele dvs. sa renunte la site-ul dvs.

Site-ul dvs. ar trebui sa fie proiectat tinand cont de publicul dvs. si ar trebui sa se asigure ca ofera o experienta buna pentru utilizator. Exista o multime de alte beneficii ale unui design bun de site web atat pentru afacerea dvs., cat si pentru publicul dvs.

Site-ul dvs. este o reflectare a marcii dvs. si a tot ceea ce reprezinta. De obicei, este unul dintre primele lucruri la care oamenii se uita pentru a cunoaste o marca si, prin urmare, ajuta la formarea primei impresii.

Elementele de design ale site-ului dvs., cum ar fi culorile, fonturile, imaginile etc. Formeaza identitatea marcii dvs. Prin urmare, trebuie sa selectati aceste elemente cu atentie si sa le pastrati coerente pe site-ul dvs.

Sa luam exemplu un logo cu rosu pe alb. Vedeti cum marca a folosit culoarea rosie distinctiva a companiei pe un fundal alb. Rosu si alb sunt culorile siglei companiei, ambalajele sticlelor traditionale de cocs si o multime de alte elemente ale marcii. Mentine aceasta consistenta deoarece aceste doua culori distincte reprezinta marca si oamenii le asociaza cu compania.

Iata cateva dintre elementele de design web pe care ar trebui sa le selectati cu atentie si apoi sa le utilizati in mod constant.

No Comments

    Leave a Reply