Menu
Blog

Ce factori influenteaza pretul repatrieii decedatilor?

Ce factori influenteaza pretul repatrieii decedatilor?

Dupa cum bine stim cu totii, in prezent traiesc cateva milioane de cetateni romani in diferite tari europene, iar pe continentul American de exemplu, doar in SUA si Canada traiesc peste 750.000 de romani conform statisticilor.

Cei mai multi dintre domani au preferat totusi sa se mute intr-o tara europeana pentru a fi mai aproape de tara si de cei dragi, si pentru a le fi mult mai usor sa-i viziteze.

Multi romani au plecat in strainatate imediat dupa anul 1989, atunci cand granitele tarii s-au deschis, iar acestia au putut pleca. Alti romani au plecat pe la inceputul anilor 2000 in diferite tari precum Spania si Italia, insa cea mai mare masa de romani si-au facut bagajele si au plecat dupa criza din anul 2008.

In acea perioada era mult mai usor (la fel ca si acum) de parasit tara, dat fiind faptul ca Romania este stat membru al Uniunii Europene incepand cu anul 2007. In aceste conditii, era firesc ca romanii sa isi fi dorit sa plece spre un trai mai bun, dar intr-o tara din care sa ajunga mai repede si mai usor acasa, decat din America de exemplu.

Multi romani au fost in strainatate, s-au convins cat de greu este traiul si acolo, iar apoi s-au intors in tara la familiile lor. Alti romani in schimb, au ales sa isi continue aventura printre straini, au ales sa ramana, iar acum duc o viata asa cum si-au dorit.

Nu toate cazurile sunt insa fericite, si nu toate povestile romanilor plecati in strainatate sunt pline de bucurie. Multe situatii au fost dramagice. Multi romani au plecat pe picioarele lor in tari straine, si s-au intors intre patru scanduri (in sicriu).

Cei care au plecat imediat dupa revolutie din tara, si care atunci aveau peste 30 – 40 de ani, cu siguranta au murit de moarte naturala. Au existat si cazuri ale romanilor tineri care au murit in strainatate.

Unii dintre acestia si-au gasit sfarsitul in diferite accidente de munca sau in accidente de circulatie. Au existat de-asemenea cazuri in care romanii au cedat pur si simplu datorita dorului de casa, astfel ca au ales sa isi incheie socotelile cu viata.

Nu putine au fost cazurile romanilor plecati pe la Viena sau pe la cele mai renumite clinici medicale germane pentru a se trata, iar apoi s-au intors in sicriu acasa.

De cele mai multe ori, atunci cand romanii au murit in strainatate, familiile indoliate au depus eforturi uriase pentru a-i repatria si pentru a-i inmormanta acasa. Este si firesc acest lucru, luand in considerare costurile mari ale serviciilor funerare din diferite tari straine.

In plus, familiilor indoliate care si-au inmormantat decedatii in strainatate, acum le este imposibil aproape, sa mai mearga sa le aprinda acestora o lumanare sau sa le duca o floare.

Si acesta este unul dintre motivele datorita carora, familiile indoliate au luat decizia de a-si repatria decedatii.

Ei bine, acum probabil va ganditi ca sunt foarte mari costurile in ceea ce priveste repatrierea. Multe persoane sa stiti ca se gandesc la acelasi lucru, pentru ca au aparut o multime de discutii referitoare la costurile repatrierii. Multe persoane vorbesc insa in necunostinta de cauza si nu stiu de ce costa atat de mult aceste servicii de transport funerar international.

In primul rand mentionam faptul ca exista mai multe firme care presteaza servicii de transport funerar international, iar tariful poate fi diferit de la o firma la alta, pentru repatrierea decedatilor din Italia sa dam un exemplu.

Aici trebuie mentionat de-asemenea faptul ca pretul serviciului de repatriere decedati este influentat foarte mult de localitatea de unde trebuie repatriat decedatul. Cu cat distanta de la adresa respectiva, si pana la adresa unde persoana decedata trebuie repatriata este mai mare, cu atat mai mult va costa si repatrierea.

Apoi, este important de mentionat faptul ca pentru ca o persoana decedata sa poata fi repatriata, este nevoie sa fie imbalsamata. De-asemenea, de serviciul de imbalsamare se ocupa tot firma care presteaza serviciul de repatriere.

Apoi, pentru ca repatrierea sa poata avea loc, este nevoie ca persoana decedata sa fie asezata intr-un sicriu din zinc. Acesta costa de-asemenea bani, la fel ca si sicriul din lemn, in care va fi adus decedatul in tara. Asadar, pentru repatriere sunt necesare doua sicrie, nu doar unul.

In plus, nu trebuie sa uitam nici de faptul ca reprezentantii firmei de servicii funerare sunt cei care in afara ca se ocupa de aceste detalii, obtin si documentele necesare pentru a se putea efectua serviciul de transport funerar international.

Asadar, familia indoliata nu plateste pur si simplu doar transportul, ci toate aceste servicii fara de care nu se poate efectua serviciul de repatriere. In plus, sa nu uitam faptul ca inmormantarea in fiecare alta tara, costa mult mai mult decat serviciul de repatriere.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.