Menu
Blog

Ce motive aveti sa invatati limba franceza?

Ce motive aveti sa invatati limba franceza?

In zilele noastre, cu cat oamenii au mai multe cunostinte, din mai multe domenii de activitate, cu atat au mai multe avantaje. La fel este cazul si in ceea ce priveste vorbirea limbilor straine, iar cei care vorbesc doua – trei limbi straine fluent, au o multime de avantaje in comparatie cu cei care nu vorbesc nici o limba straina.

Una dintre limbile vorbite la nivel mondial, este limba franceza, iar cei care intentioneaza sa invete o limba straina, ar putea ca mai intai de toate sa se inscrie la cursuri de limba franceza, iar apoi, cand vor stapani aceasta limba, vor putea urma si cursuri de limba germana sau cursuri engleza.

Pana atunci insa, va prezentam in randurile care urmeaza, cateva motive intemeiate pentru a invata aceasta limba straina. Cititi pana la final, iar apoi, cu siguranta va va tenta ideea de a va inscrie la cursuri franceza!

 1. Invatarea unei limbi nu este suficienta

In lumea de azi, vorbirea unei limbi straine nu este suficienta. Studentii care vorbesc mai multe limbi isi vor creste sansele de a gasi un loc de munca, fie acasa, fie in strainatate. Invatarea unei alte limbi imbogateste mintea si deschide noi orizonturi, atat personale cat si profesionale.

 1. Limba franceza este, impreuna cu engleza, singura limba vorbita pe toate cele cinci continente

Peste 220 de milioane de oameni vorbesc franceza pe toate cele cinci continente. Limba franceza este o limba majora de comunicare internationala. Este a doua limba cea mai invatata dupa engleza si a sasea limba cea mai raspandita in lume.

De asemenea, franceza este a doua limba cea mai larg predata dupa engleza si este predata pe fiecare continent.

OIF, o organizatie internationala a tarilor de limba franceza, este formata din 77 de state membre si guverne. De asemenea, Franta opereaza cea mai mare retea internationala de institute culturale, care desfasoara cursuri de limba franceza pentru aproape un milion de studenti.

 1. Un atu al carierei

Capacitatea de a vorbi atat franceza, cat si engleza este un avantaj pentru gasirea unui loc de munca in cadrul numeroasele companii multinationale care folosesc limba franceza ca limba de lucru, intr-o gama larga de sectoare (comert cu amanuntul, auto, articole de lux, aeronautica etc.).

Franta, ca a cincea cea mai mare economie din lume, atrage antreprenori, cercetatori si studenti straini.

 1. O introducere intr-un univers cultural incomparabil

Franta este adesea considerata limba culturii. O lectie de franceza este o calatorie culturala in lumile modei, gastronomiei, artelor, arhitecturii si stiintei.

Invatarea limbii franceze poate fi un avantaj si pentru ca va ofera acces si la operele unor mari scriitori francezi, cum ar fi printre altii Victor Hugo sau Marcel Proust si poeti celebri precum Charles Baudelaire sau Jacques Prévert, in textul original.

Inseamna sa poti auzi vocile actorilor Alain Delon sau Juliette Binoche si placerea de a putea intelege cuvintele melodiilor franceze cantate de Édith Piaf sau Charles Aznavour.

 1. Un avantaj pentru studiul in Franta

Vorbirea limbii franceze deschide oportunitati pentru invatamantul superior la unele dintre cele mai cunoscute universitati din Franta (Sorbona, Universitatea Pierre Marie Curie etc.) sau elite grand écoles (HEC, Polytechnique, ESSEC), deseori pe termeni financiari foarte favorabili.

Studentii cu un nivel bun de franceza pot fi eligibili sa solicite o subventie guvernamentala franceza pentru a se inscrie la un curs postuniversitar la alegerea lor in Franta, ceea ce duce la o diploma postuniversitara recunoscuta pe plan international.

 1. Vizitarea Parisului si a restului Frantei

Franta este cea mai importanta destinatie turistica din lume si atrage peste 79,5 milioane de vizitatori pe an.

Abilitatea de a vorbi chiar si putin franceza face mult mai placuta vizitarea Parisului si a tuturor regiunilor Frantei (de la zonele blande ale Coastei de Azur pana la varfurile acoperite de zapada ale Alpilor, pana la coasta accidentata a Bretania) si ofera perspective asupra culturii, mentalitatii si modului de viata francez.

De asemenea, franceza este o limba care va vine la indemana atunci cand calatoriti in multe tari din Africa, sau in Elvetia, Canada, Monaco, Seychelles si alte locuri.

Acestea sunt doar 6 dintre cele mai intemeiate motive pe care le puteti avea pentru a invata limba franceza. In prezent, exista destul de multe persoane care iau in calcul ideea de a invata aceasta limba straina, care nu este dificil de invatat dat fiind faptul ca este o limba latina, la fel ca limba romana.

Daca doriti sa invatati limba franceza intr-o perioada scurta de timp, primul pas pe care trebuie sa il faceti, este sa accesati cat mai repede https://www.ilsc.ro/franceza/, pentru a va inscrie la cursuri de limba franceza.

Exista diferite cursuri la care va puteti inscrie, in functie de nivelul la care intelegeti si vorbiti aceasta limba. Ar trebui totusi sa aveti minime cunostinte, mai ales pentru ca franceza se preda la scoala, insa chiar si in caz contrar, puteti invata aceasta limba, participand la cursuri franceza incepatori.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.