Menu
Sanatate

Ce se intampla la controlul ginecologic?

Ce se intampla la controlul ginecologic?

Pentru femei, vizita la un cabinet ginecologic Mures este deosebit de importanta, dat fiind faptul ca medicul ginecolog poate depista la timp cancerul de col uterin, cancerul de san dar si alte afectiuni care pot pune fertilitatea in pericol.

Pe cat de normala este insa vizita la medicul ginecolog, pe atat este de evitata sau de amanata de catre femeile care sunt (sau nu) active sexual.

Ce se intampla intr-un cabinet ginecologic Mures?

Intr-un astfel de cabinet de ginecologie, medicul ginecolog efectueaza unele teste pentru a depista inca din stadiile incipiente unele boli grave. De exemplu, se face testul Papanicolau pentru diagnosticul patologiei preneoplazice a colului uterin.

In cabinetul de ginecologie au loc si unele terapii pentru tumorile aparatului genital. Se stie faptul ca exista femei care au probleme de fertilitate. Ei bine, tot intr-un cabinet de ginecologie se poate incepe tratarea unor astfel de probleme.

Dat fiind faptul ca aparatul genital se afla in raport cu aparatul endocrin, trebuie facuta precizarea ca in unele situatii, atunci cand anumite afectiuni conecteaza cele doua aparate, este foarte important ca ginecologul sa lucreze cu un medic endocrinolog in echipa.

De la ce varsta trebuie sa merg la ginecolog?

Cu siguranta, unele domnioare deja isi pun intrebari legate de varsta la care ar trebui sa mearga pentru prima data la un consult ginecologic. Ei bine, nu exista o varsta anume pentru a merge la primul consult ginecologic.

Acest lucru depinde de problemele existente ale sanatatii, dar si de anumiti factori cum ar fi contraceptia de exemplu. Este recomandat totusi ca in cazul in care nu exista probleme, undeva in jurul varstei de 16 ani sa aiba loc prima vizita la ginecolog, daca pacienta nu si-a inceput mai devreme viata sexuala.

De obicei, adolescentele doresc ca la prima vizita la ginecolog sa fie insotite de mamele sau de surorile lor, si prefera sa fie consultate de catre o doamna ginecolog.

Cat de des este indicat sa merg la ginecolog?

Unele femei, dupa ce au mers la prima vizita la ginecolog, isi doresc sa stie cand trebuie sa revina pentru consult, si cat de des trebuie sa mearga la ginecolog. Ei bine, in cazul in care nu exista afectiuni datorita carora sa fie necesar un consult, atunci odata pe an cel putin este nevoie de un consult de rutina.

Fireste, daca apar probleme, femeile pot merge mai repede la medicul ginecolog pentru a fi consultate.

La cabinetul de ginecologie se va stabili metoda de contraceptie potrivita

Foarte multe femei merg prima data la ginecolog, imediat dupa ce isi incep viata sexuala. Acesta este momentul potrivit in care ginecologul le poate recomanda acestora metoda de contraceptie potrivita, in functie de starea pacientelor de sanatate, in functie de stilul lor de viata si in functie de dorintele acestora.

In afara prezervativului, cea mai recomandata metoda de contraceptie este pilula hormonala bazata pe asocierea de estrogeni si progestinice. De precizat este faptul ca pilulele contraceptive insa, nu protejeaza nici femeia si nici barbatul, impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

In ce consta consultul ginecologic de rutina?

Un consult sau un examen ginecologic de rutina consta in examinarea organelor genitale interne ale pacientei. Vor fi analizate si alte parti precum abdomenul si sanii. De-asemenea, medicul ii va pune pacientei intrebari cu privire la menstruatie (varsta primei menstruatii, data ultimei menstruatii, frecventa).

Totodata, ginecologul va intreba pacienta despre varsta la care si-a inceput viata sexuala, daca a avut sarcini, avorturi, ce metode contraceptive a folosit si foloseste, dar si daca are afectiuni cronice (si daca are, ce astfel de afectiuni are).

Vizita de urgenta la ginecolog

Exista semne care le transmit clar femeilor ca trebuie sa mearga la ginecolog. Acestea pot fi iritatiile in zona genitala (aparitia unor pustule, senzatia de mancarime), ciclu menstrual neregulat, dureri in zona genitala, lipsa ciclului menstrual, secretii vaginale neobisnuite sau secretii vaginale abundente.

De retinut

Vizita la ginegolog este deosebit de importanta pentru ca ajuta la depistarea timpurie a unor probleme de sanatate precum cancerul de col uterin, cancerul de san sau a unor afectiuni care pot pune in pericol fertilitatea.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.