Menu
Blog / Casa si gradina

Ce sunt daunatorii din camara?

Ce sunt daunatorii din camara?

Daunatorii de camara, cunoscuti si sub denumirea de „daunatori ai produselor stocate” sunt un grup de daunatori cu pofta pentru produsele alimentare uscate si procesate care sunt depozitate in casa dvs.

Produsele care sunt pe placul acestora si care pot fi „atacate” de acestia pot include: faina, cereale, paste uscate, hrana uscata pentru animale de companie, lapte praf, amidon de porumb, biscuiti, condimente, paine, seminte de pasare, nuci uscate, fructe si multe altele.

De retinut este faptul ca exista mai multi astfel de daunatori care va pot ataca atunci cand va asteptati mai putin camara, insa cativa dintre acestia sunt foarte frecventi, iar in randurile care urmeaza vom discuta putin despre acestia, veti afla care sunt, dar si cum este posibil sa luptati impotriva lor. Din acest motiv, recomandarea noastra este sa parcurgeti acest articol pana la final, pentru ca mai devreme sau mai tarziu, va veti confrunta cu astfel de insecte.

  1. Molii indiene de masa

Moliile indiene de masa (Plodia interpunctella) sunt molii mici cu aripi anterioare maroniu rosiatic. Au un luciu aramiu pe jumatatea din spate si sunt de culoare albicioasa pe jumatatea din fata.

Larvele sunt responsabile pentru toate daunele alimentare si ataca o mare varietate de produse alimentare uscate din casa. De mentionat este faptul ca atunci cand aceste molii indiene de masa isi fac aparitia in camara dvs. este destul de dificil de scapat de ele. Puteti sa folositi unele produse pe care le gasiti in comert, despre care se spune ca sunt eficiente impotriva insectelor, insa nu au o rata de 100% de eliminare a acestora.

De aceea, puteti cauta informatii despre serviciile de dezinsectie case, si puteti afla totul despre preturi dezinsectie Bucuresti, dar si despre solutiile pe care specialistii le folosesc pentru a va elimina insectele.

  1. Furnicile

Dupa cum bine stim cu totii, furnicile ne invadeaza atat bucatariile cat si camara. In momentul in care aceste insecte simt mancarea, fac tot ceea ce depinde de ele pentru a ajunge la mancare. Este destul de dificil de scapat de furnici, mai ales pentru ca nu toate cele care v-au invadat locuinta isi fac aparitia.

Din fericirie, exista specialisti in servicii de dezinsectie care se pot ocupa de eliminarea acestor insecte, asa ca trebuie doar sa cautati cea mai buna firma de dezinsectie Bucuresti si sa o contactati.

Apoi, specialistii vor sosi la casa dvs., vor descoperi unde se afla aceste insecte si vor actiona impotriva lor.

  1. Gandacul tutunului

Gandacii tutunului sau Lasioderma serricorne sunt de culoare maro deschis, cu o lungime de aproximativ 1/8 inch, au un aspect „cu cocoasa”, invelisuri de aripi netede si fire de par care ii confera un aspect aproape „fuzzy”.

Desi este cunoscut pentru hrana cu tutun, tigari si trabucuri, acest gandac se gaseste cel mai frecvent in casele oamenulior cu alimentele pentru animale de companie, cereale, nuci si bomboane. De asemenea, poate infesta condimentele, cum ar fi pudra de ardei iute sau boia.

Cel mai adesea sunt adusi in casa prin produse alimentare ambalate care au fost deja infestate, cu toate acestea, pot intra si in casa dvs. din exterior. Infestarile pot incepe cu doar cateva insecte, dar numarul lor poate creste rapid daca au acces usor la surse de hrana si un loc de reproducere. Se reproduc aproape continuu, deoarece tind sa traiasca in sau aproape de sursa lor de hrana si pot produce mai multe generatii intr-un singur an.

Infestarile sunt usor de trecut cu vederea, deoarece insectele sunt destul de mici si adesea seamana cu culoarea alimentelor. Adesea primul semn al unei infestari este aparitia unor molii mici care zboara in jur sau prezenta gandacilor in sau in apropierea pachetelor cu alimente. Sunt atrasi de lumina, motiv pentru care ii veti vedea zburand in afara de sursa lor de hrana.

  1. Gandacii de grau

In ceea ce ce priveste Oryzaephilus surinamensis sau gandacii de grau, acestia sunt sunt gandaci cu corp subtire, plate, maronii, care au o lungime de aproximativ 1/10 inch, cu sase proiectii dentare asemanatoare ferastrelor pe fiecare parte a toracelui (sectiunea dintre cap si abdomen).

Atat larvele, cat si adultii se hranesc cu produse alimentare uscate. Acestia se hranesc cu produse libere sau deschise, cum ar fi faina, cereale, bomboane, fructe uscate si multe altele. Nu este neobisnuit sa-i gasesti infestand hrana pentru animale de companie, pasari si momeli pentru rozatoare.

Cum pot elimina daunatorii camarii?

A scapa de daunatorii camarii poate fi o sarcina dificila. Chiar daca nu sunt rapizi in miscare, agili sau precauti, acesti daunatori trebuie sa stiti ca se amesteca in mod natural cu mediul lor, ceea ce ii face dificil de identificat. Metodele de combatere a acestora pe cont propriu nu au intotdeauna succes decat daca puteti identifica sursa infestarii.

Daca doriti sa incercati sa eliminati singur infestarea, puteti cauta diferite produse in comert care se spune ca sunt eficiente impotriva insectelor, insa nu toate aceste produse sunt foarte eficiente. Din acest motiv, cea mai sigura solutie este sa luati legatura cu specialistii in servicii de dezinsectie.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.