Menu
Sanatate

Cele mai bune moduri de a va mentine inima sanatoasa si puternica!

Cele mai bune moduri de a va mentine inima sanatoasa si puternica!

Inima ta face multe pentru tine in fiecare zi, arata-i un pic de recunostinta prin adoptarea acestor schimbari in obiceiurile tale de zi cu zi.

Desi este adevarat ca majoritatea oamenilor stiu ca o dieta buna insotita de o rutina adecvata de exercitii fizice ne poate mentine inima sanatoasa, putini au pus-o in practica. O dieta echilibrata si sederea fizica pot ajuta la prevenirea aparitiei bolilor cardiovasculare.

Iata cateva puncte cheie de care ar trebui sa tii cont in obiceiurile tale de zi cu zi pentru a-ti ajuta inima sa lucreze cat mai eficient posibil. Chiar daca va imbunatati doar una sau doua dintre aceste domenii, puteti face mai putin probabil pentru a obtine boli de inima. Cu toate acestea, retineti ca, cu cat urmati mai multe sfaturi pe aceasta lista, cu atat stilul de viata si sanatatea inimii vor fi mai bune.

Vezi aici curiozitati si informatii despre inima si rolul ei.

  1. Exercitiul in mod regulat

Mentinerea activa fizic este legata de o reducere a frecventei si mortalitatii bolilor cardiovasculare prin imbunatatirea functionarii sistemului cardiorespirator si avand un efect benefic asupra excesului de greutate, hipertensiunii arteriale, diabetului si hipercolesterolemiei, scade sansele aparitiei anginei pectorale si a infarctului miocardic. Are chiar efecte psihologice remarcabile, care ajuta la controlul stresului si la cresterea bunastarii mentale.

  1. Urmati o dieta sanatoasa si echilibrata

Respectarea obiceiurilor alimentare sanatoase poate ajuta la reducerea a trei dintre principalii factori implicati in bolile de inima: colesterolul ridicat, hipertensiunea arteriala si excesul de greutate.

Astfel, este posibil sa se reduca riscul cardiovascular prin implementarea doar a catorva modificari ale dietei. Obiceiurile bune pentru inima includ moderarea consumului zilnic de sare si alcool.

In plus, dieta ar trebui sa se bazeze in principal pe fructe, legume, cereale, peste si carne slaba.

Se recomanda reducerea consumului de grasimi (in special grasimi saturate) si colesterol (carne rosie grasa, lapte integral, branzeturi facute cu lapte integral, oua, feluri de mancare care sunt facute cu smantana si deserturi cu multa grasime) si consumarea grasimii care provine din ulei de masline, nuci si peste gras, pentru beneficiile pe care le aduce sistemului cardiovascular.

Contributia fibrelor (cereale integrale, leguminoase, fructe) este, de asemenea, foarte importanta.

  1. Renunta la fumat

Consumul de tutun este una dintre principalele cauze ale problemelor cardiace. Fumatul are un efect daunator asupra sistemului cardiovascular, creste riscul de tromboza si genereaza o scadere a calibrului arterelor coronare, ceea ce face dificila irigarea inimii. Prin urmare, este necesar sa se evite consumul de tutun permanent, precum si fumatul pasiv.

  1. Limiteaza alcoolul

Consumul moderat de alcool (unul pana la doua pahare de vin rosu pe zi) a fost legat de o scadere a bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, s-a demonstrat ca abuzul de alcool este daunator pentru sanatate.

Mai multe studii au descris o relatie intre consumul excesiv de alcool si aparitia bolilor cardiovasculare, prin urmare, este recomandabil sa se modereze consumul si sa se limiteze la un pahar de vin rosu pentru a insoti mesele.

No Comments

    Leave a Reply