Menu
Blog / Sanatate

 Ghid de igiena in centrele de infrumusetare si cosmetica

 Ghid de igiena in centrele de infrumusetare si cosmetica

Lucratorii din centrele de frumusete si frumusete sunt expusi in mod constant microorganismelor care provoaca unele infectii.

Acesta este cazul ciupercilor, bacteriilor sau altor paraziti care locuiesc in piele. Problema este ca, de cele mai multe ori, curatarea si dezinfectarea sunt subevaluate in aceste centre atunci cand vine vorba de prevenirea posibilelor infectii.

Frizerii, cosmeticienii si specialistii in unghii lucreaza zilnic cu ustensile care intra in contact direct cu pielea si, la randul lor, trec prin diferite maini la sfarsitul zilei.

Si, de cele mai multe ori, aceste ustensile nu sunt luate in considerare in timpul curatarii si dezinfectiei.

Mai jos, expunem cateva probleme legate de igiena in centrele de infrumusetare si infrumusetare. Afla aici mai multe detalii despre  Cum sa mentii igiena salon?.

Mentine ordinea si depozitarea corespunzatoare

Comanda este pasul inainte de curatare si joaca un rol foarte important atunci cand vine vorba de crearea unei imagini igienice si pozitive in clienti.

Astfel, vom avea grija sa separam bine produsele de unica folosinta de cele care nu sunt si, ulterior, le vom igieniza pe acestea din urma.

Diferentierea produselor igienizate de cele care nu sunt inca igienizate ajuta la prevenirea problemelor de contaminare incrucisata si face procesul de curatare mai eficient.

Pentru diferentiere sau separare ne vom ajuta cu diferite zone de depozitare si, daca este posibil, vom eticheta fiecare zona pentru a evita confuziile.

Igiena mobilierului si a altor suprafete

Incepand cu curatarea generala, este esential ca mobilierul, tavanele si peretii centrului sa ofere un efect curat.

Pentru a face acest lucru, putem recurge la orice tip de detergent generic sau specific pentru a continua apoi cu dezinfectantul. De asemenea, putem folosi doua produse intr-un singur detergent si dezinfectant.

Una dintre regulile de baza este curatarea si dezinfectarea superficiala a spatiului de lucru dupa fiecare client.

Curatarea prosoapelor

Prosoapele sunt un element foarte popular si, prin urmare, unul dintre punctele critice ale igienei in centrele de frumusete si frumusete.

Este important sa separati prosoapele curate de cele nepoluante si sa le depozitati intr-un loc in care riscul de contaminare este minim.

Ca si in cazul ustensilelor, prosoapele sunt in contact direct cu pielea si pot deveni unul dintre mijloacele preferate de transport al germenilor.

Intretinerea toaletei pentru clienti

Centrele de frumusete si frumusete vand, printre altele, imagine. Si tocmai, aceste afaceri trebuie sa conduca prin exemplu si sa ofere o imagine buna despre ele insele.

In acest aspect, baia joaca un rol fundamental. Pastrarea toaletelor clientilor curate si perfect echipate transmite o preocupare pentru curatenie pe care publicul nostru o va percepe ca pe ceva pozitiv si confortabil.

Dezinfectarea ustensilelor

Faptul ca ustensilele pe care le folosim arata aparent curate nu este suficient. Locurile in care ne ocupam de unghii, baile pentru picioare, foarfecele sau alte instrumente de lucru sunt in contact direct cu pielea si, prin urmare, necesita dezinfectie riguroasa.

Putem opta pentru tehnica de imersiune, aplicand un dezinfectant potrivit pentru aceste materiale sau poti sa alegi sterilizare mecanica.

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.