Menu
Blog / Telefoane si gadgeturi

Cine a inventat si creat FaceApp? Cand, cum si unde a facut-o?

Cine a inventat si creat FaceApp? Cand, cum si unde a facut-o?

FaceApp este o aplicatie care a generat o multime de controverse si a generat multe indoieli cu privire la confidentialitatea utilizatorilor sai. Cu toate acestea, acest lucru nu l-a impiedicat sa fie una dintre cele mai populare aplicatii si sa fie in tendinte la nivel global.

Afla intreaga poveste despre cine a creat FaceApp, cand si cum a facut-o. Daca ai un Samsung, poti apela la inlocuire acumulator Samsung atunci cand bateria e prea slaba pentru a functiona corect.

Capacitatea de a schimba expresiile faciale pe care faceApp le are este marea atractie a aplicatiei. A fost dezvoltat de compania Wireless Lab de origine rusa care functioneaza din 2014.

Firma a fost implicata in mai multe controverse, cum ar fi in 2017, cand a trebuit sa elimine celebrul filtru fierbinte din aplicatia pentru numeroase plangeri de rasism. De asemenea, a avut loc o ancheta asupra sa, acuzandu-l ca a impartasit informatii despre utilizatori cu guvernul rus. In toate ocaziile, Goncharov a gestionat situatia.

Cine a creat FaceApp?

Fata din spatele aplicatiei momentului este Yaroslay Goncharov, fondatorul si directorul companiei Wireless Lab. S-a nascut in orasul Sosnovy Bor din regiunea Leningrad in 1979 si de la o varsta foarte frageda a avut un mare interes in programare.

Unchiul sau, care a fost unul dintre primii angajati ai companiei Oracle si tatal sau, au fost factori cheie in a deveni programator. Tatal sau i-a dat primul calculator si, de cand era copil, nu a lipsit nici macar o carte in limbaj de programare in casa lui.

In 2001 a inceput sa lucreze pentru aplicatia mobila si compania de dezvoltare a jocurilor Infomind. Pana cand primeste o oferta tentanta la Microsoft si se muta in Statele Unite.

Inceputul

Acolo a inceput sa lucreze in domeniul dezvoltarii aplicatiilor mobile pentru Windows Phone. Acolo are prima sa experienta cu inteligenta artificiala si retelele neuronale, care sunt elemente cheie in dezvoltarea aplicatiilor Wireless Lab.

Doi ani mai tarziu s-a intors la Sankt Petersburg pentru a lucra la SPB Software pana in 2011, cand Yandex a achizitionat compania si a devenit parte a personalului „Google rusesc”. In anul 2014 a fondat Wireless Lab, o companie dedicata dezvoltarii de aplicatii mobile.

In ceea ce priveste viata personala a lui Goncharov, se cunosc putine lucruri, deoarece in retelele sale sociale nu expune fotografii cu familia sau prietenii. In timpul interviurilor prefera sa vorbeasca exclusiv despre cariera sa profesionala si dezvoltarea de noi proiecte.

Cand s-a nascut FaceApp?

Dezvoltarea a fost efectuata in cadrul companiei Wireless Lab timp de opt luni. A fost publicat in magazinele de aplicatii mobile in ianuarie 2017. Dezvoltarea sa se bazeaza pe retele neuronale si pe importanta tot mai mare a fotografiilor si videoclipurilor pentru utilizatorii de aplicatii mobile.

La inceput a trecut neobservat, dar apoi a ajuns la un succes zdrobitor in 2019, cand hashtag-ul #faceappchallenge in care celebritatile au folosit aplicatia a devenit un trend. Dintr-o data a devenit una dintre cele mai populare aplicatii si cu cel mai mare numar de descarcari in magazinele Google Play si AppStore.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.