Menu
Blog / Casa si gradina

De ce sa cresti propriul smochin?

De ce sa cresti propriul smochin?

Smochinele sunt alimente care, pe langa faptul ca au un gust placut, au unele proprietati medicinale care au fost aprobate de stiinta. Descopera-le mai jos!

Smochinul este un fruct de gust dulce de care multi oameni se bucura adesea, ca parte a unei gustari sau ca desert. Cu toate acestea, exista si altii care nici macar nu au indraznit sa-l integreze in dieta lor, deoarece nu cunosc beneficiile sale.

Mai jos va vom spune care sunt beneficiile smochinelor si ale altor date de interes, astfel incat sa fiti incurajati sa le mancati mai regulat in dieta dvs. Noteaza!

Valoarea nutritiva a smochinului

Potrivit expertilor, la fel ca banana, smochinul este un fruct bogat in carbohidrati. Prin urmare, consumarea acesteia dimineata la micul dejun la gustare va poate ajuta sa castigati putina energie pentru a indeplini diferitele sarcini.

In plus, ei clarifica faptul ca „desi continutul de proteine nu este ridicat (nu ajunge la 1 gram de proteine la 100 de grame de fructe), acesta prezinta toti aminoacizii esentiali”.

In afara de toate cele de mai sus, smochinul se remarca mai presus de toate pentru contributia sa de fibreo componenta necesara pentru a mentine o digestie buna si sanatatea inimii.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Cuenca, Spania „un fruct de 250 de grame va oferi aproximativ 1300 de calorii si aproximativ 12 grame de proteine”.

De asemenea, studiul indica faptul ca „fructul proaspat este compus din 80% apa si 12% zahar. Odata uscate, aceste proportii variaza puternic la mai putin de 20% si, respectiv, mai mult de 48%. Caracteristicile lor nutritionale sunt imbunatatite odata uscate.”

Pentru toate cele de mai sus, smochinul poate fi un fruct capabil sa ofere mai multe beneficii pentru sanatate. In plus, se spune adesea ca contribuie la pierderea in greutate, intr-o dieta sanatoasa si un stil de viata activ.

De aceea, dar si din motivele de mai jos, ar trebui sa plantezi un smochin galben.

Beneficiile pentru sanatate ale smochinei

Smochinul poate fi consumat crud, uscat, murat sau in gem. Dupa cum sa mentionat deja mai sus, ofera o anumita cantitate de calciu si fibre dietetice.

  1. Ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale

In domeniul popular, datorita continutului lor de fibre, smochinele sunt recomandate pentru a completa dieta in general, dar si in cele care vizeaza controlul nivelurilor ridicate ale tensiunii arteriale.

  1. Contribuie la pierderea in greutate

Unul dintre avantajele smochinei este ca ajuta la inlocuirea deserturilor si poftelor fara a face prea mult efort. Acest lucru se realizeaza datorita faptului ca contine zaharuri naturale care permit calmarea dorintei de dulceata. Zaharurile furnizate de smochine, glucoza, fructoza si zaharoza nu sunt zaharuri adaugate si, prin urmare, nu dauneaza sanatatii.

In plus, contine fibre; Faciliteaza procesul de digestie si contribuie la pierderea in greutate.

O teza academica de la Universitatea Tehnologica din Chile ICANAP confirma faptul ca smochinul este o masa satioasa si ca este convenabil sa-l includeti ca desert, dar nu il recomanda la micul dejun pentru a pierde in greutate.

  1. Cresterea nivelului de energie

Fructele care contin zaharuri naturale ajuta la cresterea nivelului de energie si la imbunatatirea starii de spirit. Smochinele sunt o sursa buna de zaharuri naturale.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.