Menu
Blog

Construcția de piscine cu material de vinil

Dacă o constructie piscina din beton ți se pare prea complicată sau că durează prea mult, avem vești bune. Există și alte variante . Chiar avantajoase. Piscina căptușită cu material de vinil. Dar înainte de a fi siguri despre alegerea pe care urmează să o faceți, aruncați o privire la modul de a construi o altfel de piscină:

Faza 1: Excavarea

La excavare pentru o piscină din vinil , gaura este săpată cu aproximativ trei metri mai mare decât piscina finisată în jurul întregului perimetru. Acest lucru permite spațiu pentru bretele verticale care susțin panourile folosite drept pereți laterali.

Unii constructori sapă inițial întreaga gaură, inclusiv capătul adânc. Alții sapă în două faze, săpând suficient pentru a instala mai întâi panourile, apoi încep săparea capătului adânc.

Durata: 1-2 zile

Faza 2: ansamblul de panouri pentru pereți

Pereții piscinei din material de vinil sunt compuse dintr-o serie de panouri din oțel, plastic sau aluminiu . Aceste panouri sunt fixate între ele și fixate cu bretele pentru sprijin.

Notă: Pentru cei care iau în considerare o piscină din material de vinil cu panouri de pereți metalici, vă avertizăm să evitați sistemele de clorare a apei sărate din cauza coroziunii care va rezulta în momentul în care stratul de căptușeală începe să se erodeze.

În timpul asamblării panourilor de perete, sunt instalate de asemenea orice trepte de plastic sau fibră de sticlă sau orice altceva se mai dorește.

Durata: 1 zi

Faza 3: Picior de beton

După ce montarea panourilor de pereți este completă și inspecția piciorului a fost aprobată, o suprafață de beton adânc de 8 inch este turnată în jurul perimetrului exterior al structurii.

Aceasta blochează panourile de perete pe loc și le împiedică să se deplaseze în timp.

Faza 4: Instalarea de instalații sanitare pentru vinil

Instalațiile sanitare sunt instalate in jurul perimetrului piscinei si la sistemul de pompe si filtre.

Durata: 1 zi

Faza 5: Instalarea bazinului piscinei pentru vinil Liner

Acum, când panourile de perete sunt asamblate și fixate, instalațiile sunt executate, iar gaura este complet săpată și configurată, este timpul să așezați materialul care acoperă pământul expus.

Acest material este amestecat apoi trântit în loc și este de obicei fie un amestec de vermiculit , ciment și apă sau un amestec de nisip, ciment și apă. Este esențial să obțineți un finisaj neted la baza unui bazin din material de vinil, deoarece orice imperfecțiuni se vor vedea prin material.

Durata: 1–2 zile

Faza 6: Instalarea materialului de vinil

Acum este timpul să instalați linerul.

Căptușelile de vinil sunt de obicei grosime de 25-30 mil – peste grosimea de aproximativ 10 foi de hârtie.

Căptușeala este introdusă în piscină, „prinsă” în loc, apoi montată pe forma piscinei, utilizând un vid pentru a îndepărta aerul din spatele căptușelii.

Odată ce căptușeala este reglată pentru a elimina ridurile, piscina este umplută cu apă. Atunci când există suficientă apă pentru a ține căptușeala în loc, găurile pentru orice skimmer, lumini, jeturi de întoarcere sau treptele piscinei sunt tăiate și plăcile de față sunt instalate pentru a ține căptușeala în loc. Piscina este apoi complet umplută cu apă.

Faza 7: Instalarea Patio pentru stratul de vinil

Deși unii contractanți aleg să completeze mediul din jur înainte de instalarea căptușelii, majoritatea preferă ca prima dată instalarea piscinei să fie finalizată.

Oricum ar fi, o cheie a succesului în ceea ce privește terasele din jurul bazinelor de căptușeli de vinil este asigurarea faptului că materialul de sub terasa este stabil.

Aceasta poate fi o provocare, deoarece, după cum vă amintiți, aproape trei metri de pământ sunt îndepărtați în jurul perimetrului exterior al piscinei. Când acest gol mare este reumplut, acesta trebuie compactat corespunzător.

De multe ori, constructorii vor umple cu același pământ care a fost îndepărtat fără a folosi metode de compactare adecvate și acest lucru poate duce la probleme structurale pe terasă.

Faza 8: Porniți piscină cu strat de vinil

Procedura standard de pornire a unui bazin din material de vinil este de a testa și regla chimia apei pentru a o aduce în intervalele acceptate și pentru a curăța filtrul, după cum este necesar, până când apa este limpede.

Perioada medie de construcție a bazinului de vinil Liner: 4-8 săptămâni. Unele proiecte și constructori vor fi mai rapizi și alții mai lenți.

 

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.