Menu
Blog / Casa si gradina

Cum aleg stilul dormitorului meu?

Cum aleg stilul dormitorului meu?

Dormitorul este spatiul in care va veti petrece cea mai mare parte a timpului dormind. Prin urmare, ar trebui sa va reflecte gusturile si dorintele pentru a va face sa va doriti sa mergeti la culcare dupa o zi grea. Alegerea stilului dormitorului este de interes major si va permite sa creati o atmosfera si o anumita personalizare.

Alegeti-va stilurile in functie de gusturile si dorintele pe care le aveti

Tu esti cel care trebuie sa adoarma in dormitorul tau. Depinde de voi sa va alegeti preferintele pentru culorile lenjeriei de pat si ale dulapurilor. Culoarea este un element care te caracterizeaza, iar aici am inteles acest lucru pentru a-ti oferi o varietate de culori pentru acest spatiu intim.

In cazul in care nu sunteti sigur de alegerea voastra, site-ul nostru cu cele mai originale si frumoase dormitoare va va ajuta sa va decideti. Dimensiunea patului si calitatea lenjeriei de pat sunt, de asemenea, importante. Alegeti spume speciale care va vor ajuta sa aveti un somn bun si o relaxare stimulanta pentru articulatiile dureroase. Este posibil sa obtineti camera si patul la care ati visat in catalogul nostru online la un pret redus.

Ce dimensiuni sa aiba un pat ideal?

Intr-un dormitor standard, cel mai bine este sa va incadrati in dimensiunile clasice ale patului (90 x 190 cm pentru un pat simplu si 140 x 190 cm pentru un pat dublu), astfel incat sa va puteti deplasa cu usurinta. Daca dispuneti de o suprafata mare, un pat queen-size (160 x 190 cm) sau chiar un pat king-size (180 x 190 cm) va fi perfect potrivit.

In ceea ce priveste confortul, exista o gama larga de optiuni si de preturi: somiere simple sau duble, somiere cu lamele sau cu arcuri, saltele din spuma, latex sau arcuri, ferme sau moi. Trebuie sa stiti ca o lenjerie de pat buna este adaptata morfologiei si constitutiei dumneavoastra si va asigura sustinerea coloanei vertebrale.

O noptiera poate fi adaugata la un dormitor Adele ca o exceptie de la regula „fara mobila”. Acesta va permite sa puneti o lampa de noptiera, un ceas desteptator, un pahar cu apa, o carte… si cateva obiecte utile atunci cand va culcati sau va treziti. Si in acest caz, puneti accentul pe sobrietate si practicitate si alegeti o piesa mica de mobilier care sa se potriveasca cu restul camerei pentru o omogenitate perfecta.

Patul meu, cu sau fara spatiu de depozitare?

Iar pentru a completa aspectul dormitorului, puteti asorta mobilierul din noua camera la patul ales. Faceti un inventar al lucrurilor pe care trebuie sa le aveti la indemana: carti, haine, lenjerie de pat si alegeti mobilierul care se potriveste cu utilizarea zilnica si cu dimensiunea camerei. Pentru o camera mica, o comoda sau un planificator saptamanal nu va ingreuna atmosfera. Daca aveti o camera mare, un dulap va economisi spatiu.

Exista, de asemenea, paturi cu cufere, ladite extrem de spatioase pentru depozitare sau unitati de depozitare care pot fi glisate sub pat pe rotile.

Importanta somnului

Lipsa somnului noaptea te poate face nervos a doua zi. Si, de-a lungul timpului, zgarcitul cu somnul poate da peste cap mai mult decat starea de spirit de dimineata. Studiile arata ca un somn de calitate in mod regulat poate ajuta la imbunatatirea tot felul de probleme, de la glicemia la antrenamente.

Cand nu mai dormi, probabil ca vei avea probleme in a retine si a-ti aminti detaliile. Asta pentru ca somnul joaca un rol important atat in ​​invatare, cat si in memorie. Fara somn suficient, este greu sa te concentrezi si sa iei informatii noi. De asemenea, creierul tau nu are suficient timp pentru a stoca in mod corespunzator amintirile, astfel incat sa le poti extrage mai tarziu. Somnul iti lasa creierul sa ajunga din urma, astfel incat sa fii pregatit pentru ceea ce urmeaza.

Un alt lucru pe care il face creierul tau in timp ce dormi este sa-ti proceseze emotiile. Mintea ta are nevoie de acest timp pentru a recunoaste si a reactiona corect. Cand taiati scurt, aveti tendinta de a avea mai multe reactii emotionale negative si mai putine pozitive.

Lipsa cronica de somn poate creste, de asemenea, sansa de a avea o tulburare de dispozitie. Un studiu amplu a aratat ca, atunci cand aveti insomnie, aveti sanse de cinci ori mai mari sa dezvoltati depresie, iar sansele de anxietate sau tulburari de panica sunt si mai mari.

Somnul revigorant va ajuta sa apasati butonul de resetare intr-o zi proasta, sa va imbunatatiti perspectiva asupra vietii si sa fiti mai bine pregatiti pentru a face fata provocarilor.

In timp ce dormiti, tensiunea arteriala scade, oferindu-va inimii si vaselor de sange un pic de odihna. Cu cat dormi mai putin, cu atat tensiunea arteriala ramane mai mare in timpul unui ciclu de 24 de ore. Hipertensiunea arteriala poate duce la boli de inima, inclusiv accident vascular cerebral.

Daca sportul tau necesita explozii rapide de energie, cum ar fi luptele sau ridicarea greutatilor, pierderea somnului poate sa nu te afecteze la fel de mult ca in cazul sporturilor de anduranta, cum ar fi alergarea, inotul si ciclismul.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.