Menu
Blog / Casa si gradina

Cum aleg un generator de curent electric?

Cum aleg un generator de curent electric?

In zilele noastre, nu ar trebui sa ne confruntam cu penele de curent, sau daca se intampla acest lucru, ar trebui ca penele de curent electric sa fie foarte rare. Exista insa si situatii in care acestea se intampla des, mai ales in mediul rural, deci trebuie gasita cea mai eficienta solutie pentru a remedia o asemenea problema.

Solutia consta fireste, in alegerea unui generator electric, acesta fiind totodata, unul dintre acele utilaje de constructii frecvent achizitionate de catre antreprenorii care detin afaceri in aceasta industrie a constructiilor.

In domeniul constructiilor, un generator de curent electric este un utilaj deosebit de eficient atunci cand meseriasii trebuie sa foloseasca curentul electric, si nu se pot conecta la retea.

De exemplu, atunci cand se construieste o casa sau un bloc intr-un cartier nou, in cazul in care acolo inca nu exista curent electric, cu siguranta singura solutie consta in utilizarea unui generator de curent.

Indiferent ca aveti nevoie de un asemenea utilaj de constructii pe care sa il folositi pe santier pentru firma pe care o detineti, sau ca doriti un generator pentru propria gospodarie, este foarte imortant sa cunoasteti unele detalii care va pot fi de mare ajutor, pentru a face alegerea corecta.

Vom discuta in cele ce urmeaza despre generatoare de curent electric, si veti afla care sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti si sa le aveti in vedere pentru a face cea mai buna alegere.

Tineti cont de scopul in care folositi generatorul

Asadar, cel mai important detaliu de luat in considerare, este scopul in care urmeaza sa folositi generatorul de curent electric. Daca aveti nevoie de un generator pentru afacerea pe care o detineti, alegeti un generator de curent electric special fabricat pentru utilizarea in domeniul constructiilor.

Cu un astfel de echipament va puteti desfasura fara probleme activitatea pe santier. Apoi, daca aveti nevoie de un generator pentru afacerea dvs. din domeniul telecomunicatiilor, alegeti un generator care a fost special fabricat pentru telecomunicatii.

Aveti nevoie de un generator pe care sa il folositi in propria gospodarie atunci cand are loc o pana de curent electric? Intentionati sa folositi generatorul la cabana de la munte sau la casa de vacanta de la tara pe care o detineti? Ei bine, in aceste conditii este important sa va indreptati atentia spre un astfel de utilaj, care a fost fabricat special pentru domeniul rezidential.

Atunci cand intentionati sa faceti o alegere pentru propria gospodarie, trebuie sa stiti ca nu este recomandat sa folositi pentru o perioada indelungata de timp generatorul, dat fiind faptul ca acesta va consuma destul de mult carburant. Ce inseamna acest lucru? Ca veti scoate din buzunar o suma mare de bani pentru a plati motorina sau benzina necesara utilizarii generatorului.

Pentru domeniul constructiilor insa, este deosebit de eficient un asemenea utilaj, in conditiile in care fara curent electric, nu va puteti desfasura activitatea pe santier, nu puteti folosi sculele electrice profesionale, etc.

Tipuri de generatoare

Un alt detaliu important de retinut, este acela ca exista doua mari categorii de generatoare de curent electric. Exista asadar generatoare de curent electric portabile, si generatoare de curent electric stationare.

Aici este necesar sa facem precizarea ca generatoarele de curent electric portabile au preturile mult mai atractive in comparatie cu generatoarele stationare. De-asemenea, in legatura cu aceste generatoare mai trebuie stiut si faptul ca daca le cumparati, trebuie sa le alimentati pe cont propriu, iar intretinerea acestora va apartine.

Avantajul unui generator portabil este acela ca poate fi purtat pe roti. Daca aveti nevoie de un asemenea utilaj pe care sa il folositi pe santier de exemplu, acesta este ideal. Poate fi plimbat pe roti in functie de locul in care este nevoie sa fie utilizat.

Trebuie de-asemenea sa va asigurati ca alimentati generatorul, si ca il conectati la echipamentele pe care aveti de gand sa le folositi.

Daca insa aveti nevoie de un generator pe care sa il folositi intr-un punct fix, atunci cu siguranta un generator stationar este ideal pentru dvs. Vestea mai putin placuta este aceea ca generatoarele stationare au preturi mai mari in comparatie cu cele portabile.

Puterea generatorului

Fara doar si poate, un alt detaliu important de luat in considerare atunci cand alegeti un generator, este puterea acestuia. Exista generatoare de curent electric de mica putere (500 – 2200 W), exista de-asemenea generatoare de curent electric de putere moderata (2200 – 5500 W), si generatoare de curent electric de mare putere (care pot ajunge pana la 10.000 de W).

Carburant

Exista generatoare diesel si generatoare pe benina. De mentionat este faptul ca generatoarele pe benzina sunt mai silentioase decat cele diesel. Generatoarele pe benzina au emisii reduse de fum si de gaze toxice, si au si preturile mai atractive in comparatie cu generatoarele diesel.

Costurile de exploatare sunt mai atractive pentru cele diesel, asa ca pentru firmele de constructii, sunt mai eficiente generatoarele diesel, pentru ca pe termen lung, costurile de exploatare sunt mai mici, deci se va obtine mai repede amortizarea costurilor.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.